Vertaistukihenkilö mielenterveyskuntoutujalle tai omaiselle/läheiselle

Suoritus ajankohta: 29.3.2021 - 31.12.2021 / Haku päättyy: 31.5.2021 / tukihenkilötoiminta, vertaistukitoiminta (vertaistoiminta) / Hyvän mielen talo ry

Vertaistukihenkilö toimii tukena omien kokemustensa pohjalta mielenterveyskuntoutujalle, psyykkisesti kuormittavassa elämäntilanteessa olevalle tai mielenterveyskuntoutujan omaiselle. Vertaistukihenkilötoiminnassa painottuvat samankaltaisten kokemusten merkitys ja kahden ihmisen välille syntyvä vuorovaikutus. Vertaistukihenkilö on rinnalla kulkija ja kuuntelija esim. tilanteissa, joissa ei jaksa yksin tai omat tukiverkostot ovat puutteellisia. Vertaistukihenkilö ja tuettava kohtaavat kasvotusten Hyvän mielen talolla tai etäyhteydellä esim. puhelimitse tai verkossa (Tukinet -alusta). Tukisuhde alkaa yhteisestä tapaamisesta työntekijän, vertaistukihenkilön ja tuettavan kesken. Toiminnassa aloittamiseksi osallistutaan Vertaistukihenkilötoiminnan peruskoulutukseen tai vastaavaan henkilökohtaiseen perehdytykseen, joiden sisältöinä ovat yleiset asiat vertaistuesta ja vertaistukitoiminnasta, käytännön asiat Hyvän mielen talon vertaistukihenkilötoiminnassa ja minä itse vertaistukijana -pohdinta.

Hyvän mielen talo

Kauppurienkatu 23, Oulu, Suomi

Osoitteet

 • Hyvän mielen talo

  Kauppurienkatu 23, Oulu, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Oulu

Kaupunginosa / Kylä
Oulun keskusta

Yhteystiedot

Jenni Tulppo
jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi
044 901 7212
Hyvän mielen talo

Hyvän mielen talo

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Arki-iltaisin
 • Arkipäivisin

Suorittamispaikan esteettömyys

 • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille, Nuorille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Vertaistukihenkilötoiminnassa vapaaehtoiselta edellytetään omakohtaista kokemusta mielenterveyden häiriöstä, psyykkisesti kuormittavasta elämäntilanteesta tai mielenterveyskuntoutujan omaisen/läheisen roolista. Voit ryhtyä vertaistukihenkilöksi, kun omasta kokemuksestasi on jo hieman kulunut aikaa ja koet itse, että on sopiva hetki tarjota tukea toiselle. Tehtävässä toimimista helpottaa myös, että sinulla on rohkeutta ja halua tutustua uusiin ihmisiin ja luoda keskustelua heidän kanssaan. Kuuntelemisen halu ja taidot ovat myös ensiarvoisen tärkeät!

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Infotilaisuus
 • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 4

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen
 • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Käymme jokaisen vapaaehtoistoiminnassa aloittavan kanssa henkilökohtaisen keskustelun, jossa perehdytämme sinut toimintaamme ja suunnittelemme sinun vapaaehtoistoimintaasi. Teemme kirjallisen vapaaehtoistoiminnan sopimuksen, joka on voimassa aina kalenterivuoden loppuun saakka. Vapaaehtoistoiminnassasi sinulla on mahdollista saada sekä yksilöllistä että ryhmämuotoista tukea ja ohjausta. Järjestämme vapaaehtoisille säännöllisiä kuukausitapaamisia, vapaaehtoisten vertaiskohtaamisia ja työnohjausta. Vapaaehtoisilla on mahdollisuus osallistua Hyvän mielen talon vapaaehtoistoiminnan koulutuksiin. Tärkeä osa meidän vapaaehtoistoimintaa on myös virkistys. Hyvän mielen talo järjestää kevät- ja syyskaudella vapaaehtoisilleen erilaisia virkistystilaisuuksia.

 

Vertaistukihenkilötoiminnan peruskoulutus ke 24.3.2021 klo 15.30-19.30.