Uutiskirje 8 - marraskuu 2018

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

Tässä uutiskirjeessä:

UUTISET

• Hyvät käytännöt kiertoon: Lumijoen kunta viestii järjestötoiminnasta nettisivuillaan

• Järjestöt mukana hyte- työssä vain osassa Pohjois-Pohjanmaan kuntia

• Ihimiset.fi –sivuston rakenne uudistui: kuntakohtaiset sivut auttavat tiedon äärelle

KOULUTUKSET

TILAISUUDET

UUTISET

Hyvät käytännöt kiertoon: Lumijoen kunta viestii järjestötoiminnasta nettisivuillaan

Moni Pohjois-Pohjanmaan kunta käyttää työntekijöiden työaikaa yhdistysten yhteystietolistojen ylläpitämiseen kunnan nettisivuilla. Usean kunnan nettisivuilta yhdistysten yhteystiedot puuttuvat kokonaan. Kunnassa toimivista yhdistyksistä viestiminen voi olla myös helppoa ja maksutonta.
Lue, miten Lumijoki ratkaisi asian.

Järjestöt mukana hyte- työssä vain osassa Pohjois-Pohjanmaan kuntia

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne- hankkeen toteuttamassa kunta- järjestöyhteistyön kartoituksesta käy ilmi, että vain kuuden kunnan hyte- työryhmässä on järjestöedustajia ja että kuntien Lape- työryhmissä järjestöjen edustajia löytyy 22 kunnasta.
Lue lisää

Ihimiset.fi –sivuston rakenne uudistui: kuntakohtaiset sivut auttavat tiedon äärelle

Yhdistys- ja vapaaehtoistoiminnan Ihimiset.fi –verkkopalvelun rakenne kävi läpi ison muodonmuutoksen. Uudistuksen myötä kuntakohtaiset tiedot yhdistysten toiminnasta ovat helpommin löydettävissä.
Lue lisää

Tervetuloa käymään uutta sivustoamme osoitteessa ppsotu.fi!

KOULUTUKSET

Ihimiset.fi -verkkopalvelukoulutukset

Ihimiset.fi on maksuton, hyvinvointiin keskittyvä verkkopalvelu, jonka käyttäjiä ovat Pohjois-Pohjanmaalla asuvat ihmiset sekä alueella toimivat yhdistykset, viranomaiset ja oppilaitosten edustajat.
Koulutuksessa opetellaan tuottamaan palveluun omaan yhdistykseen liittyvää sisältöä, kuten perustietoja, tapahtumia ja toimintaa. Koulutukseen kannattaa ottaa oma kannettava tietokone mukaan!

Hailuodossa 12.11.2018 klo 17.00-19.00 Hailuodon kunnantalo, Hailuoto
Lue lisää ja ilmoittaudu

Tyrnävällä 28.11.2018 klo 17.00-19.00 Tyrnävän kunnantalo, Tyrnävä
Lue lisää ja ilmoittaudu

Limingassa 5.12. klo 17-19 Limingan kirjasto, Liminka
Lue lisää ja ilmoittaudu

21.11. Yhdistysten ja julkisen sektorin kumppanuus muutoksessa – kenen kanssa yhdistykset jatkossa toimivat ja mistä ne saavat toimintaansa tukea?

klo 16.30-19.00

Katso lisätietoja muista paikkakunnista ja ilmoittautuminen 

24.11. Kuka meistä hyötyy – ja miten? Opi mallintamaan yhdistyksesi vaikuttavuutta -koulutus

klo 08.00-16.00

Koulutus on ensimmäinen askel kohti vaikuttavuuden johtamista ja kehittämistä yhteistyössä sidosryhmien kanssa. ​Koulutuspäivän jälkeen osallistujilla on olemassa ensimmäinen versio oman toiminnan vaikuttavuusmallista, mittaristoista ja kustannusvaikuttavuuslaskelmista tietyn valitun pilottikohteen osalta. 
Lue lisää ja ilmoittaudu

TILAISUUDET

Alueelliset kuntien järjestöyhdyshenkilöiden ja yhdistysagenttien tapaamiset

Tapaamisessa suunnitellaan konkreettisia toimenpiteitä jokaiseen niistä kunnista, joista on joko yhdyshenkilö, agentti tai molemmat paikalla. Konkreettiset askelmerkit voivat liittyä mm. järjestöyhdyshenkilön nimeämiseen ja tehtävänkuvaan, järjestöavustuksiin ja/tai tiloihin, järjestö- ja kokemustiedon keräämiseen järjestöiltä tai yhteistyön suunnitteluun ja kirjaamiseen asiakirjan muotoon. Osallistujat miettivät pienissä ryhmissä etenemistä kussakin kunnassa ja saavat toisiltaan tukea haasteiden voittamiseen.

Ylivieskassa 6.11.2018 klo 17.00-20.00 Raudaskylän kristillinen opisto, Ylivieska
Lue lisää ja ilmoittaudu

Oulussa 7.11.2018 klo 17.00-20.00 Kumppanuuskeskus, Oulu
Lue lisää ja ilmoittaudu

19.11. Maakuntastrategiatyöpaja työllisyyttä edistäville järjestöille

klo 12.00-15.30

Tilaisuus on tarkoitettu Pohjois-Pohjanmaalla toimiville eri alojen työllisyyttä edistäville järjestöille. Sen tarkoituksena on mahdollistaa järjestöjen osallistuminen maakuntastrategian työstämiseen.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen 13.11. mennessä