Uutiskirje 8 syys-lokakuu 2020

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

UUTISET

Maakunnalliset järjestöverkostot perustettu Tulevaisuuden sote-keskus -kehittämisohjelmien tueksi

Sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämistä tehdään Pohjois-Pohjanmaalla Tulevaisuuden sote-keskus- ja rakenneuudistushankkeissa. Ensin mainittua toteutetaan neljällä kehittämisohjelmalla: lapset, nuoret ja perheet, mielenterveys- ja päihdepalvelut, ikäihmiset sekä hoitotakuu. Järjestöt perustivat maakunnalliset verkostot kehittämisohjelmien tueksi.

Lue lisää: https://www.ihimiset.fi/2020/08/21/maakunnalliset-jarjestoverkostot-perustettu-tulevaisuuden-sote-keskus-kehittamisohjelmien-tueksi/

Ihimiset.fi-käyttäjämäärän kasvu jatkuu koronasta huolimatta

Pohjois-Pohjanmaan järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan Ihimiset.fi-verkkopalvelun käyttäjämäärän kasvu jatkui maaliskuun alkuun asti, mutta notkahti sen jälkeen koronan peruttua järjestöjen toimintoja ja tapahtumia. Kesällä käyttäjämäärä palasi aikaisemman vuoden tasolle. Vuositasolla tarkasteltuna kasvua oli edelleen, koronasta huolimatta, lähes 6%.

Lue koko uutinen: https://www.ihimiset.fi/2020/09/09/ihimiset-fi-kayttajamaaran-kasvu-jatkuu-koronasta-huolimatta/

Arjen kokemukset työni tueksi - opas kokemustoimijoiden tilaajille

Oppaassa perustietoa kokemustoiminnasta, kokemustoimijatehtävistä sekä kokemustoimijan tilaamiseen ja tehtävävalmisteluihin liittyvistä asioista.

Opas on saatavilla nettiversiona:

https://www.ihimiset.fi/assets/files/sites/8/2020/05/20_05_06_nettiversio.pdf ja syyskuussa myös painettuna.

Syyskuussa sairaalassa esillä migreeni- ja ihoyhdistykset

Potilasjärjestöjen toiminta Oulun yliopistollisessa sairaalassa käynnistyy jälleen syyskuun puolivälissä. OYS:n Järjestöpisteen syyskuussa esillä mm. migreeni- ja ihoyhdistykset.

Lue lisää: https://www.ihimiset.fi/2020/09/09/syyskuussa-sairaalassa-esilla-migreeni-ja-ihoyhdistykset/

TAPAHTUMAT, TILAISUUDET JA KOULUTUKSET

Maksuton lakineuvonta 16.9. Kumppanuuskeskuksessa

Yksilöllistä neuvontaa mm. velka-, perintö- tai riita-asioissa. Maksuttomassa lakineuvonnassa ei laadita asiakirjoja, mutta saat ohjeet niiden tekoon.

Lisätietoja: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/maksuton-lakineuvonta-2/

Järjestöystävällinen Pohjois-Pohjanmaa -webinaari 24.9.2020

Webinaari juhlistaa Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hankkeen aikana yhdessä maakunnallisten toimijoiden, kuntien ja järjestöjen kanssa tehtyä kehittämistyötä ja sen tuloksia.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 18.9. mennessä: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/jarjestoystavallinen-pohjois-pohjanmaa-webinaari/

Kokemustoimintamessut Pohjois-Pohjanmaa 1.10

Messuilla kuulet esimerkkejä kokemustoimijoiden osaamisen erilaisista hyödyntämistavoista, kokemustoiminnan tulevaisuusnäkymistä, kokemustoimijoiden puheenvuoroja, ja pääset tutustumaan järjestöjen kokemustoimintaan videoesityksin. Luvassa myös kokemustarina tanssi esityksenä. Messujen toteutus netissä (Teams, osallistumislinkki ohjelmassa).

Messuohjelma: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/kokemustoimintamessut-pohjois-pohjanmaa/

Huom! Ilmoittautuminen 28.9 mennessä, kts. linkki ohjelmassa.