Uutiskirje 9 loka-marraskuu 2020

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

UUTISET

Järjestöjen edustajaksi POPsote-hankkeen ohjausryhmään pääsihteeri Arja Sutela

Sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämistä tehdään Pohjois-Pohjanmaalla Tulevaisuuden sote-keskus- ja rakenneuudistushankkeissa, yhteiseltä nimeltään POPsote-hankkeessa. Pohjois-Pohjanmaan järjestöneuvottelukunta nimesi pyynnöstä järjestöedustajan ja varaedustajan POPsote-hankkeen laajaan poliittiseen ohjausryhmään. Järjestöedustajaksi valittiin Nuorten Ystävien pääsihteeri Arja Sutela ja varaedustajaksi Vuolle Setlementin hyvinvointijohtaja Anne Mustakangas-Mäkelä.

Lue lisää: https://www.ihimiset.fi/2020/10/02/jarjestojen-edustajaksi-popsote-hankkeen-ohjausryhmaan-paasihteeri-arja-sutela/

Maakunnallisille järjestöverkostoille veturit

Sosiaali- ja terveysjärjestöt perustivat alkusyksystä maakunnalliset verkostot Tulevaisuuden sote-keskus -kehittämisohjelmien tueksi. Nyt jokaiselle järjestöverkostolle on valittu veturit, jotka kutsuvat verkostojen kokoukset koolle sekä huolehtivat yhteydenpidosta kehittämisohjelmien projektikoordinaattoreihin.

Lue lisää: https://www.ihimiset.fi/2020/10/06/maakunnallisille-jarjestoverkostoille-veturit/

Kokemustoimijoiden välitys Oulun yliopistollisessa sairaalassa siirtyy OLKA-toiminnan alle

Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla -hanke on ollut mukana kehittämässä Oulun yliopistollisessa sairaalassa kokemustoimintaa sairaalan tarpeisiin yhdessä sairaalan henkilökunnan, kokemustoimijoiden ja OLKA-toiminnan kanssa. Nyt on kuitenkin tullut aika siirtää kokemustoimijoiden välittäminen sairaalassa OLKA-toiminnan järjestökoordinaattorille, Terhi Niemelälle.

Lue lisää: https://www.ihimiset.fi/2020/10/08/kokemustoimijoiden-valitys-oulun-yliopistollisessa-sairaalassa-siirtyy-olka-toiminnan-alle/

Tulossa Elävä kirjastot marraskuussa

Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla -hanke järjestää yhdessä Oulun kaupungin nuorisopalveluiden kanssa Elävä kirjaston 24.11. ja 27.11.2020 molmepina päivinä klo 10-13. Elävä kirjasto järjestetään netissä Teamsin kautta.

Lisätietoa Elävä kirjaston lainattavista kirjoista tiedotetaan myöhemmin hankkeen sivuilla.

HOX! Syyslomaviikon 43 Kumppanuuskeskuksen neuvontapiste on supistetusti auki klo 9-13.

Ilonan päivästä OLKA-viikoksi

OLKA-pisteillä ympäri Suomea on vietetty jo useana vuotena Vapaaehtoinen ILONA -tapahtumaa Ilonan nimipäivän tienoilla. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda iloa sairaaloihin vapaaehtoisten voimin ja kulttuurin keinoin.

OYS:n OLKA-pisteellä päivää tänä vuonna vietetään pienimuotoisesti maanantaina 12.10. klo 8.30 - 11.30.

Valtakunnallinen Ilonan päivä laajeni OLKA-viikoksi, jota vietetään 9.-15.10.2020!

Tapahtumaa vietetään pääosin verkossa. Tapahtumia on viikon aikana useampia ja niitä toteuttavat OLKA-toimijat eri puolilla Suomea.  Tapahtumasta muodostui OLKA-viikko, joka alkaa 9.10. Ilonan nimipäivästä päättyen 15.10. kansainväliseen vertaistuen päivään.

Tapahtumalla haluamme nostaa esille OLKA-toiminnan tärkeyden ja samalla kiittää kaikkia mukana olevia hienosta yhteistyöstä meidän kaikkien hyväksi. Kiitos vapaaehtoiset ilon ja tuen tuonnista potilaille ja potilaiden läheisille. Kiitos potilasjärjestöt, että olette lähellä potilaita antamassa tietoa tarjoamastanne tuesta. Kiitos sairaalat, että mahdollistatte toiminnan lähellä potilasta. Kiitos sairaalan henkilökunta ja sairaalassa toimivat muut työntekijät, että ohjaatte tukea tarvitsevia potilaita ja potilaiden läheisiä OLKA-palvelun piiriin ja autatte toimimaan sairaalassa. Kiitos kaikki Suomen OLKA-toimijat, että olette yhdessä kehittämässä toimintaa meidän kaikkien hyväksi. 

Katso lisätietoa ja viikon ohjelma:

https://olkatoiminta.fi/tervetuloa-mukaan-olka-viikolle-9-15-10-2020/

Järjestöyhteistyön opas Pohjois-Pohjanmaan kunnille on julkaistu

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke on julkaissut oppaan kunnille järjestöyhteistyöhön. Oppaasta löytyy monenlaista tietoa kunta-järjestöyhteistyön tueksi mm. suositus kunnille järjestöyhteistyöhön, kunta-järjestöyhteistyön toimintamallit, järjestöjen huomioiminen kuntien hyvinvointityössä ja järjestötiedon hankkiminen järjestöiltä avustusten raportoinnin yhteydessä. Oppaaseen voi tustustua ihimiset.fi-sivustolla.

TAPAHTUMAT, TILAISUUDET JA KOULUTUKSET

OLKA etsii uusia vapaaehtoisia toimimaan sairaalaan!

Kiinnostaisiko vapaaehtoistyö Oulun yliopistollisessa sairaalassa? OLKA Oulu kouluttaa uusia vapaaehtoisia.

Lisätietoa: https://www.ihimiset.fi/vapaaehtoistehtava/sairaalavapaaehtoinen/

PPsotu etsii uusia taloustukihenkilöitä!

Etsimme uusia vaaehtoisena toimivia taloustukihenkilöitä mukaan toimintaan.

Lisätietoa taloustukihenkilötoiminnasta ja koulutuksesta: https://www.ihimiset.fi/vapaaehtoistehtava/taloustukihenkilo/

Maksuton lakineuvonta 28.10. Kumppanuuskeskuksessa

Yksilöllistä neuvontaa mm. velka-, perintö- tai riita-asioissa. Maksuttomassa lakineuvonnassa ei laadita asiakirjoja, mutta saat ohjeet niiden tekoon.

Lisätietoa: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/maksuton-lakineuvonta/

TOIVO- vertaistukijavalmennus marraskuussa

 Oletko kokenut oman tai läheisesi vakavan sairastumisen tai vammautumisen? Haluatko auttaa muita saman kokeneita? Hae mukaan vertaistukijoiden valmennukseen keväälle 2020! Valmennus sopii niin uusille kuin kokeneillekin vertaistukijoille.

Toivo-valmennus:

- antaa valmiuksia toimia vertaistukijana

- sopii niin uusille kuin kokeneillekin vertaistukijoille

- koostuu neljästä tapaamiskerrasta ja itsenäisistä tehtävistä

- on maksuton.

Lisätietoa: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/toivo-vertaistuki-ja-valmennus/

https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/toivo-vertaistuki-ja-valmennus-2/

https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/toivo-vertaistuki-ja-valmennus-3/

https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/toivo-vertaistuki-ja-valmennus-1/