Vertaistukihenkilö toimii tukena omien kokemustensa pohjalta mielenterveyskuntoutujalle, psyykkisesti kuormittavassa elämäntilanteessa olevalle tai mielenterveyskuntoutujan omaiselle. Vertaistukihenkilötoiminnassa painottuvat samankaltaisten kokemusten merkitys ja kahden ihmisen välille syntyvä vuorovaikutus. Vertaistukihenkilö on rinnalla kulkija ja kuuntelija esim. tilanteissa, joissa ei jaksa yksin tai omat tukiverkostot ovat puutteellisia. Vertaistukihenkilö ja tuettava kohtaavat kasvotusten Hyvän mielen talolla tai etäyhteydellä esim. puhelimitse tai verkossa (Tukinet -alusta). Tukisuhde alkaa yhteisestä tapaamisesta työntekijän, vertaistukihenkilön ja tuettavan kesken. Toiminnassa aloittamiseksi osallistutaan Vertaistukihenkilötoiminnan peruskoulutukseen, jonka sisältöinä ovat yleiset asiat vertaistuesta ja vertaistukitoiminnasta, käytännön asiat Hyvän mielen talon vertaistukihenkilötoiminnassa ja minä itse vertaistukijana -pohdinta.
Vertaistukihenkilö mielenterveyskuntoutujalle tai omaiselle/läheiselle
Suoritus ajankohta: 29.3.2021 - 31.12.2021 / Haku päättyy: 22.3.2021 / tukihenkilötoiminta, vertaistukitoiminta (vertaistoiminta) / Hyvän mielen talo ryHyvän mielen talo
Kauppurienkatu 23, Oulu, Suomi
Osoitteet
-
Hyvän mielen talo
Kauppurienkatu 23, Oulu, Suomi
Toiminta-alue
Alue
Pohjois-Pohjanmaa
Kunta
Oulu
Kaupunginosa / Kylä
Oulun keskusta
Yhteystiedot
Jenni Tulppo
jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi
044 901 7212
Hyvän mielen talo
Tehtävän suorittamisajankohta
- Arki-iltaisin
- Arkipäivisin
Suorittamispaikan esteettömyys
- Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä
Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan
nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)Toiveet ja edellytykset
Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu
nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)Tehtävä soveltuu
Miehille, Naisille, NuorilleMillaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan
Vertaistukihenkilötoiminnassa vapaaehtoiselta edellytetään omakohtaista kokemusta mielenterveyden häiriöstä, psyykkisesti kuormittavasta elämäntilanteesta tai mielenterveyskuntoutujan omaisen/läheisen roolista. Voit ryhtyä vertaistukihenkilöksi, kun omasta kokemuksestasi on jo hieman kulunut aikaa ja koet itse, että on sopiva hetki tarjota tukea toiselle. Tehtävässä toimimista helpottaa myös, että sinulla on rohkeutta ja halua tutustua uusiin ihmisiin ja luoda keskustelua heidän kanssaan. Kuuntelemisen halu ja taidot ovat myös ensiarvoisen tärkeät!
Tehtävään perehdytys
- Haastattelu
- Infotilaisuus
- Koulutus/koulutukset
Koulutuksen kesto (tunnit): 4
Mitä vapaaehtoinen saa
- Todistus
- Uudet taidot
- Uudet tuttavat
- Verkostoituminen
- Uusi koulutus
Vapaaehtoisen tuki
Käymme jokaisen vapaaehtoistoiminnassa aloittavan kanssa henkilökohtaisen keskustelun, jossa perehdytämme sinut toimintaamme ja suunnittelemme sinun vapaaehtoistoimintaasi. Teemme kirjallisen vapaaehtoistoiminnan sopimuksen, joka on voimassa aina kalenterivuoden loppuun saakka. Vapaaehtoistoiminnassasi sinulla on mahdollista saada sekä yksilöllistä että ryhmämuotoista tukea ja ohjausta. Järjestämme vapaaehtoisille säännöllisiä kuukausitapaamisia, vapaaehtoisten vertaiskohtaamisia ja työnohjausta. Vapaaehtoisilla on mahdollisuus osallistua Hyvän mielen talon vapaaehtoistoiminnan koulutuksiin. Tärkeä osa meidän vapaaehtoistoimintaa on myös virkistys. Hyvän mielen talo järjestää kevät- ja syyskaudella vapaaehtoisilleen erilaisia virkistystilaisuuksia.
Vertaistukihenkilötoiminnan peruskoulutus ke 24.3.2021 klo 15.30-19.30.