Vertaistukitoiminta

Useilla potilasyhdistyksillä toimii Oulun yliopistollisessa sairaalassa vertaistukihenkilöitä, jotka tulevat pyynnöstä tapaamaan potilaita, ovat osastoilla sovittuina aikoina tavattavissa tai osallistuvat sopeutumisvalmennuskursseille tai ensitietopäiville. Vertaistukihenkilöt ovat potilasyhdistysten vapaaehtoisia.

Järjestöt sairaalassa -hanke (2016-2018) on tukenut potilasjärjestöjen vertaistukitoimintaa lähinnnä tiedottamalla toiminnasta. Vuonna 2019 vertaistukitoimintaa kehitetään OLKA®-toimintamallin mukaiseksi toiminnaksi, jossa toiminnan koordinaatio olisi Järjestöpiste Kaiulla, itse toimintaa toteuttaisivat potilasjärjestöjen vertaistukihenkilöt. OLKA®-toiminta varmistaa laadun, jatkuvuuden ja yhdenvertaisen kohtelun kaikille sairaalassa toimiville vapaaehtoisille ja heidän taustajärjestöilleen.

Järjestöpiste Kaiku on mukana Vertaistalo.fi:n sisällöntuotannossa ja suosittelee ihimiset.fi-verkkopalvelun ohella potilasjärjestöjä syöttämään tietonsa myös Vertaistalo.fi:hin. Vertaistalo.fi on osa yliopistosairaaloiden Terveyskylä.fi-verkkopalvelua.

Lisätietoa: vapaaehtoistoiminnan koordinaattori katja.kuusela(at)ppsotu.fi, 044 742 0601

Vertaistukea tarjoavista potilasjärjestöistä saa tietoa myös Järjestöpiste Kaiusta.

Kooste Oulun yliopistollisessa sairaalassa vertaistukea tarjoavista järjestöistä: vertaistukea OYS:ssa taulukko (pdf)

vertaistalon logo

Järjestöpiste Kaiun ja Olkan logot


Muokattu viimeksi: 01.04.2019