Uutiskirje 2 helmi- maaliskuu 2020

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

 

UUTISET

Tulevaisuuden sote-keskus tarvitsee järjestöjä kumppanikseen

Sanna Marinin hallituksen sote-uudistus etenee. Maanantaina 20.1.2020 on avautunut valtionavustushaut sote-palveluiden sisällölliseen ja rakenteelliseen uudistamiseen. Sisällöllistä uudistamista toteutetaan Tulevaisuuden sote-keskusohjelmalla, johon maakunnat hakevat avustusta.

Lue lisää: https://www.ihimiset.fi/2020/01/24/tulevaisuuden-sote-keskus-tarvitsee-jarjestoja-kumppanikseen/

Kymmeniä tuhansia tärkeitä kohtaamista sairaalan auloissa

Miltei 42 000 Oulun yliopistollisen sairaalan kävijää sai viime vuonna tukea vapaaehtoisilta ja järjestöiltä. OLKA Oulun vapaaehtoiset ovat olleet potilaiden ja läheisten tukena mm. opastaen oikeisiin paikkoihin ja osastoja virkistäen. Järjestöt ovat puolestaan jakaneet tietoa mm. vertaistuesta.

Lue lisää: https://www.ihimiset.fi/2020/02/06/kymmenia-tuhansia-tarkeita-kohtaamista-sairaalan-auloissa/

Muutoksia Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hankkeen toimintaan

Valtakunnan tason tapahtumat heijastuvat Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n rahoittamaan Järjestö 2.0 -ohjelmaan. Kaikki maakunnalliset hankkeet saivat vuodelle 2020 avustusehdotuksen, jossa avustusta ehdotettiin yhdeksälle kuukaudelle koko vuoden sijaan. Tänään STM vahvisti ehdotuksen mukaisen avustuspäätöksen.

Lue koko uutinen: https://www.ihimiset.fi/2020/02/06/muutoksia-pohjois-pohjanmaan-jarjestorakenne-hankkeen-toimintaan/

TAPAHTUMAT, TILAISUUDET JA KOULUTUKSET

TOIVO vertaistukijavalmennus

Oletko kokenut oman tai läheisesi vakavan sairastumisen tai vammautumisen? Haluatko auttaa muita saman kokeneita? Hae mukaan vertaistukijoiden valmennukseen keväälle 2020! Valmennus sopii niin uusille kuin kokeneillekin vertaistukijoille.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/toivo-vertaistukijavalmennus/

Kuusamon yhdistysilta 12.2.: Kaupunki ja yhdistykset kuntalaisten hyvinvointia rakentamassa

Tervetuloa kuulemaan kaupungin terveiset ja miettimään yhdessä hyvinvointityön yhteistyötä yhdistysten ja kaupungin kesken. Tilaisuus on avoin kaikille Kuusamossa toimiville yhdistyksille.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/kuusamon-yhdistysilta-kaupunki-ja-yhdistykset-kuntalaisten-hyvinvointia-rakentamassa/

Oulun elämänkaariverkostojen viestintäpäivä 18.2.2020 klo 13-16

Tilaisuuden tarkoituksena on tiedottaa järjestöille viestintäyhteistyön mahdollisuuksista Oulun kaupungin kanssa sekä ihimiset.fi, lapsuus.ouka.fi ja nuoruus.ouka.fi -palvelujen hyödyntämismahdollisuuksista sekä saada järjestöiltä ideoita viestintäyhteistyön sekä verkkopalveluiden kehittämiseksi. Tilaisuus on tarkoitettu Oulun kaupungin elämänkaariverkostojen järjestö- ja muille toimijoille.

Ilmoittautuminen 13.2. mennessä: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/oulun-elamankaariverkostojen-viestintapaiva/

Taloutukihenkilöiden päivystykset tiistaisin Kumppanuuskeskuksella

Taloustukihenkilöt ovat Takuusäätiön kouluttamia vapaaehtoisia, jotka voivat auttaa selvittämään taloudellista tilannetta.

Lisätietoa ja päivystysajat: https://www.ihimiset.fi/toiminta/taloustukihenkilot-4-2-5-5-2020/

Tuiran hyvinvointikeskuksen verkostoitumisilta järjestöille

Tuiran hyvinvointikeskus ja Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys kutsuvat kaikkia Tuiran, Koskelan, Kaijonharjun, Kuivasjärven, Ritaharjun, Rajakylän ja Pateniemen alueella toimivia, yhteistyöstä hyvinvointikeskuksen kanssa kiinnostuneita sosiaali- ja terveysalan yhdistyksiä ja järjestöjä verkostoitumisiltaan. Illan aikana on luvassa mm. tutustumista ja yhteistä ideointia sekä toiminnan esittelyä niin hyvinvointikeskuksen työntekijöille kuin alueen asukkaillekin.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 12.2. mennessä: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/tuiran-hyvinvointikeskuksen-verkostoitumisilta-jarjestoille/

Ihimiset.fi-verkkopalvelukoulutus Oulussa 16.3.2020 klo 17-19

Ihimiset.fi-verkkopalvelu on Pohjois-Pohjanmaan kansalais- ja järjestötoiminnan sivusto, jonka tavoitteena on yhdistää järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa tarjoavat tahot ja niistä kiinnostuneet ihmiset. Ihimiset.fi-verkkopalvelukoulutuksessa tutustutaan palvelun ominaisuuksiin, rekisteröidytään palvelun käyttäjäksi sekä tuotetaan palveluun tietoa tapahtumista, toiminnasta ja/tai vapaaehtoistehtävistä.

Ilmoittautuminen 11.3. mennessä: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/ihimiset-fi-verkkopalvelukoulutus-oulussa/