Järjestöjen sote-tulevaisuus -kiertue Oulussa 26.8.

STEA ja SOSTE järjestävät yhteistyössä Järjestö 2.0-hankkeiden kanssa elo-syyskuussa järjestöjä ja sosiaali- ja terveydenhuollon muutoksia käsittelevän kiertueen.

Tilaisuuksiin kutsutaan sosiaali- ja terveysalan järjestöjen työntekijöitä sekä luottamushenkilöitä keskustelemaan ja saamaan ajankohtaista tietoa.

Tilaisuuksissa keskustelemme yhdessä, mikä toiminnassa on muuttunut neljän vuoden sote-työskentelyn aikana ja minkälaisen kokonaisuuden osia järjestöt ovat. Etsimme yhdessä vastauksia kysymykseen, mikä on järjestöjen asema ja rooli osana tulevaisuuden sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöä.

Kiertueelta saadaan arvokasta tietoa siitä, miten järjestöjä voitaisiin paremmin tukea muuttuvassa toimintaympäristössä.

Ohjelman rakenne on sama kaikilla paikkakunnilla. Kuulemme lyhyet maakunnan sote-valmistelun, STEAn, SOSTEn ja Järjestö 2.0 -hankkeiden puheenvuorot virittämään yhteistä keskustelua. Joidenkin paikkakuntien ohjelmaa vielä päivitetään, samoin osoitetiedot lähetetään myöhemmin.

Valtaosa ajasta käytetään yhteiseen keskusteluun, jota fasilitoi Humap Oy. Tilaisuudessa hyödynnetään digitaalista alustaa, joten käytämme älypuhelinta, iPadia tai tietokonetta. Toivomme, että otatte omat välineet mukaan, jos mahdollista. Tästä lähetetään tarkempaa tietoa viikkoa ennen tilaisuutta.

Järjestöjen sote-tulevaisuus -kiertueen tilaisuudet järjestetään kymmenellä paikkakunnalla. Tilaisuuksien osallistujat vahvistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Toivomme korkeintaan kahta osallistujaa yhdestä järjestöstä, että kaikki halukkaat pääsevät mukaan.  Ilmoittautuminen on sitova, ja se tulee perua, ellei pääse paikalle.

Oulun tilaisuus

Aika: 26.8. kello 12.00 – 16.00
Paikka: Lasaretti, B-talo, Puisto- ja Patosalit, Veteraanikatu 2, 90130 Oulu
Kapasiteetti: Tilaisuuteen mahtuu 100 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, max 2 hlö/järjestö

Ohjelma:
Tilaisuuden avaus
– Marjukka Manninen, muutosjohtaja 
Tulevaisuuden haasteet sote-järjestöille
– Heikki Vaisto, avustusvalmistelija, STEA
– Vertti Kiukas, pääsihteeri, SOSTE
Kommenttipuheenvuorot
– Helena Liimatainen, projektipäällikkö, Pohjois-Pohjanmaan Järjestörakenne -hanke
– Lea Torvinen, ohjausryhmän jäsen, JärjestöKainuu 2.0 -hanke
Yhteinen työskentely
– Olli-Pekka Juoperi tai Olli Viljanen, Humap Oy
Päivän yhteenveto

Ilmoittautuminen Oulun tilaisuuteen

Asiasanat

sote, sote-uudistus, järjestö, yhdistys,