Järjestötekopalkinto jääkiekkoseura JHT Kalajoki ry:lle

Pohjois-Pohjanmaan liitto jakoi lajissaan ensimmäisen järjestötekopalkinnon maakuntapäivillä 4.11.2019. Palkinto myönnettiin jääkiekkoseura JHT Kalajoki ry:lle. Palkinnon painopistealueena olivat tänä vuonna ”nuoret”. Ehdotuksia palkinnon saajaksi tuli kaikkiaan 19 kappaletta.

JHT Kalajoki ry on paikallinen jääkiekkoseura, joka järjestää yhdessä oman kasvattinsa Jussi Jokisen kanssa vuosittain tapahtuman, jolla se kerää rahaa seuransa junioritoimintaan sekä lahjoitettavaksi lasten ja nuorten liikunnallisuuden tukemiseen. Tänä vuonna seura on lahjoittanut liikuntavälineitä päiväkodeille, ryhmäpäiväkodeille sekä perhepäivähoitajille 15 000 euron edestä. Viime vuonna samainen summa lahjoitettiin kalajokisille alakouluille välituntiliikuntavälineitä varten. Lisäksi tapahtuman tuotosta jaetaan vuosittain stipendejä lasten liikunnan tukemiseen.

Pohjois-Pohjanmaan liiton tiedotteen järjestötekopalkinnosta löydät Pohjois-Pohjanmaan liiton sivulta.

Järjestötekopalkinnosta päätti maakuntahallitus ja myöntämisen valmisteli Pohjois-Pohjanmaan järjestöneuvottelukunta, joka on maakunnan monialainen järjestöyhteistyöelin. Neuvottelukunta käsitteli järjestötekopalkintoa kokouksessaan 9.10.2019. Kokouksessa käsiteltiin lisäksi myös järjestöneuvottelukunnan suositusta kunnille järjestöyhteistyöhön liittyen. Suosituksen osalta neuvottelukunta päätti toteuttaa lausuntokierroksen neuvottelukunnan jäsenille ja jatkaa asian käsittelyä seuraavassa kokouksessaan joulukuussa. Lisäksi neuvottelukunta sitoutui viestimään Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla -hankkeesta eri alojen järjestöille.

Järjestöneuvottelukunnan muistiot löytyvät Pohjois-Pohjanmaan liiton sivulta.

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke tukee järjestöneuvottelukunnan työtä mm. osallistumalla asioiden ja kokousten valmisteluun sekä tiedottamalla neuvottelukunnan työstä järjestöille.

Helena Liimatainen

Projektipäällikkö, järjestöagentti

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke

Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry

Asiasanat

järjestötekopalkinto, maakunnallinen järjestöneuvottelukunta, järjestöneuvottelukunta,