Uutiskirje 1 - tammikuu 2019

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

Tässä uutiskirjeessä:

UUTISET

• Uusi tehtävä ja uusi tekijä Kumppanuuskeskukselle!

• Hailuodon ja Utajärven kunnat näyttävät esimerkkiä: yhdistystoiminta näkyväksi kunnan nettisivuille

• Yhdistysten tapahtumat löytyvät netistä Tyrnävän kunnan etusivulta

• Järjestöneuvottelukunta nimesi työryhmän tekemään maakunnalle ehdotuksen järjestöjen avustamisen periaatteista

KOULUTUKSET

TILAISUUDET

UUTISET

Uusi tehtävä ja uusi tekijä Kumppanuuskeskukselle!

Kumppanuuskeskuksen uusi järjestöneuvoja kertoo itsestään ja uudesta järjestöneuvonnasta.

Lue lisää

Hailuodon ja Utajärven kunnat näyttävät esimerkkiä: yhdistystoiminta näkyväksi kunnan nettisivuille

Järjestöystävällinen kunta viestii järjestötoiminnasta asukkaille. Miten tämä kannattaisi toteuttaa? Lue, miten Hailuoto ja Utajärvi ovat lähteneet ratkaisemaan asiaa!

Lue lisää

Yhdistysten tapahtumat löytyvät netistä Tyrnävän kunnan etusivulta

Tyrnävän kunta ehti ensimmäisenä kuntana Pohjois-Pohjanmaalla nostaa yhdistysten tapahtumat kunnan nettisivuille Ihimiset.fi -palvelun avulla. Tässä on hieno esimerkki siitä, kuinka kunta voi helposti viestiä yhdistysten tapahtumista myös kunnan viestintäkanavien kautta.

Lue lisää

 

Järjestöneuvottelukunta nimesi työryhmän tekemään maakunnalle ehdotuksen järjestöjen avustamisen periaatteista

Pohjois-Pohjanmaan järjestöneuvottelukunta päätti vuoden 2018 viimeisessä kokouksessaan nimetä työryhmän tekemään maakunnalle ehdotusta järjestöjen avustamisen periaatteista. Tätä varten perustettiin valmisteleva pientyöryhmä. Pientyöryhmän toimesta avustustyöryhmään nimettiin kolme edustajaa sosiaali- ja terveysjärjestöistä, kolme edustajaa muista järjestöistä sekä työryhmää ehdottaneen Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne –hankkeen edustaja. Lisäksi työryhmään kutsuttiin edustajat maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelusta.

Lue lisää

KOULUTUKSET

Hallitustyöskentely pähkinänkuoressa

Faktaa ja vinkkejä uusille yhdistystoimijoille. Mitkä ovat hallituksen tehtävät ja vastuut? Miten tehtävät hallituksen jäsenten kesken jakautuvat? Kuka päättää ja kuka toteuttaa?
ke 13.2.2019 klo 17 - 19 Kumppanuuskeskuksessa Oulussa sekä etänä Kuusamossa, Pudasjärvellä, Raahessa, Siikajoella ja Ylivieskassa. Ilmoittautuminen viimeistään 6.2.2019. Katso muut ilmoittautumisohjeet paikkakunnittain

Lue lisää ja ilmoittaudu

Kuka meistä hyötyy – ja miten? Opi mallintamaan yhdistyksesi vaikuttavuutta -koulutus Ylivieskassa

Toimitko yhdistyksessä työssäsi tai vapaaehtoisena? Haluatko saada tietoa siitä, miten voit osoittaa esim. jäsenille ja rahoittajille, mitä hyötyä yhdistyksen toiminnasta on? Tule mukaan maksuttomaan koulutukseen 9.2.2019 klo 8-16 Ylivieskaan! Kouluttajana toimii Impactor Consulting Osuuskunta. Viimeinen ilmoittautumispäivä koulutukseen on 25.1.2019.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset

TILAISUUDET

Oulun vuorovaikutussuunnitelma -työpaja järjestöille 16.01.2019 klo 12:00-15:00 Kumppanuuskeskuksessa

Oulun kaupunki päivittää osallisuuden ja vaikuttamisen ohjelmansa vuorovaikutussuunnitelmaksi. Järjestötoimijoilla on mahdollisuus osallistua suunnitelman työstämiseen kahdesta näkökulmasta: Oulun kaupungin vuorovaikutus kansalaisten kanssa sekä Oulun kaupungin vuorovaikutus sidosryhmien (painopisteenä järjestöt ja yritykset) kanssa.

Lue lisää

Yhdistysillat kunnissa tammi-helmikuussa 2019

Tule kehittämään kuntasi järjestöyhteistyötä yhdessä kunnan ja paikallisten yhdistysten kanssa! Lisätietoja ja ilmoittautumiset tilaisuuksiin linkeistä.

Pyhännän yhdistysilta 24.1.

Kuusamon Yhdistysilta 29.1.

Kalajoen yhdistysilta 29.1. lisätietoa tulossa myöhemmin

Taivalkosken yhdistysilta 30.1.

Tyrnävän yhdistysilta 20.2.

Pohjois-Pohjanmaan sote-järjestöjen alueverkoston tapaaminen 06.02.2019 klo 11:30-14:00 Kumppanuuskeskuksessa

Valtakunnallisten ja maakunnallisten sosiaali- ja terveysjärjestöjen aluetyötä tekevät työntekijät kokoontuvat yhteisen keskustelun ja kehittämisen äärelle muutaman kerran vuodessa. Tämän tapaamiskerran teemoina maakunnan vaikuttamistoimielimet, maakunnan tulevaisuuskuva sekä alueverkostotyön arviointi.

Lue lisää