Uutiskirje 6 - syyskuu 2018

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

Tässä uutiskirjeessä:

UUTISET

• Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hankkeessa rekrytoidaan kunnista vapaaehtoisia yhdistysagentteja.

• Järjestöneuvottelukunta mukana maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelman työstössä

• Strategiaan ja osallisuuteen liittyvät suunnitelmat maakuntauudistuksessa Pohjois-Pohjanmaalla

• Haluaako järjestönne esille OYS:ssa? – nappaa aika Järjestöpiste Kaikuun, poliklinikalle tai sosiaalityöntekijöiden kokoukseen

KOULUTUKSET

TAPAHTUMAT

TILAISUUDET

UUTISET

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hankkeessa rekrytoidaan kunnista vapaaehtoisia yhdistysagentteja.

Yhdistysagentiksi voidaan kouluttaa jonkun yhdistyksen työntekijä tai aktiivinen vapaaehtoinen, joka on kiinnostunut toimimaan yhdistysten yhteisenä vaikuttajana, edustajana ja tukijana omassa kunnassaan. Osa yhdistysagenteista toimii myös ”digitukihenkilönä” omassa kunnassaan yhdistysten toimijoille ihimiset.fi –verkkopalvelun käyttöönotossa ja päivittämisessä.
Lue lisää

Järjestöneuvottelukunta mukana maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelman työstössä

Pohjois-Pohjanmaan järjestöneuvottelukunta kokoontui toimintakauden neljänteen kokoukseensa 21.8.2018 työstämään maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelmaa järjestönäkökulmasta.
Lue lisää

Strategiaan ja osallisuuteen liittyvät suunnitelmat maakuntauudistuksessa Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaalla jatketaan edelleen yhtä yhtenäistä valmistelua, jossa organisaatiot ovat tiiviisti mukana. Aikataulun muututtua työsuunnitelmat ja valmistelun painopisteet on päivitetty.
Lue lisää

Haluaako järjestönne esille OYS:ssa? – nappaa aika Järjestöpiste Kaikuun, poliklinikalle tai sosiaalityöntekijöiden kokoukseen

Syksyn esittelyajat jaossa ihimiset.fi-sivustolla.
Lue lisää

KOULUTUKSET

Tervetuloa mukaan Ihimiset.fi -verkkopalvelukoulutuksiin!

Koulutuksissa kerrotaan, miten maksuton Ihimiset.fi –verkkopalvelu toimii mm. tulevan maakunnan, kuntien, yhdistysten ja seurakunnan viestinnän tukena. Tavoitteena on, että tuleva maakunta ja kunnat saavat Ihimiset.fi –verkkopalvelusta yksinkertaisen ja toimivan tavan viestiä yhdistysten ym. toiminnasta (kerhot, tapaamiset, tilaisuudet, tapahtumat, koulutukset, vapaaehtoistoiminta jne.) suoraan kuntalaisille.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset linkeistä.

6.9. Ihimiset.fi -koulutus Siikalatvalla
19.9. Ihimiset.fi -koulutus Iissä 
3.10. Ihimiset.fi -koulutus Muhoksella
18.10. Ihimiset.fi -koulutus Pudasjärvellä 
19.10. ihimiset.fi -koulutus Kuusamossa

13.9. Järjestöillä tärkeä rooli ehkäisevässä päihdetyössä sote – ja maakuntauudistuksessa

klo 16.30 -19.00

Jokaisen järjestön mielekäs toiminta on ehkäisevää päihdetyötä.  Tule kuulemaan vinkkejä, miten voit yhdistää oman järjestösi toiminnan  EHYT ry:n ehkäisevän päihdetyön kokonaisuuteen kunnissa ja sote-  ja maakuntauudistuksessa.
Oulun tilaisuuteen ilmoittautuminen viikkoa aikaisemmin.

