Uutiskirje 4 - huhtikuu 2019

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

Tässä uutiskirjeessä:

UUTISET

• Yhdistysagenttitoiminta vaatii hyvää koordinointia

• Maakunta- ja sote-uudistus kaatui – Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne –hanke jatkaa

KOULUTUKSET

TILAISUUDET

TAPAHTUMAT

UUTISET

Yhdistysagenttitoiminta vaatii hyvää koordinointia

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hankkeessa toimii nyt lähes 30 vapaaehtoista yhdistysagenttia. Vapaaehtoistyön koordinoinnin osalta haasteita asettaa yksittäisten vapaaehtoisten toiminen ympäri Pohjois-Pohjanmaata: osassa kunnista toimii kaksi yhdistysagenttia, mutta monessa kunnassa työtä tekee paikallinen agentti yksin.

Lue koko uutinen

Maakunta- ja sote-uudistus kaatui – Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne –hanke jatkaa

Suomen hallitus erosi 8.3.2019, minkä myötä maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu ajetaan alas. Pohjois-Pohjanmaalla järjestöt ovat osallistuneet aktiivisesti uudistuksen valmisteluun. Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne –hanke on tuottanut osallistumisesta raportin Jarjestoyhteistyo ja -osallisuus Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelussa. Uudistuksen kariuduttua hanke jatkaa järjestöjen aseman turvaamiseen ja järjestöyhteistyön kehittämiseen liittyvää työtään olemassa olevien maakunnallisten organisaatioiden sekä kuntien kanssa.

Lue lisää

KOULUTUKSET

Ihimiset.fi ja Toimeksi.fi -koulutus järjestö- ja yhdistystoimijoille 28.5.

Maksuton Ihimiset.fi-verkkopalvelu löytyy osoitteesta www.ihimiset.fi. Verkkopalvelun sisällöntuotanto perustuu siihen, että kukin alueellinen yhdistys tai muu toimija tuottaa itse oman organisaationsa sisältöä palveluun. Ihimiset.fi on osa valtakunnallista Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuutta. Valtakunnalliset järjestöt ilmoittavat Toimeksi.fi -palvelussa. Liity mukaan palvelun toimijaksi ja lisää näkyvyyttä kohderyhmänne keskuudessa!

Paikka: Kumppanuuskeskus, kokoustila Asema (os. Kansankatu 53, Oulu).


Lisätietoja ja ilmoittautuminen 23.5. mennessä

TILAISUUDET

Vertaisohjaajien verkoston teemailta 15.4.

Vertaisohjaajien verkosto on tarkoitettu kaikille, jotka toimivat vertaisryhmän vertaisohjaajana tai suunnittelevat uuden ryhmän aloittamista. Illan teemana vertaisryhmän käynnistäminen ja ohjaajan tehtävät.

Paikka: Kumppanuuskeskus, kokoushuone Veturi (os. Kansankatu 53, Oulu).

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Järjestöväen teemakahvila 16.4. – Maakunta, kunnat ja järjestöt – yhteistyö ja järjestöjen tukeminen


Järjestöväen teemakahvila on tarkoitettu järjestöjen vapaaehtoisille ja ammattilaisille, jotka haluavat keskustella eri alojen asiantuntijoiden kanssa mieltä askarruttavista kysymyksistä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Ihimiset.fi-verkkopalvelun kehittämistyöpaja 23.4.

 

Työpajassa tutustutaan Ihimiset.fi -verkkopalvelun käyttäjäryhmiin ja suosituimpiin sivuihin sekä työstetään uutta, entistä käyttäjäystävällisempää rakennetta palvelulle.

Paikka: Kumppanuuskeskus, kokoustila Asema (os. Kansankatu 53, Oulu).


Lisätietoja ja ilmoittautuminen 17.4. mennessä

Vertaisohjaajien verkoston aamukahvit 2.5.

 
Aamukahvien teemana vertaisryhmän ohjelmarunko, ohjaajana toimiminen ja toiminnan tuki.

Paikka: Kumppanuuskeskus, kokoushuone Pysäkki (os. Kansankatu 53, Oulu).

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Järjestöväen teemakahvila: Paikka auki- ohjelma 7.5.2019


Teemakahvilassa esittäytyy Paikka auki – osatyökykyisten ja nuorten työllistymisen avustusohjelma 2018-2021, jonka koordinaatiohanketta toteuttaa Nuorten Ystävät ry.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset

TAPAHTUMAT

Potilaan oikeuksien päivä OYS:ssa 17.4.

 

Oulun yliopistollisen sairaalan potilasasiamies ja Järjestöt sairaalassa -hanke järjestävät Potilaan oikeuksien päivän OYS:ssa 17.4. klo 10-15. Tarjolla on puheenvuoroja potilaan oikeuksista ja asiakasosallisuudesta. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa

Oikein hauskaa Vappua kaikille!

Uutiskirjeellä on 1329 tilaajaa!