Vertaistervarit-ryhmän ohjaaja

Suoritus ajankohta: 4.12.2020 - 31.12.2022 / Haku päättyy: 30.12.2022 / ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus, vertaistukitoiminta (vertaistoiminta) / Psoriasisliitto Vertaistervarit-hanke

Oletko sinä kiinnostunut elintapa-teemaisen vertaisryhmän ohjaamisesta Pohjois-Pohjanmaalla? Tule mukaan Vertaistervarit-ohjaajakoulutukseen!

Seuraava koulutus järjestetään etäkoulutuksena Teamsissa 23.1. ja 6.2.2021 klo 10-16. Koulutukseen sisältyy ennakko- ja välitehtävä. Koulutus on tarkoitettu Pohjois-Pohjanmaalla asuville henkilöille.

Tule kysymään ja kuulemaan koulutuksesta ja vertaisryhmistä etukäteen 10.12.20 klo 17-18  verkossa. Teams-linkin saat lähettämällä sähköpostia vertaistervarit@psori.fi 10.12. mennessä.

Ohjaajakoulutuksen jälkeen osaat suunnitella ja ohjata vertaisryhmää toisen ohjaajan kanssa. Koulutuksessa opiskellaan ryhmän ohjaamista ja perehdytään ryhmätoiminnan teemoihin: liikunta ruoka, päihteet ja uni. Koulutuksen laajuus on 1 op.

Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus toimia vapaaehtoisena vertaisohjaajana Vertaistervarit-ryhmässä. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta ryhmän ohjaamisesta. Hanketyöntekijät toimivat tukenasi. Vertaisryhmät kokoontuvat kahdeksan viikon ajan kerran viikossa. Kun olet toiminut yhden vertaisryhmän ohjaajana, saat virtuaalisen Vertaistervarit-ohjaaja -merkin.

Vertaistervarit-ryhmissä osallistujat saavat vertaistukea elintapamuutoksen tekemiseen ja tietoa terveysliikunnasta, terveyttä edistävästä ruuasta sekä päihteiden ja unen vaikutuksesta hyvinvointiin. Samalla voit myös itse tehdä jonkin elintapamuutoksen sekä saada tietoa ja vertaistukea.

Erityisesti etsimme ohjaajia Pohjois-Pohjanmaan kunnista, joissa myös vertaisryhmät kokoontuvat: Kärsämäki, Oulainen, Pudasjärvi, Utajärvi, Vaala,  Liminka, Tyrnävä, Ii ja Oulu alueella. Ryhmät järjestetään yhteistyössä kuntien kanssa.

Koulutus on maksuton.

Täytä hakemuslomake linkin kautta 17.12.20 mennessä https://webropol.com/s/vertaisohjaajakoulutus2021

Lisätietoja voit kysyä Anne Savuojalta anne.savuoja@psori.fi p. 0400 867 927 tai Mari Saukkoriipiltä mari.saukkoriipi@psori.fi, p. 050 532 1619.

Vertaistervarit – hyvinvointia ja terveyttä edistävää vertaisryhmätoimintaa – hanke 2020-2022

www.psori.fi/psoriasisliitto/hankkeet/vertaistervarit/

www.ihimiset.fi/toimija/psoriasisliitto-vertaistervarit-hanke

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Oulu, Ii, Pudasjärvi, Utajärvi, Vaala, Kärsämäki, Oulainen, Tyrnävä, Liminka

Yhteystiedot

Mari Saukkoriipi
mari.saukkoriipi@psori.fi
050 532 1619
Projektikoordinaattori Vertaistervarit-hanke

Facebook

Twitter

Ilmoittautuminen Webropol

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arki-iltaisin
  • Sovittavissa
  • Viikonloppuisin

Asiasanat

vertaisohjaaja, vertaisohjaajakoulutus, elintavat

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille

Liitteet

  • Vertaisohjaajan koulutuskutsu

    Vertaisohjaajan koulutuskutsu
    Lataa tiedosto