Uutiskirje 2 - helmikuu 2019

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

Tässä uutiskirjeessä:

UUTISET

• Pohjois-Pohjanmaalla hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen, osallisuuden ja järjestöyhteistyön maakuntavalmistelu kietoutuvat tiiviisti yhteen!

• Vastaa kyselyyn toiminnastanne OYS:ssa

• Järjestöt osallistuivat Oulun kaupungin vuorovaikutussuunnitelman työstämiseen

• Järjestöneuvottelukunta haluaa järjestöt mukaan osallisuusohjelman laatimiseen

• Uusia tuulia Ppsotun hallituksessa

• Ihimiset-palvelussa käyttökatkos 14.2.2019 klo 8-10

KOULUTUKSET

TILAISUUDET

UUTISET

Pohjois-Pohjanmaalla hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen, osallisuuden ja järjestöyhteistyön maakuntavalmistelu kietoutuvat tiiviisti yhteen

Hyvinvoinnin ja terveyden (hyte) edistämistyöllä pyritään vaikuttamaan niihin tekijöihin, joista ihmisen hyvä elämä muodostuu: läheiset ihmissuhteet, turvallinen koti ja elinympäristö, terveys, työ, taloudellinen toimeentulo, mieleinen vapaa-aika ja sujuva arki. Hyvinvoinnin edistäminen kuuluu paitsi ihmiselle itselleen myös läheisille, lähiyhteisöille, kunnalle, tulevalle maakunnalle, muille viranomaisille, järjestöille, uskonnollisille yhteisöille ja yrityksille. Näin ollen se liittyy tiiviisti ihmisten osallisuuteen ja yhteistyöverkostojen ylläpitämiseen. Pohjois-Pohjanmaalla hyte-valmistelu kietoutuukin tiiviisti yhteen osallisuuden ja järjestöyhteistyön valmistelun kanssa.

Lue lisää

Vastaa kyselyyn toiminnastanne OYS:ssa

Järjestöt sairaalassa -hanke toteutti vuonna 2016 kyselyn järjestötoiminnasta Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Kysely toistetaan nyt nykytilan kartoittamiseksi.

Lue lisää

Järjestöt osallistuivat Oulun kaupungin vuorovaikutussuunnitelman työstämiseen

Oulun kaupunki laatii vuorovaikutussuunnitelmaa. Suunnitelma sisältää toimenpiteitä kuntalaisten ja kaupungin välisen vuorovaikutuksen kehittämiseksi. Lisäksi suunnitelmassa käsitellään vuorovaikutusta tärkeimpien sidosryhmien eli järjestöjen ja yritysten kanssa. Järjestötoimijat osallistuivat vuorovaikutussuunnitelman työstämiseen työpajassa 16. tammikuuta nostaen esiin erityisesti avoimuuden, arkisen kohtaamisen ja alueellisten toimintojen koordinaation merkitystä.

Lue lisää

Järjestöneuvottelukunta haluaa järjestöt mukaan osallisuusohjelman laatimiseen

Pohjois-Pohjanmaan järjestöneuvottelukunta tarkasteli vuoden ensimmäisessä kokouksessaan toiminta- ja viestintäsuunnitelmaansa ja valitsi painopisteitä vuodelle 2019. Tärkeimpänä vaikuttamisen paikkana neuvottelukunta pitää tulevan maakunnan osallisuusohjelmaa/-suunnitelmaa, jonka laatimiseen halutaan ottaa laajasti mukaan eri alojen järjestöjä ympäri maakuntaa.

Lue lisää

Uusia tuulia Ppsotun hallituksessa!

Pohjois-Pohjanmaan sosiaali ja terveysturvayhdistys ry:n vetovastuussa on aloittanut vuoden alusta puheenjohtajana Kati Kaarlejärvi ja varapuheenjohtajana Taina Linna. Myös yhdistyksen hallituksen kokoonpanossa puhaltavat uudet tuulet. Odotamme innolla yhteistyötä.

Ihimiset-palvelussa käyttökatkos 14.2.2019 klo 8-10

Toimeksi-palveluun ajetaan tietoturvatarkistus ja tämän vuoksi myös Ihimiset-palvelu on huoltotilassa edellä mainitun ajan.

Pahoittelemme ja kiitämme kärsivällisyydestä.

KOULUTUKSET

Vapaaehtoisena erikoissairaanhoidossa- valmennus

Aika: Torstaina 21.2.2019 klo 16.00-19.30.

Ilmoittautuminen: Viimeistään 13.2.2019. katja.kuusela@ppsotu.fi tai 044 742 0601.

Kenelle? Henkilöille, jotka haluavat tehdä vapaaehtoistoimintaa Oulun yliopistollisessa sairaalassa. 

Lue lisää ja ilmoittaudu

Ihimiset.fi-koulutus Utajärvellä 22.2.

Ihimiset.fi -koulutus Utajärvellä 22.2 Hyvinvointitalon Yhteisöllisessä työtilassa perjantaina 22.2. klo 9.00 – 11.00

Lisätietoa ja ilmoittautumiset

Keliakia vaiko muu syy gluteenittomaan elämään?

Gluteenittoman ruokavalion käyttäjämäärät ovat viime aikoina kasvaneet, koska gluteenitonta ruokavaliota noudattavat muutkin kuin keliakiaa sairastavat. Keliakiassa ja ihokeliakiassa se on sairauden ainut hoitomuoto, joka edellyttää ehdottomuutta ja tarkkuutta. Kuitenkin moni muukin ruokavaliota noudattava kokee hyötyvänsä gluteenittomasta ruokavaliosta. Muusta syystä noudattavilla gluteenittomuuden ehdottomuudessa ja tarkkuudessa voi silti olla eroja. Mitä on hyvä tietää keliakiasta? Miksi keliaakikon pitää olla tarkka ja mitä se tarkoittaa gluteenittomassa arjessa?

Kouluttajana Keliakialiitto ry

Lue lisää ja ilmoittautuminen

Ennakkoilmoitus koulutuksesta:

Mitä tehdä veloille -koulutus 11.4.2019 klo 12-15

Maksuton koulutus on suunnattu järjestöjen sekä seurakuntien ammattilaisille, jotka kohtaavat rahaongelmissa olevia ihmisiä. Koulutukseen ovat tervetulleita myös julkisen sektorin ammattilaiset, jotka tarvitsevat lisätietoa talous- ja velka-asioista.

Koulutuksen sisältö (alustava suunnitelma):​

• Velkajärjestely-mahdollisuuksien kartoittaminen ja siihen valmistautuminen

• Tukimateriaalia talouden hallintaan sekä velkamäärän selvittämiseen

• Takuusäätiön palvelut

Koulutus järjestetään yhteistyössä Takuusäätiön kanssa.

Voitte ilmoittaa sähköpostilla taina.rajanen(at)takuusaatio.fi, jos haluatte saada lähiaikoina valmistuvan koulutusilmoituksen, jossa on ilmoittautumisohjeet + koulutuspaikka.

TILAISUUDET

Yhdistysillat kunnissa

Lisätietoa ja ilmoittautumistiedot linkeistä

Merijärven yhdistysilta 19.2.

Tyrnävän yhdistysilta 20.2.