Uutiskirje 4 huhti-toukokuu 2020

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

UUTISET

Maakuntamallille selkeä kannatus Sotunetin ja maakuntien verkostojärjestöjen kyselyssä

Sosiaaliturvayhdistysten neuvottelukunta SOTUNET ja maakuntien verkostojärjestöt toteuttivat helmi – maaliskuussa 2020 kyselyn maakunnissa toimiville järjestöille. Kyselyllä kartoitettiin sitä, millaisella rakenteella maakunnissa toimivia sosiaali- ja terveysjärjestöjä parhaiten tuettaisiin järjestöjen ja nyt valmisteltavien sote-maakuntien yhteistyön rakentamisessa. Kyselyyn vastanneet kannattivat selkeästi maakuntapohjaista mallia ja toivovat järjestöyhteistyöhön tukea suoraan maakuntiin.

Lue koko uutinen: https://www.ihimiset.fi/2020/03/09/maakuntamallille-selkea-kannatus-sotunetin-ja-maakuntien-verkostojarjestojen-kyselyssa/

Järjestöt huomioidaan Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon valmistelussa 

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri valmistelee maakunnan kuntien valtuuttamana Tulevaisuuden sote-keskus ja rakenne -hankkeita. Hankkeiden hakuaika päättyy 30.4.2020. Maakunnan järjestöt ovat mukana hankevalmistelussa. Järjestöjen viestejä valmisteluun välittää Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke (Järjestö 2.0 -ohjelma).

Lue lisää: https://www.ihimiset.fi/2020/03/27/jarjestot-huomioidaan-pohjois-pohjanmaan-sosiaali-ja-terveydenhuollon-valmistelussa/

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke jatkaa marraskuun 2020 loppuun

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke tukee erityisesti sosiaali- ja terveysalan järjestöjen mukana oloa sote-uudistuksessa sekä edistää kuntien järjestöystävällisyyttä. Hanke on toiminut osana valtakunnallista Järjestö 2.0 -ohjelmaa elokuusta 2017 lähtien. STEAn avustuspäätöksen mukaisesti hanke olisi päättynyt syyskuussa 2020, mutta työntekijämuutosten vuoksi hanke jatkaakin marraskuun 2020 loppuun.

Lue lisää: https://www.ihimiset.fi/2020/03/31/pohjois-pohjanmaan-jarjestorakenne-hanke-jatkaa-marraskuun-2020-loppuun/

Ilmoita ihimiset.fi Korona-apu sivulle

Tarjoaako sinun järjestösi, yhdistyksesi, seurasi tai yhteisösi toimintaa, etätukea tai apua poikkeustilan aikana Pohjois-Pohjanmaan alueella?

1. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun www.ihimiset.fi

2. Lisää uusi Toiminta tai Tapahtuma -lomake ja kerro toiminnastanne. Lisää asiasanaksi joko ”korona” tai ”korona-apu”. Mikäli palvelu tapahtuu etänä lisää asiasanaksi myös ”verkossa”

3. Klikkaa lopuksi vihreää Julkaise -nappia oikeassa yläkulmassa.

4. Julkaistu sisältö nousee Korona-apu -sivulle

https://www.ihimiset.fi/ajankohtaista/korona-apu/

Mikäli sinulle herää kysymyksiä, olethan yhteydessä palvelun ylläpitoon info@kumppanuuskeskus.fi

TAPAHTUMAT, TILAISUUDET JA KOULUTUKSET

Etänä: Pohjois-Suomen sote-järjestöjen aluetyöntekijöiden ja Järjestö 2.0 -hankkeiden tapaaminen 

Teams-etäyhteydellä järjestettävän tapaamisen teemoina ovat sote-uudistus, osallisuus sekä Järjestö 2.0 -hankkeiden loppuajan toiminta, tulokset sekä jatkosuunnitelmat.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 27.4. mennessä: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/etana-pohjois-suomen-sote-jarjestojen-aluetyontekijoiden-ja-jarjesto-2-0-hankkeiden-tapaaminen/

Etäyhteydellä! Järjestöväen teemakahvila: Paikka auki- ohjelma 20.4.

Teemakahvilassa esittäytyy Paikka auki – osatyökykyisten ja nuorten työllistymisen avustusohjelma 2018-2021, jonka koordinaatiohanketta toteuttaa Nuorten Ystävät ry.

Lisätietoja ja ennakkoilmoittautuminen: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/jarjestovaen-teemakahvila-paikka-auki-ohjelma-2/