Uutiskirje 8 - syys-lokakuu 2019

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

Tässä uutiskirjeessä:

UUTISET

KOULUTUKSET

TAPAHTUMAT JA TILAISUUDET

 

UUTISET

Ihimiset.fi –sivuston rakenne uudistui: kuntakohtaiset sivut auttavat tiedon äärelle

Yhdistys- ja vapaaehtoistoiminnan Ihimiset.fi –verkkopalvelun rakenne kävi läpi ison muodonmuutoksen. Uudistuksen myötä kuntakohtaiset tiedot yhdistysten toiminnasta ovat helpommin löydettävissä. Rakenteen uudistamiseen päädyttiin Pohjois-Pohjanmaan kunnista saadun palautteen perusteella ja nyt verkkopalvelu toimii helppona ja nopeana kanavana yhdistyksille, jotka haluavat viestiä toiminnastaan kuntalaisille, sekä kuntalaisille, jotka etsivät netistä tietoa oman alueensa yhdistystoiminnasta, harrastusmahdollisuuksista ja tapahtumista.

Lue lisää

KOULUTUKSET

Ihimiset-koulutus 11.10.2019

Ihimiset.fi/ Toimeksi.fi-palvelun hallinnan käyttökoulutus järjestetään 11.10.2019 klo 9-11 Asema-kokoustilassa. 10 ensimmäistä etäyhteydellä ilmoittautuvaa voidaan ottaa ja noin 20 paikan päälle. Mukaan oma tietokone tai tabletti. Koulutuksen aiheina rekisteröityminen, toimijan perustiedot ja sisällön luonti. Kouluttajana tekninen asiantuntija Miia Tikkala ja apuhääränä järjestöneuvoja Teija Karisaari-Kittilä. Ilmoittautumiset info@kumppanuuskeskus.fi.

Lue lisää ja ilmoittaudu

Ihimiset.fi -koulutus Vaalassa 28.10.2019

Ihimiset.fi-verkkopalvelu löytyy osoitteesta www.ihimiset.fi. Se on maksuton, hyvinvointiin keskittyvä palvelu, jonka käyttäjiä ovat Pohjois-Pohjanmaalla asuvat ihmiset sekä alueella toimivat yhdistykset, viranomaiset ja oppilaitosten edustajat. Verkkopalvelun sisältönä on Pohjois-Pohjanmaalla toimivien  järjestöjen, yhdistysten, seurakuntien, kuntien ja muiden ei-kaupallisten toimijoiden tuottama sisältö.

Lue lisää ja ilmoittaudu

TAPAHTUMAT JA TILAISUUDET

Pohjois-Pohjanmaan sote-järjestöjen alueverkosto 24.9.2019

Tilaisuus on tarkoitettu valtakunnallisten ja alueellisten sosiaali- ja terveysjärjestöjen alueellista työtä tekeville ammattilaisille. Verkoston tilaisuuksiin kutsut lähetetään sähköpostilla. Jos haluat liittyä sähköpostilistalle, se tapahtuu täältä. Tämänkertaisen tapaamisen ohjelmassa on tutustuminen hallitusohjelmaan ja siihen liittyvän yhteisen vaikuttamistyön suunnittelu, Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hankkeen suunnitelmat, kunta-järjestökartoituksen tulokset sekä aluetyöntekijöiden koulutustyöryhmän perustaminen yhteisten yhdistystoiminnan peruskoulutusten järjestämiseksi.

Lue lisää ja ilmoittaudu 17.9. mennessä

Yhdistystapaaminen ja ihimiset.fi-koulutus Raahessa 24.9.2019

Raahen kaupunki kutsuu kaikki eri alojen yhdistys- ja järjestötoimijat, vapaaehtoistyöntekijät ja kaikki asiasta kiinnostuneet yhteiseen yhdistystapaamiseen. Illan teemana on yhdistysten rahoitus ja viestintä. Nouseva rannikkoseutu ry kertoo eri rahoitusmahdollisuuksista yhdistyksille ja tilaisuudessa koulutetaan yhdistystoimijat käyttämään maksutonta ihimiset.fi -verkkopalvelua, jonka avulla yhdistykset saavat näkyvyyttä toimintaansa ja potentiaalisia uusia jäseniä.

Lue lisää ja ilmoittaudu

Vaarallisen jätteen keräys 25.9.2019

Älä säilytä kotitalouden vaarallista jätettä siivouskomerossa, vaan tuo jätteet ilmaiseksi Kiertokaaren jäteautoon! Tule samalla tutustumaan Kumppanuuskeskuksen toimintaan ja hörppäämään kuppi kuumaa!

Lue lisää ja ilmoittaudu

Vertaisohjaajien verkoston aamukahvit 3.10.2019

Verkosto on tarkoitettu kaikille, jotka toimivat vertaisryhmän vertaisohjaajana tai suunnittelevat uuden ryhmän aloittamista. Verkoston tarkoitus on antaa ohjaajille mahdollisuus ajatustenvaihtoon sekä saada uusia ideoita omaan ryhmäänsä. Aamukahvien teemana on: Vinkkejä keskustelun avaamiseen ja ajanhallintaan sekä ryhmän vuorovaikutus ohjaajan näkökulmasta .

Lue lisää ja ilmoittaudu

Elävä kirjasto

Sinullakin on ennakkoluuloja, mutta haluatko oppia elämään niiden kanssa? Pane ennakkoluulosi koetukselle Elävässä kirjastossa. Elävä kirjasto toimii kuten tavallinenkin kirjasto, paitsi että paperisten kirjojen sijaan Elävästä kirjastosta lainataan oikeita ihmisiä keskustelua varten. Elävän kirjaston kirjat edustavat erilaisia vähemmistöjä ja muita ryhmiä, jotka kohtaavat syrjintää, ennakkoluuloja, stereotypioita ja rasismia.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan kirjaksi tai tule lainaamaan