Uutiskirje 8 - syys-lokakuu 2019

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

Tässä uutiskirjeessä:

UUTISET

KOULUTUKSET

TAPAHTUMAT JA TILAISUUDET

 

UUTISET

Pyöreä olkan logo

Psoriasispäivä, Sokeain viikko ja Aivovammaviikko näkyvät sairaalassa

Potilasjärjestöt juhlistavat ympäri vuoden erilaisia teemapäiviä ja -viikkoja. Näistä moni sattuu syksylle ja näkyy mukavasti mm. Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Teemapäivien aikana on mahdollisuus tavata järjestöjen työntekijöitä sekä vapaaehtoisia ja saada tietoa mm. vertaistuesta. Päivien tarkoituksena on lisätä tietoisuutta vammoista ja sairauksista sekä järjestöjen tarjoamasta tuesta.

Lue lisää

Agenttitoiminnalla huipputuloksia kuntien järjestöyhteistyössä

Agenttitoiminnalla huipputuloksia kuntien järjestöyhteistyössä

Pohjois-Pohjanmaalla on saavutettu kahdessa vuodessa hyviä tuloksia kunta-järjestöyhteistyössä; kuntiin on nimetty järjestöyhdyshenkilöitä ja yhteistyö on selkeästi parantunut.

Lue lisää

Ihimiset.fi verkkopalvelun logo

Ihimiset.fi- ja Toimeksi.fi-verkkopalveluiden käyttäjäkysely 2019

Mielipiteesi on meille tärkeä oletpa sitten pitkän linjan palvelun käyttäjä tai vasta tutustumassa. Vastaathan kyselyyn ja autat meitä kehittämään palvelua paremmaksi. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10 minuuttia. Kysely löytyy osoitteesta: https://link.webropolsurveys.com/S/EB683D991E55C715

Vastausaikaa on 31.10.2019 iltamyöhään asti. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 50 euron lahjakortti Lippu.fi-palveluun.

Lue lisää

KOULUTUKSET

Ihimiset-koulutukset

Ihimiset.fi -leijukkeita eli rajapintoja löytyy nyt jo yhdeksän Pohjois-Pohjanmaan kunnan nettisivuilta (Kuusamo, Taivalkoski, Oulu (lapsuus.ouka.fi), Hailuoto, Liminka, Tyrnävä, Utajärvi, Pyhäntä ja Merijärvi) ja lisää on tulossa, mm. Raahe, Liminka, Vaala, Ylivieska, Alavieska, Kalajoki ja Haapavesi. Tämä on yhdistyksille hyvä (ja täysin maksuton!) kanava viestiä omasta toiminnastaan!

 

Tulevat Ihimiset.fi -koulutukset:

Alavieskassa 15.10.

Vaalassa 28.10.

Tyrnävällä 19.11.

Etäkoulutus: Rahahuolet puheeksi 29.10.2019

Rahahuolet puheeksi -koulutus tarjoaa perustietoa taloudenhallintaan ja velkaantumiseen liittyvistä asioista, antaa valmiuksia ottaa raha-asiat puheeksi sekä tukea ja ohjata taloudellisesti haavoittuvassa tilanteessa olevia ja heidän läheisiään. Koulutus on suunnattu järjestöjen vapaaehtoisille, jotka kohtaavat talousvaikeuksissa olevia ihmisiä ja tarvitsevat tietoa talous- ja velkaongelmista.

Lue lisää ja ilmoittaudu

Yhdistystoiminnan kehittäminen - käytännön apua ja ajatuksia paremman yhdistystoiminnan toteuttamiseen

Yhdistystoiminnan kehittämiseen tähtäävissä koulutuksissa yhdistykset pääsevät käytännön tasolla kehittämään jotain yksittäistä oman yhdistyksen toiminnan osa-aluetta palvelumuotoilun ja vaikuttavuuden arvioinnin työkalujen avulla.

 

Tule kehittämään oman yhdistyksesi toimintaa maksuttomiin koulutuksiin! Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

Kuusamossa 9.11.

Nivalassa 13.11.

TAPAHTUMAT JA TILAISUUDET

Ihimiset- porinapiiri

Ryhmässä haetaan yhdessä keskustellen ja puuhaillen uusia näkökulmia, voimavaroja ja kiitollisuuden aiheita. Sisällöt suunnitellaan yhdessä ryhmän kanssa. Mukaan voit tulla juuri sellaisena kuin olet!

Lue lisää

Vertaisohjaajien verkoston teemailta 28.10. klo 17

Vertaisohjaajien verkoston teemailta Kumppanuuskeskuksella

Teemaillan aiheena on vertaisryhmän ohjelmarungon suunnittelu ja ohjaajana toimiminen.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet

28.10.-29.10.2019 TSEMPPIÄ TALOUTEEN-TEEMAPÄIVÄT

Tervetuloa Takuusäätiön ja Kumppanuuskeskuksen neuvontapisteen teemapäiville! Tsemppiä talouteen -teemakahavila ammattilaisille 28.10. klo 9-11 Teemakahavilassa puhutaan rohkeasti rahasta, pienillä tuloilla pärjäämisestä ja varautumisesta.

Lue lisää