Uutiskirje 7 - lokakuu 2018

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

Tässä uutiskirjeessä:

UUTISET

• Hankeyhteistyöllä jo vuodessa parempaa järjestöyhteistyötä kunnissa

• Järjestö, osallistu Pohjois-Pohjanmaan maakuntastrategiatyöhön!

• Ihimiset.fi käyttäjäkysely

• Ppsotulla uudet sivut!

KOULUTUKSET

TAPAHTUMAT

TILAISUUDET

UUTISET

Hankeyhteistyöllä jo vuodessa parempaa järjestöyhteistyötä kunnissa

Pohjois-Pohjanmaan kunnat ovat lähteneet innolla nimeämään järjestöyhdyshenkilöitä. Vuosi sitten vain seitsemässä kunnassa kolmestakymmenestä oli nimetty järjestöyhdyshenkilö ja nyt sellainen löytyy jo 19 kunnasta. Kuntien ja järjestöjen välinen yhteistyö on parantunut niin ikään 19 kunnassa. Kehitykseen on vaikuttanut vuosi sitten alkanut Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne –hanke, joka jatkuu vuoden 2020 loppuun saakka.

Järjestö, osallistu Pohjois-Pohjanmaan maakuntastrategiatyöhön!

Pohjois-Pohjanmaalla työstetään maakuntastrategiaa. Järjestöt voivat osallistua strategiatyöhön monissa verkostoissa, kuten järjestöneuvottelukunnassa, aluetyöntekijöiden verkostossa, elämänkaariverkostoissa, työllisyyttä edistävien järjestöjen työpajassa sekä Valiojoukko koolla –seminaarissa. Tämän lisäksi järjestöt saavat äänensä kuuluviin strategiassa vastaamalla kysymyksiin palvelulupauksesta sekä järjestöjen toimintaedellytyksistä ja järjestöyhteistyön rakenteista.
Lue lisää

Ihimiset.fi käyttäjäkysely

Hei Ihimiset.fi käyttäjä,

alueellinen verkkopalvelumme Ihimiset.fi on osa Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuutta, joka koostuu valtakunnallisesta www.toimeksi.fi -verkkopalvelusta sekä alueellisista rinnakkaisverkkopalveluista.

Vastaa Toimeksi.fi käyttäjäkyselyyn!
Mielipiteesi on meille tärkeä. Vastaa Toimeksi.fi käyttäjäkyselyyn ja auta meitä kehittämään Ihimiset.fi -palvelua! Arvomme kaikkien vastanneiden kesken S-Ryhmän lahjakortteja. Vastaa käyttäjäkyselyyn täällä 5.10. mennessä!

Ppsotun uudet sivut!

Tervetuloa käyttämään uutta sivustoamme osoitteessa www.ppsotu.fi!

KOULUTUKSET

Tervetuloa mukaan Ihimiset.fi -verkkopalvelukoulutuksiin!

Koulutuksissa kerrotaan, miten maksuton Ihimiset.fi –verkkopalvelu toimii mm. tulevan maakunnan, kuntien, yhdistysten ja seurakunnan viestinnän tukena. Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

3.10.2018 Ihimiset.fi -koulutus Muhoksella 
18.10.2018 Ihimiset.fi -koulutus Pudasjärvellä  
12.11.2018 Ihimiset.fi -koulutus Hailuodossa
28.11.2018 Ihimiset.fi-koulutus Tyrnävällä 

17.10. Autismikirjo – mitä se tarkoittaa?

klo 16:30 - 19:00

Autismikirjo – mitä se tarkoittaa? – koulutuksessa käydään läpi perustietoa autismikirjosta sekä siihen liittyvistä erityispiirteistä.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Vaikuttavuuskoulutukset yhdistystoimijoille 

10.11.2018 Ylivieskassa 
24.11.2018 Oulussa 

TAPAHTUMAT

Tervetuloa mukaan kunnan ja yhdistysten yhteisiin yhdistysiltoihin!

Lisätietoja linkeistä.

3.10.2018 Haapajärven yhdistysilta  
16.10.2018 Nivalan yhdistysilta  

TILAISUUDET

17.10. Järjestöt sairaalassa -hankkeen syysseminaari

klo 10:00 - klo 13:00

Järjestöt sairaalassa -hanke (2016-2018) juhlistaa kolmivuotista kulkuaan seminaarilla. Ilmoittaudu mukaan 7.10.2018 mennessä.

30.10. Vertaisohjaajien verkosto klo 16-17.30, Hyvän mielen talo 

Vertaisohjaajien verkosto kokoaa yhteen kaikkien yhdistysten vertaisohjaajina tai vertaistoiminnan koordinaattoreina toimivia henkilöitä. Tarkoitus on jakaa kokemuksia keskustellen sekä kenties oppia uusia juttuja, jotka tukevat vertaisohjaajana toimimista.

Ilmoittautuminen

26.9. Pohjois-Pohjanmaan sote-alueverkoston tapaaminen

Alueelliset kuntien järjestöyhdyshenkilöiden ja yhdistysagenttien tapaamiset Ylivieskassa 6.11., Oulussa 7.11. ja Kuusamossa 8.11.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:
Ylivieska
Oulu
Kuusamo

19.11. Maakuntastrategiatyöpaja työllisyyttä edistäville järjestöille

klo 12:00-15:30

Tilaisuus on tarkoitettu Pohjois-Pohjanmaalla toimiville eri alojen työllisyyttä edistäville järjestöille. Sen tarkoituksena on mahdollistaa järjestöjen osallistuminen maakuntastrategian työstämiseen. Tilaisuuden tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke yhdessä Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen valmistelun ja ELY-keskuksen kanssa.
Lisätietoja

Seuraava uutiskirje toimitetaan marraskuussa.