Kymmeniä tuhansia tärkeitä kohtaamista sairaalan auloissa

Miltei 42 000 Oulun yliopistollisen sairaalan kävijää sai vuonna 2019 tukea vapaaehtoisilta ja järjestöiltä. Viime vuosina useisiin Suomen sairaaloihin rantautunut OLKA-toiminta tarjoaa kiireetöntä kohtaamista ja tukea sairauteen sopeutumisessa. OYS:ssa toimivan OLKA Oulun vapaaehtoiset ovat olleet potilaiden ja läheisten tukena mm. opastaen oikeisiin paikkoihin ja osastoja virkistäen. Järjestöt ovat puolestaan jakaneet tietoa mm. vertaistuesta. Viime vuoden aikana OLKAn kautta toimi OYS:ssa 81 vapaaehtoista, ahkeroiden yhteensä noin n. 3200 tuntia. Järjestöjen toimintaa esitteleviä teemapäiviä toteutettiin sairaalassa 38. Tänä vuonna OLKA Oulun toiminta laajenee entisestään, kun mukaan valmennetaan vertaistukijoita ja kokemustoimijoita.

 

OLKAn iloisia sairaalavapaaehtoisia

Lisää tietoa OLKA Oulun toiminnasta: www.jarjestopistekaiku.fiPyöreä olkan logo

Asiasanat

sairaalavapaaehtoinen, OLKA, sairaalat, potilasjärjestö, vertaistuki, oys, kokemustoiminta,