Uutiskirje maalis-toukokuu 2/2021

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

UUTISET

Jo 5 vuotta koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa OYS:ssa

PPsotun työntekijät ovat koordinoineet järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa Oulun yliopistollisessa sairaalassa jo 5 vuoden ajan. Ensin koordinointia tehtiin Järjestöt sairaalassa -hankkeena ja sittemmin OLKA-toimintana. Sama työpari Katja Kuusela ja Terhi Niemelä on ollut innolla mukana koko viiden vuoden ajan. Katja Kuusela piipahtaa tämän kevään ajan opintovapaalla valmistelemassa sosionomin (YAMK) opinnäytetyötään. Vapaaehtoistoiminnan koordinointia OLKAssa hoitaa Katjan opintovapaan ajan 15.3.2021 alkaen Annamaija Saastamoinen.

Lue lisää: https://www.ihimiset.fi/2021/03/03/jo-5-vuotta-koordinoitua-jarjesto-ja-vapaaehtoistoimintaa-oysssa/

Järjestöjen sote-muutostuki on aloittanut Lapissa, Kainuussa, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla

Järjestöjen sote-muutostuki on Maakuntien verkostojärjestöjen neuvottelukunnan ja SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n yhteistyössä muodostama valtakunnallinen hankekokonaisuus, jonka tarkoituksena on tukea järjestöjä sote-muutoksessa.

Lue lisää: https://www.ihimiset.fi/2021/03/03/jarjestojen-sote-muutostuki-on-aloittanut-lapissa-kainuussa-keski-pohjanmaalla-ja-pohjois-pohjanmaalla/

TAPAHTUMAT, TILAISUUDET JA KOULUTUKSET

Uusien sairaalavapaaehtoisten valmennus

 OLKA-valmentaa vapaaehtoisia Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Seuraava uusien sairaalavapaaehtoisten valmennus järjestetään 24.3.2021 Teams-etäyhteydellä.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/uusien-sairaalavapaaehtoisten-valmennus/

Google My Business yhdistystoiminnassa 24.3.

Mikä on Google My Business, miten käytän sitä ja mitä hyötyä siitä voi olla yhdistykseni toiminnan markkinoinnissa?

Kouluttajana toimii PPsotun tekninen osaaja ja järjestötyöntekijä Alisa.

Koulutus järjestetään Teamsin välityksellä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/google-my-business-yhdistystoiminnassa-24-3/

Tulevaisuuden sote-keskusten järjestöyhteistyön verkostotapaaminen 29.3. 13-15.30

Verkostotapaamisen tarkoituksena on hahmottaa, millaisia tarpeita ja mahdollisuuksia sosiaali- ja terveyskeskusten järjestöyhteistyöhön liittyy ja miten järjestöyhteistyötä voidaan lähteä sote-keskuksissa yhteistyössä kuntien ja Tulevaisuuden sote-keskus -kehittämisohjelmien kanssa rakentamaan. Verkostotapaaminen on tarkoitettu sote-keskusten, kuntien ja kuntayhtymien järjestöyhdyshenkilöille sekä Tulevaisuuden sote-keskus –kehittämisohjelmien aluekehittäjille.

Lisätiedot tilaisuudesta ja ilmoittautumiset 24.3. mennessä: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/tulevaisuuden-sote-keskusten-jarjestoyhteistyon-verkostotapaaminen/

Virtuaalisen sote-keskuksen suunnittelu – asiakkaiden ääni kuuluviin!- työpaja 13.4. klo 14-16

Tervetuloa osallistumaan virtuaalisen sote-keskuksen visiointiin ja kehittämiseen! Virtuaalinen sote-keskus tulee palvelemaan kaikkia Pohjois-Pohjanmaan asukkaita. Palvelut tulevat sisältämään muun muassa lasten, nuorten ja perheiden palveluita, mielenterveys- ja päihdepalveluita, ikäihmisten palveluita ja terveydenhuollon vastaanottotoimintaa. Virtuaalisessa sote-keskuksessa asiakas saa tarvitsemansa palvelut etäyhteyksin ajasta ja paikasta riippumatta, turvallisesti ja laadukkaasti.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset 9.4. mennessä: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/virtuaalisen-sote-keskuksen-suunnittelu-asiakkaiden-aani-kuuluviin/

Pohjois-Pohjanmaan sote-järjestöjen etätapaaminen 20.4. klo 13-15.30

Lisätietoja tilaisuudesta : https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/etana-pohjois-pohjanmaan-sote-jarjestojen-alueverkosto-2/

Ihimiset.fi- sivuston jatkokoulutus 19.5.

Ihimiset.fi-sivuston arkikäyttöön ja sisällöntuottamiseen keskittyvä koulutus.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://www.ihimiset.fi/tapahtuma/ihimiset-fi-sivuston-kayttokoulutus-19-5/