Ihimiset.fi-käyttäjämäärän kasvu jatkuu koronasta huolimatta

Pohjois-Pohjanmaan järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan Ihimiset.fi-verkkopalvelun käyttäjämäärän kasvu jatkui maaliskuun alkuun asti, mutta notkahti sen jälkeen koronan peruttua järjestöjen toimintoja ja tapahtumia. Kesällä käyttäjämäärä palasi aikaisemman vuoden tasolle. Vuositasolla tarkasteltuna kasvua oli edelleen, koronasta huolimatta, lähes 6%.

Tällä hetkellä palvelun vuositason käyttäjämäärä on reilut 44 000. Käyttäjät tarkastelivat yli 67 000 istunnon aikana sivuja reilut 325 000 kertaa.

Ihimiset.fi-palvelussa toiminnastaan ilmoittaa nyt yli 370 järjestöä, yhdistystä ja muuta yleishyödyllistä toimijaa. Uusia toimijoita rekisteröityy palveluun lähes päivittäin. Jo 14 Pohjois-Pohjanmaan kuntaa näyttää verkkosivuillaan ihimiset.fi-palvelusta tuotuja tietoja kuten järjestöjen ja yhdistysten yhteystietoja tai tapahtumia.

Ihimiset.fi on osa valtakunnallista Toimeksi.fi-palvelua, jossa on tällä hetkellä mukana 12 alueellista palvelua. Ihimiset.fi:ssä ilmoitettujen tietojen lisäksi palvelu näyttää muissa alueellisissa palveluissa sekä valtakunnallisessa Toimeksi.fi-palvelussa ilmoitetut toimijat, joiden toiminta-alueeseen Pohjois-Pohjanmaa kuuluu sekä tapahtumat, toiminnat ja vapaaehtoistehtävät, jotka sijoittuvat Pohjois-Pohjanmaalle.

Ihimiset.fi-palvelun käyttö on avointa ja maksutonta kaikille ei-kaupallisille toimijoille. Se on kehitetty helpottamaan erityisesti järjestöjen, yhdistysten ja muiden yleishyödyllisten toimijoiden viestintää. Kumppanuuskeskuksen infosta saa apua palvelun käyttöönotossa sekä mahdollisissa ongelmatilanteissa. Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke on kouluttanut järjestöihin ja kuntiin Ihimiset.fi-kouluttajia, jotka voivat omalta osaltaan auttaa palvelun käytössä.

Tervetuloa Ihimiset.fi-käyttäjäksi! Rekisteröityminen tapahtuu osoitteessa https://www.ihimiset.fi/rekisteroityminen/

Projektipäällikkö, järjestöagentti

Helena Liimatainen

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke

Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry

Asiasanat

verkkopalvelu, verkkopalvelut, nettisivusto, nettisivu, ihimiset.fi, toimeksi.fi, korona,