Mitä vapaaehtoistoiminta on?

Vapaaehtoistoiminta on toimintaa tärkeäksi koetun asian hyväksi. Se on aina palkatonta ja pohjautuu vapaaehtoisuuteen. Ajatuksena on, että sekä tekijä että kohde saavat siitä jotain, kuten seuraa ja uusia ystäviä, iloa, onnistumisia, mielekästä tekemistä ja merkitystä elämään. Vapaaehtoistoiminnassa voi myös oppia uutta.

Vapaaehtoistoimintaa on monenlaista, mm. ylläpidetään urheiluseuratoimintaa, ehkäistään syrjäytymistä ja yksinäisyyttä, luodaan taidetta ja kulttuuria sekä edistetään ihmisten, eläinten ja luonnon hyvinvointia. Vapaaehtoistoiminnan tehtäviä tarjoavat esimerkiksi yhdistykset, kunnat ja yritykset.

Vapaaehtoistoimintaan voi osallistua omien voimavarojen, osaamisen ja aikataulujen mukaan. Toimintaan voi sitoutua lyhyeksi aikaa esimerkiksi yksittäisen tapahtuman kautta tai pidempiaikaisesti esimerkiksi urheiluseuratoiminnan kautta.

Miten pääsen mukaan vapaaehtoistoimintaan?

Jos haluaisit osallistua vapaaehtoistoimintaan mutta et vielä tiedä, mitä se käytännössä voisi olla, voit osallistua vapaaehtoistoiminnan kurssille. Kurssilla kerrotaan yleisesti vapaaehtoistoiminnasta sekä erilaisista mahdollisuuksista.

Tutustuthan myös avoinna oleviin vapaaehtoistehtäviin. Voit myös ilmoittautua tehtäviin suoraan verkkopalvelussamme.

Jos tarvitset apua sopivan vapaaehtoistehtävän löytämisessä tai haluat osallistua vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen, otathan yhteyttä alueellasi toimivaan vapaaehtoistoiminnan verkostoon!Muokattu viimeksi: 04.06.2021