Psoriasisliitto Vertaistervarit-hanke

Vertaistervarit – hyvinvointia ja terveyttä edistävää vertaisryhmätoimintaa

Vertaistervarit-hankkeessa tarjotaan koulutettujen vapaaehtoistoimijoiden ohjaamaa ryhmämuotoista vertaistukea aikuisille henkilöille, joilla on tuen tarve elintapamuutoksen tekemiseen ja ylläpitämiseen.

Tervetuloa Vertaistervarit-ryhmään ja ohjaajaksi!

Vertaistervarit-ryhmässä osallistuja saa vertaistukea, tietoa ja motivaatiota elintapamuutokseen. Kahdeksan viikon aikana kerran viikossa toteutettavien ryhmätapaamisten pääteemoina ovat liikunta, ravinto, uni ja päihteet. Tavoitteena on, että ryhmiin osallistuvien hyvinvointinsa ja terveytensä kohenee, osallisuuden kokemuksensa vahvistuu, terveyspalveluiden tarve vähenee ja hän saa tietoa yhdistysten tarjoamasta tuesta.

Kenelle Vertaistervarit-ryhmät on tarkoitettu? Ryhmään hakeutuvalla henkilöllä voi olla haastava elämäntilanne, esimerkiksi pitkäaikaissairaus, eläköityminen tai yksinäisyyden kokemus. Henkilö on saanut ammattilaisilta tietoa ja ohjausta terveellisistä elintavoista, mutta tämän lisäksi hän haluaa jakaa kokemuksia sekä saada vertaistukea. Ryhmäläiset osallistuvat ryhmätapaamisten suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä Vertaistervarit-ohjaajien kanssa.

Vertaistervarit-ryhmäohjaajina toimivat vapaaehtoiset henkilöt. Oletko sinä kiinnostunut vertaisryhmän ohjaamisesta? Koulutamme sinut tehtävääsi ja annamme tarvittavan ohjauksen ryhmätoiminnan aikana. Vertaistervarit-koulutus on laajuudeltaan 1 op ja ohjaajalle myönnetään virtuaalinen Vertaistervarit-osaamismerkki pilottiryhmän jälkeen. Katso tapahtumat https://www.vertaistervarit.fi/

https://www.ihimiset.fi/toimija/psoriasisliitto-vertaistervarit-hanke/#4391bf1e 

Vertaistervarit-ryhmiä järjestetään yhteistyössä yhdeksän Pohjois-Pohjanmaan kunnan tai kaupungin kanssa: Ii, Kärsämäki, Liminka, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala. Ryhmiin ovat tervetulleita kuntalaiset, joilla on edellä mainittu tarve vertaistukeen.

Psoriasisliiton koordinoima Vertaistervarit-hanke toteutetaan vuosina 2020-2022 Pohjois-Pohjanmaalla yhteistyössä yhdeksän järjestön kanssa: Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, IBD ja muut suolistosairaudet ry, Keliakialiitto ry, Munuais- ja maksaliitto ry, Oulun Diabetesyhdistys ry, Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry, Pohjois-Pohjanmaan Sydänpiiri ry, Suomen Reumaliitto ry, Vuolle Setlementti ry:n Vapaaehtoistoiminnan verkosto VARES.

Teemme yhteistyötä eri tahojen kanssa, mm. Pohjois-Pohjanmaan liitto, Arjen sankarit-hanke sekä Pohjois-Pohjanmaan liikunta ja urheilu ry. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä! vertaistervarit @ psori.fi

Vertaisohjaajien koulutukset ja Vertaistervarit-ryhmät löydät tästä alta Tapahtumat-sivulta

Seuraa meitä Facebook, Instagram  ja  Twitter/ Vertaistervarit-hanke 

Internet | Ihimiset.fi | FacebookInstagram  Twitter

Anne Savuoja, etunimi.sukunimi@ psori.fi, puh. 0400 867 927

Projektipäällikkö

Mirka Jutila, etunimi.sukunimi@psori.fi, puh. 0505 3216 19

Projektikoordinaattori

 


Palvelemme kielillä

Suomi, Ruotsi, Englanti

Toimiala

Sairaus- ja potilasyhdistykset, Yleisen terveyden ja hyvinvoinnin yhdistykset

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, vapaaehtoisuus, vertaistuki, kansanterveys, sosiaali ja terveys, osallisuus, yhteistyö ja verkostot

Asiasanat

elintapaohjaus, toiminnallinen vertaisilta, järjestökuntayhteistyö

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Osoitteet

  • Kumppanuuskeskus

    Kansankatu 53 Oulu

Yhteystiedot

Kotikunta: Oulu
Sähköposti:
vertaistervarit@psori.fi
Puhelin: 0400867927

Lisätietoa verkossa

Vertaistervarit-hanke

ihimiset.fi

Psoriasisliitto

Facebook
Twitter
Instagram

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Oulu, Ii, Pudasjärvi, Utajärvi, Vaala, Kärsämäki, Oulainen, Tyrnävä, Liminka

Kumppanuuskeskus

Kansankatu 53, Oulu, Suomi

Henkilöt

Saukkoriipi, Mari

Projektikoordinaattori

p. 0505321619
s. mari.saukkoriipi@psori.fi

Savuoja, Anne

Projektipäällikkö

p. 0400867927
s. anne.savuoja@psori.fi