Uutiskirje 7 - elo-syyskuu 2019

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

Tässä uutiskirjeessä:

UUTISET

KOULUTUKSET

TAPAHTUMAT JA TILAISUUDET

 

UUTISET

Käsikirja Pohjois-Pohjanmaan yhdistysagenteille ja järjestöyhdyshenkilöille on julkaistu

Käsikirja Pohjois-Pohjanmaan yhdistysagenteille ja järjestöyhdyshenkilöille on julkaistu

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke on julkaissut käsikirjan kunnissa toimivien vapaaehtoisten yhdistysagenttien ja järjestöyhdyshenkilöiden työn tueksi. Käsikirja julkistettiin 15.6. yhdistysagenttien kehittämis- ja virkistyspäivässä Oulussa.

Lue lisää

Järjestöjen sote-tulevaisuus -kiertue Oulussa 26.8.

STEA ja SOSTE järjestävät yhteistyössä Järjestö 2.0-hankkeiden kanssa elo-syyskuussa järjestöjä ja sosiaali- ja terveydenhuollon muutoksia käsittelevän kiertueen.   Tilaisuuksiin kutsutaan sosiaali- ja terveysalan järjestöjen työntekijöitä sekä luottamushenkilöitä keskustelemaan ja saamaan ajankohtaista tietoa.

Lue lisää

KOULUTUKSET

Etäkoulutus: Seksuaalikasvatus - osa tunne- ja turvataitokasvatusta

Koulutus pohjautuu Hivpointin julkaisemaan seksuaalikasvattajan käsikirjaan sekä seksuaalikasvatuksen standardeihin ja nuorten tunne -ja turvataitokasvatukseen. Koulutuksen tavoitteena on selventää seksuaalikasvatuksen tärkeyttä osana tunne- ja turvataitokasvatusta erityistä tukea tarvitseville nuorille kouluissa ja asuntoloissa. Koulutuksen tavoitteena on myös antaa osallistujille uusia näkökulmia ja lisää välineitä omaan seksuaalikasvatukseen tai ohjaukseen. 

Lue lisää ja ilmoittaudu

Ihimiset.fi ja Toimeksi.fi -koulutus järjestö- ja yhdistystoimijoille

Maksuton koulutus eri alojen järjestö- ja yhdistystoimijoille Ihimiset.fi- ja Toimeksi.fi -verkkopalvelujen käyttöön liittyen. Koulutuksessa käydään läpi perusasioita, kuten rekisteröitymistä, kirjautumista, sisällön tuotantoa ja sivuston käyttöä. Ihimiset.fi-verkkopalvelu löytyy osoitteesta www.ihimiset.fi. Se on maksuton, hyvinvointiin keskittyvä palvelu, jonka käyttäjiä ovat Pohjois-Pohjanmaalla asuvat ihmiset sekä alueella toimivat yhdistykset, viranomaiset ja oppilaitosten edustajat. 

Lue lisää ja ilmoittaudu

Etäkoulutus: Vertaistuki edistää hyvinvointia. Vertaisryhmässä tuetaan elintapamuutokseen.

Miten elintavat vaikuttavat hyvinvointiisi? Syötkö terveellisesti? Liikutko riittävästi? Nukutko hyvin? Tiedätkö päihteiden käytön vaikutuksen hyvinvointiisi? Psoriasisliiton aluetyöntekijä kertoo, kuinka vertaistoiminta vaikuttaa hyvinvointiimme. 

Lue lisää ja ilmoittaudu

TAPAHTUMAT JA TILAISUUDET

Järjestöväen teemakahvila: Digitaaliset osaamismerkit yhdistystoiminnassa

Open Badge eli digitaalinen osaamismerkki on uudenlainen ja visuaalinen tapa osaamisen esittämiseen. Avoimuus ja järjestelmäriippumattomuus mahdollistavat merkkien keräilyn eri lähteistä ja niiden julkaisemisen eri palveluissa. Digitaalisten osaamismerkkien avulla on mahdollista osoittaa ja näyttää erilaista ja eritavoilla hankittua osaamista kuten tietoja, taitoja, asenteita ja saavutuksia. Teemakahvilassa osaamismerkeistä kertomassa lisää Opintokeskus Siviksen asiantuntija Lotta Pakanen. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeellla!

Lue lisää ja ilmoittaudu

Vertaisohjaajien verkoston teemailta

Vertaisohjaajien verkosto on tarkoitettu kaikille, jotka toimivat vertaisryhmän vertaisohjaajana tai suunnittelevat uuden ryhmän aloittamista. Verkoston tarkoitus on antaa ohjaajille mahdollisuus ajatustenvaihtoon sekä mahdollisuus saada uusia ideoita ja toimintamalleja omaan ryhmäänsä. 

Lue lisää ja ilmoittaudu