Ystäväksi maahanmuuttajanaiselle

Suoritus ajankohta: 18.8.2020 - 31.12.2022 / Haku päättyy: 31.12.2022 / tukihenkilötoiminta, ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri ry

Tule ystäväksi maahanmuuttajanaiselle!

MLL:n Pohjois-Pohjanmaan piiri etsii suomea puhuvia naisia ystäviksi maahan muuttaneille naisille. Toiminnan tavoitteena on edistää maahanmuuttajanaisten osallisuutta, kotoutumista ja suomen kielen oppimista tapaamalla arkisissa ympyröissä kuten leikkipuistossa, kävelylenkillä, kauppareissulla tai kotosalla. Vapaaehtoisena sinä saat mahdollisuuden tutustua uuteen ihmiseen ja hänen kulttuuriinsa. Vapaaehtoiselta ei vaadita erityistaitoja, vaan avoin mieli ja kiinnostus uuteen ihmiseen riittävät. Joskus maahanmuuttajaäiti ja vapaaehtoinen saavat toisistaan elämänmittaiset ystävät.

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Kuusamo, Taivalkoski, Pudasjärvi, Oulu, Muhos, Utajärvi, Tyrnävä, Kempele, Liminka, Hailuoto, Lumijoki, Siikajoki, Siikalatva, Pyhäntä, Kärsämäki, Haapavesi, Raahe, Pyhäjoki, Merijärvi, Oulainen, Kalajoki, Alavieska, Ylivieska, Nivala, Haapajärvi, Pyhäjärvi, Reisjärvi, Sievi

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Arki-iltaisin
 • Arkipäivisin
 • Sovittavissa
 • Viikonloppuisin

Asiasanat

ystävätoiminta, monikulttuurisuus, maahanmuuttajat, naiset, vapaaehtoinen, vanhemmuus

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Naisille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Vapaaehtoiselta odotetaan avointa mieltä ja kiinnostusta lapsiperheiden ja eri kulttuurien maailmaan. Erityistaitoja ja osaamista ei tarvita, omana itsenä riittää.

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Kurssi
 • Infotilaisuus

Koulutuksen kesto (tunnit): 12 tuntia / perehdytys 4 t soviteltavissa

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen
 • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

MLL:n vapaaehtoisilla järjestön tuki, ohjaus ja koulutukset saatavilla ystävyysmatkan ajan. Vapaaehtoisille järjestetään yhteisiä tapaamisia, joiden sisältönä koulutusta, toiminnanohjausta ja virkistystä vaihdellen. Vapaaehtoisilta kerätään toiveita tapaamisten sisältöihin. Vapaaehtoisia kiitetään vuosittain järjestön tapahtumissa.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 31.12.2022


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan