Uutiskirje 10 - marras-joulukuu 2019

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

Tässä uutiskirjeessä:

UUTISET

TAPAHTUMAT JA TILAISUUDET

 

UUTISET

Järjestötietoa Oulun kaupungin verkkopalvelussa ouka.fi

Oulun kaupungin verkkopalvelusta löytyy tietoa järjestöistä ja järjestöjen toiminnasta useilta eri sivuilta. Sisältö sivuille tuodaan ihimiset.fi-verkkopalvelusta, jossa järjestöt, yhdistykset ja muut yleishyödylliset toimijat saavat maksutta ilmoittaa tietojaan. Oulun kaupunki on jo aikaisemmin hyödyntänyt ihimiset.fi-palvelun sisältöjä lapsuus.ouka.fi-verkkopalvelussa, joka on lapsiperheille suunnattu sähköinen hyvinvoinnin tarjotin.

Lue lisää

Kuntien järjestöyhteistyön koordinaattorit kartalla 2019

Pohjois-Pohjanmaan kuntien järjestöyhteistyö TEA-viisarin perusteella

Pohjois-Pohjanmaan kunnat ovat edelläkävijöitä järjestöyhteistyön koordinoinnissa. Lähes kaikki Pohjois-Pohjanmaan kunnat ovat nimenneet järjestöyhteistyöstä vastaavia henkilöitä (pistemäärä 96/100), kun koko maan tarkastelussa yhteyshenkilöitä löytyy vain reilusta puolesta kuntia (pistemäärä 58/100).

Lue lisää

Järjestöt kuntien hyvinvointikertomuksissa ja -suunnitelmissa

Pohjois-Pohjanmaan kunnat tunnistavat hyvinvointikertomuksissaan ja -suunnitelmissaan hyvin järjestöjen roolit hyvinvoinnin ja terveyden sekä osallisuuden ja yhteisöllisyyden edistämisessä. Muut järjestöjen roolit, järjestöyhteistyön rakenteet sekä järjestöjen toimintaedellytykset on dokumenteissa heikommin huomioitu.

Lue lisää

Järjestötekopalkinto jääkiekkoseura JHT Kalajoki ry:lle

Pohjois-Pohjanmaan liitto jakoi lajissaan ensimmäisen järjestötekopalkinnon maakuntapäivillä 4.11.2019. Palkinto myönnettiin jääkiekkoseura JHT Kalajoki ry:lle. Palkinnon painopistealueena olivat tänä vuonna ”nuoret”. Ehdotuksia palkinnon saajaksi tuli kaikkiaan 19 kappaletta.

Lue lisää

järjestöpisteen ja olkan-logot

Loppuvuonna sairaalassa erityisesti esillä vammautuminen, muisti ja harvinaiset sairaudet

OYS:n järjestöpiste tarjoaa loppuvuodesta monia mielenkiintoisia kohtaamisia, tukea ja tietoa. Pisteellä on tavattavissa järjestöjen vapaaehtoisia ja työntekijöitä. Esillä mm. Kynnys ry:n SAMAT-toiminta, muisti- ja aivovammayhdistykset sekä Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö.

Lue lisää

TAPAHTUMAT JA TILAISUUDET

Taloustukihenkilöt päivystävät vielä kolme kertaa!

Takuusäätiön kouluttamat taloustukihenkilöt ovat tavattavissa Kumppanuuskeskuksella joka tiistai 13.8.- 26.11. klo 10- 12. Asiakkaat otetaan vastaan saapumisjärjestyksessä. Taloustukihenkilöt auttavat selvittämään taloudellista tilannetta ja hakemaan apua. Saat tietoa velkojen selvittämisestä ja sosiaalietuuksien hakemisesta Kelalta ja kaupungilta.

Lue lisää

Tuumasta toimeen - kokemusosaamista koulutusten ja palvelujen kehittämiseen -seminaari

Tuumasta toimeen -seminaari, kokemusosaamista koulutusten ja palvelujen kehittämiseen. 19.11. klo 12-16 Wegelius-salissa, osoitteessa Albertinkatu 16, Oulu. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan, millä tavoin kokemusosaaminen ja kokemustoimijat vastaavat opetuksen ja palvelujen kehittämistarpeisiin!

Seminaariohjelma ja ilmoittautumisohjeet

Joulukahvit, yhdistysten "toivetunti" ja Ihimiset.fi -koulutus Tyrnävällä

Joulukahvit, yhdistysten "toivetunti" ja Ihimiset.fi -koulutus Tyrnävällä 19.11.2019

Tervetuloa nauttimaan joulukahvit jouluisen tarjottavan kera sekä kertomaan toiveita kunnan ja yhdistysten yhteistyöhön! Illan lopuksi yhdistyksille on myös tarjolla Ihimiset.fi -verkkopalvelukoulutus.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

Vertaisohjaajien verkoston menetelmäpäivä 30.11.2019

Verkosto on tarkoitettu kaikille, jotka toimivat vertaisryhmän vertaisohjaajana tai suunnittelevat uuden ryhmän aloittamista. Verkoston tarkoitus on antaa ohjaajille mahdollisuus ajatustenvaihtoon sekä saada uusia ideoita omaan ryhmäänsä. Menetelmäpäivän teemana on kuvat ja sanat tunteiden tulkkina. Päivän aikana opetellaan, kuinka toteuttaa kyseisiä menetelmiä ryhmässä. 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen