Agenttitoiminnalla huipputuloksia kuntien järjestöyhteistyössä

Agenttitoiminnalla huipputuloksia kuntien järjestöyhteistyössä

Pohjois-Pohjanmaalla on saavutettu kahdessa vuodessa hyviä tuloksia kunta-järjestöyhteistyössä; kuntiin on nimetty järjestöyhdyshenkilöitä ja yhteistyö on selkeästi parantunut.

Kun Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke aloitti vuonna 2017, seitsemässä Pohjois-Pohjanmaan kunnassa oli nimetty järjestöyhdyshenkilö. Nyt nimettyjä järjestöyhdyshenkilöitä löytyy jo 26 kunnasta. Uusin nimetty järjestöyhdyshenkilö on Sinikka Mosorin Pudasjärveltä. ”Yhteistyö kaupungin ja järjestöjen välillä helpottuu huomattavasti, kun on yksi henkilö, joka voi viedä asioita molempiin suuntiin. Myös säännöllisten tapaamisten järjestäminen ja kuulumisten vaihtaminen helpottuu, kun järjestelyvastuusta on sovittu”, Mosorin toteaa.

Hankkeen myötä yhteistyö kunnan ja järjestöjen välillä on parantunut 25 Pohjois-Pohjanmaan kunnassa. Esimerkiksi Hailuodossa laadittiin vuoden 2018 aikana kunnan ja järjestöjen yhteistyöasiakirja. “Yhteistyöasiakirjan myötä järjestöjen toiminta on aktivoitunut ja tapahtumien määrä on selvästi lisääntynyt”, Hailuodon kunnanjohtaja Aki Heiskanen kertoo.

Aiemmin yhteistyö useissa kunnissa oli satunnaista ja järjestöjä ei kutsuttu säännöllisesti koolle. Nyt tähän on tullut selkeitä muutoksia parempaan.

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hankkeen kunta-järjestöyhteistyön kartoituksen tulokset (2019) löytyvät kokonaisuudessaan täältä:

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö, järjestöagentti Helena Liimatainen, 044 0190 476, helena.liimatainen@ppsotu.fi

Projektityöntekijä, järjestöagentti Anni Rekilä, 044 0190 479, anni.rekila@ppsotu.fi

Projektityöntekijä, järjestöagentti Anna Katajala, 044 1090 403, anna.katajala@ppsotu.fi

www.jarjestoystavallinen.fi

https://www.facebook.com/Jarjestoystavallinen/

Twitter: @ppsotu