Uutiskirje 3 - maaliskuu 2019

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

Tässä uutiskirjeessä:

UUTISET

• Järjestöavustusten periaatteita maakunnalle työstetään yhdessä järjestöjen kanssa

• Järjestöyhteistyön edistäminen tärkeää uudistuksen etenemisestä riippumatta

KOULUTUKSET

TILAISUUDET

TAPAHTUMAT

UUTISET

Järjestöavustusten periaatteita maakunnalle työstetään yhdessä järjestöjen kanssa

Pohjois-Pohjanmaan järjestöneuvottelukunnan nimittämä järjestöavustustyöryhmä on kokoontunut kaksi kertaa. Mikäli eduskunta päättää maaliskuussa maakunta- ja sote-uudistukseen liittyvien lakien hyväksymisestä, järjestöavustustyöryhmä osallistaa alueen järjestö- ja yhdistystoimijat avustusten valmisteluun yhteisen tehtävänannon avulla.

Lue lisää

Järjestöyhteistyön edistäminen tärkeää uudistuksen etenemisestä riippumatta

Kävipä maakunta- ja sote-uudistukselle miten tahansa, järjestöjen roolin vahvistaminen, järjestöyhteistyön hyvien käytäntöjen kuvaaminen ja levittäminen sekä kuntien tukeminen järjestöjen mukaan saamisessa hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen ovat tärkeitä joka tapauksessa, linjasi Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne –hankkeen asiantuntijaohjausryhmä.

Lue lisää

KOULUTUKSET

Potkua kokemustoimintaan Pohjois-Pohjanmaalla- etäkoulutus 10.4. klo 17-19 Kumppanuuskeskuksella

Mitä kokemustoiminta ja kokemustoimijuus tarkoittaa? Miten kokemustoiminta eroaa vertaistukitoiminnasta? Mihin ”Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla” hankkeessa pyritään ja mitä on hankkeen suunnitelmissa? Tilaisuudessa kuullaan myös kokemustoimijan puheenvuoro.

Lue lisää ja ilmoittaudu

Mitä tehdä veloille -koulutus 11.4.2019 klo 12-15

Maksuton koulutus on suunnattu järjestöjen sekä seurakuntien ammattilaisille, jotka kohtaavat rahaongelmissa olevia ihmisiä. Koulutukseen ovat tervetulleita myös julkisen sektorin ammattilaiset, jotka tarvitsevat lisätietoa talous- ja velka-asioista.

Koulutuksen sisältö (alustava suunnitelma):​

• Velkajärjestely-mahdollisuuksien kartoittaminen ja siihen valmistautuminen

• Tukimateriaalia talouden hallintaan sekä velkamäärän selvittämiseen

• Takuusäätiön palvelut

Koulutus järjestetään yhteistyössä Takuusäätiön kanssa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

TILAISUUDET

Järjestöväen teemakahvila on tarkoitettu järjestöjen vapaaehtoisille ja ammattilaisille, jotka haluavat keskustella eri alojen asiantuntijoiden kanssa mieltä askarruttavista kysymyksistä. Teemakahvilassa vierailee joka kerran sosiaali- tai terveysalan asiantuntija alustamassa keskustelua. Teemakahviloita järjestetään noin 4 kertaa vuodessa.

Vierailijana projektipäällikkö Helena Liimatainen, Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke, Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistus ry

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

TAPAHTUMAT

Sykäys 8.4.2019 klo 11-15 Kumppanuuskeskuksessa!

Mukana muun muassa Pimé Café, inBody-mittausta, aivotreenit ja järjestöjen esittelyjä.

”Sykäys on maksuton hyvinvointitapahtuma, jossa kävijä pääsee tarkastelemaan omaa terveyttään erilaisten testien avulla. Tapahtumassa terveysalan järjestöt ja ammattilaiset antavat vinkkejä terveellisempään elämään.”

Lisää tietoa

Uutiskirjeellä on 1329 tilaajaa!