Uutiskirje 6 kesä-elokuu 2020

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

UUTISET

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke onnistunut maakunnallisessa vaikuttamistyössään

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke on tukenut ja mahdollistanut erityisesti sosiaali- ja terveysalan järjestöjen osallistumista sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen maakunnalliseen valmisteluun syksystä 2017 lähtien. Keskeisten järjestöverkostojen edustajien arvioiden mukaan hanke on onnistunut työssään hyvin.

Lue koko uutinen: https://www.ihimiset.fi/2020/05/25/pohjois-pohjanmaan-jarjestorakenne-hanke-onnistunut-maakunnallisessa-vaikuttamistyossaan/

PPsotulla kaksi chat-palvelua

Huhtikuussa PPsotu on aloittanut kaksi chat-toimintoa Tukinetissä: Koronaton keskustelu sekä Tukea talouteen.

Lisätietoja palveluista: https://www.ihimiset.fi/2020/04/16/ppsotulla-starttaa-kaksi-chat-palvelua/ 

Osallisuus ja muutosvalmius puhuttivat järjestöneuvottelukunnassa

Pohjois-Pohjanmaan järjestöneuvottelukunnan vuoden 2020 toisen kokouksen teemana oli osallisuus. Keskustelun lopputulemana järjestöneuvottelukunta tulee osallistumaan yksilöiden ja yhteisöjen osallisuuden ja muutosvalmiuden näkökulmasta maakunnan yhteiseen työskentelyyn koronakriisistä toipumiseksi.

Lue koko uutinen: https://www.ihimiset.fi/2020/06/03/osallisuus-ja-muutosvalmius-puhuttivat-jarjestoneuvottelukunnassa/

Ollaankos me kohdattu OYS:ssa ­– saataisikos palautetta?

Jos olet asioinut OLKAssa, nyt voisi olla oiva aika antaa palautetta. OLKAn sairaalavapaaehtoiset, järjestöjen teemapäivät, neuvonta ja esitteet ovat tarjonneet tietoa ja tukea Oulun yliopistollisessa sairaalassa jo neljän vuoden ajan. Pautetta voit jättää sähköisellä lomakkeella.

Lue koko uutinen: https://www.ihimiset.fi/2020/06/10/ollaankos-me-kohdattu-oysssa-saataisikos-palautetta/

Kumppanuuskeskuksen neuvontapiste aukeaa 10.8.

Koronatilanteen salliessa Kumppanuuskeskuksen neuvontapiste ja matalan kynnyksen kohtaamispaikka avaavat ovensa 10.8. klo 9.

Lue uutinen: https://www.ihimiset.fi/2020/06/10/kumppanuuskeskuksen-neuvontapiste-ja-olohuone-aukeaa-10-8/

TAPAHTUMAT, TILAISUUDET JA KOULUTUKSET

Etsitään eläviä kirjoja syyskuussa toteutettavaan Elävä kirjasto -netissä tapahtumaan

Oletko käynyt Elävä kirjasto -koulutuksen ja haluat osallistua uuteen netissä tapahtuvaan Elävään kirjastoon?

Elävä kirjasto on yhdenvertaisuutta edistävä, toiminnallinen menetelmä, joka pyrkii edistämään erilaisten ihmisten välisen kohtaamisen ja vuoropuhelun kautta moninaisuuden, ihmisoikeuksien ja ihmisarvon kunnioittamista. Elävä kirjasto toimii kuten tavallinenkin kirjasto, paitsi että paperisten kirjojen sijaan Elävästä kirjastosta lainataan oikeita ihmisiä keskustelua varten. Elävän kirjaston kirjat edustavat erilaisia vähemmistöjä ja muita ryhmiä, jotka kohtaavat syrjintää, ennakkoluuloja, stereotypioita ja rasismia.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Eläväksi kirjaksi 3.8. mennessä: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/ilmoittaudu-elava-kirjaksi-netissa-tapahtumaan/

Kokemustoimija peruskoulutus Raahe/Ylivieska

Koulutus antaa valmiudet kokemustoimijana toimimiseen. Koulutuksessa mm. työstetään puheenvuoroa ja videomateriaalia omaan kokemustietoon pohjautuen, tutustutaan kokemustoiminta käsitteisiin ja kokemustoimijoiden toimintaympäristöihin sekä saadaan valmiuksia esiintymiseen ja itsensä markkinointiin kokemustoimijana. Koulutuksen hakijoiden valinnassa huomioidaan alueelliset tilaajatarpeet.

Haku 14.8 mennessä oman järjestön kautta. Koulutuspäivät ja paikka: 18-19.9, 2-3.10 ja 17.10. Raudaskylän Kristillinen Opisto. Raahesta järjestetään kimppakyyditys.

Lisätietoja: Koulutuksen markkinointi aloitetaan viikolla 25. Seuraa Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla -hankkeen nettisivuja: https://www.ihimiset.fi/hanke/vaikuttavaa-kokemustoimintaa-pohjois-pohjanmaalla-hanke/

Etänä: Ihimiset.fi-verkkopalvelun kouluttajakoulutus 8.9.2020

Kuuluuko tehtäviisi paikallisten yhdistysten, seurojen, lippukuntien, osastojen tai klubien auttaminen ja tukeminen toiminnassa ja toiminnasta viestimisessä? Ihimiset.fi-verkkopalvelun kouluttajakoulutus on tarkoitettu juuri sinulle!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 1.9. mennessä: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/etana-ihimiset-fi-verkkopalvelun-kouluttajakoulutus/

Etänä: Ihimiset.fi-verkkopalvelun kouluttajan jatkokoulutus 8.9.2020

Kuuluuko tehtäviisi paikallisten yhdistysten, seurojen, lippukuntien, osastojen tai klubien auttaminen ja tukeminen toiminnassa ja toiminnasta viestimisessä? Oletko käynyt kesäkuussa 2020 tai käymässä syyskuussa 2020 Ihimiset.fi-verkkopalvelun kouluttajakoulutuksen tai omaatko muuten hyvät tiedot sivustolle rekisteröitymisestä ja kirjautumisesta sekä perustietojen täyttämisestä? Tämä jatkokoulutus on tarkoitettu juuri sinulle!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 1.9. mennessä: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/etana-ihimiset-fi-verkkopalvelun-kouluttajan-jatkokoulutus/

Pohjois-Pohjanmaan sote-järjestöjen alueverkosto 14.9.2020 klo 13-15.30

Tapaamisen teemoina ovat sote-uudistus, järjestöyhteistyön rakenteet ja kuntien hyvinvointi- ja osallisuustyön tukeminen. Tapaaminen on tarkoitettu Pohjois-Pohjanmaan alueella työskenteleville sote-järjestöjen aluetyöntekijöille.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 6.9. mennessä: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/pohjois-pohjanmaan-sote-jarjestojen-alueverkosto/

Järjestöystävällinen Pohjois-Pohjanmaa -webinaari 24.9.2020

Webinaari juhlistaa Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hankkeen aikana yhdessä maakunnallisten toimijoiden, kuntien ja järjestöjen kanssa tehtyä kehittämistyötä ja sen tuloksia.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 18.9. mennessä: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/jarjestoystavallinen-pohjois-pohjanmaa-webinaari/