22.9. Yhdistysagenttikoulutus Oulussa ja Ylivieskassa

Yhdistysagentiksi voidaan kouluttaa jonkun yhdistyksen työntekijä tai aktiivinen vapaaehtoinen, joka on kiinnostunut toimimaan yhdistysten yhteisenä vaikuttajana, edustajana ja tukijana omassa kunnassaan.
Lue lisää

Lisätietoja Oulun koulutukseen osallistujat: Helena Liimatainen 044 0190 476 tai Anni Rekilä 044 0190 479, Ylivieskan koulutukseen osallistujat: Anna Katajala 044 0190 403.

4.10. Vapaaehtoisena erikoissairaanhoidossa -kurssi

Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat tehdä vapaaehtoistoimintaa Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Osallistujat kurssille valitaan haastattelujen perusteella.
Etsimme joukkoomme erityisesti esiintyjiä, sairaalavapaaehtoisia osastoille sekä sairaalaoppaita yhteispäivystykseen.
Tehtäviin perehdytään ”konkarivapaaehtoisen” ohjauksessa.
Lisätietoja

TAPAHTUMAT

Tervetuloa mukaan kunnan ja yhdistysten yhteisiin yhdistysiltoihin!

Lisätietoja linkeistä.
5.9. Alavieskan yhdistysilta 
13.9. Nivalan yhdistysilta
3.10. Haapajärven yhdistysilta

2.10. Valiojoukko koolla -seminaari lapsiperheiden kanssa työskenteleville

klo 08:30-15:30

Seminaari on tarkoitettu lapsiperheiden kanssa toimiville järjestöille, kuntien LAPE-työryhmien jäsenille sekä LAPE-hankkeessa mukana oleville lapsiperhepalveluiden asiantuntijoille. Aamupäivällä kuullaan maakuntauudistuksen valmistelusta, LAPE-hankkeen tuloksista sekä kunta-järjestöyhteistyön tilanteesta ja iltapäivällä työstetään yhdessä maakuntastrategiaa palvelulupauksen, järjestöjen toimintaedellytysten sekä järjestöyhteistyön rakenteiden näkökulmasta.
Lue lisää

TILAISUUDET

11.9. Järjestöväen teemakahvila

klo. 13.30-15

Teemakahvila järjestöjen vapaaehtoisille ja ammattilaisille, jotka haluavat keskustella eri alojen asiantuntijoiden kanssa mieltä askarruttavista kysymyksistä.  11.9. teemana kriisissä olevan asiakkaan kohtaaminen. Vierailijana Helena Niskanen, Oulun kaupungin mielenterveyspalveluista.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen

13.9. Tervetuloa "Kokemustoimintaa yhteistyöllä" seminaariin

Ohjelma ja ilmoittautuminen (Ilmoittautuminen 4.9 mennessä)

 

26.9. Pohjois-Pohjanmaan sote-alueverkoston tapaaminen

klo 12:30-16:00

Valtakunnallisten ja maakunnallisten sosiaali- ja terveysjärjestöjen aluetyötä tekevät työntekijät kokoontuvat yhteisen keskustelun ja kehittämisen äärelle muutaman kerran vuodessa. Tämänkertaisessa tapaamisessa kuullaan maakuntavalmistelun ja kunta-järjestöyhteistyön tilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla sekä osallistutaan maakuntastrategian työstämiseen.
Lisätietoja

19.11. Maakuntastrategiatyöpaja työllisyyttä edistäville järjestöille

klo 12:00-15:30

Tilaisuus on tarkoitettu Pohjois-Pohjanmaalla toimiville eri alojen työllisyyttä edistäville järjestöille. Sen tarkoituksena on mahdollistaa järjestöjen osallistuminen maakuntastrategian työstämiseen. Tilaisuuden tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke yhdessä Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen valmistelun ja ELY-keskuksen kanssa.
Lisätietoja

Seuraava uutiskirje toimitetaan syyskuussa.