Verkkovapaaehtoiseksi kehitysvammaisten nuorten ja aikuisten toimintaan

Suoritus ajankohta: 8.11.2021 - 31.05.2023 / Haku päättyy: 30.4.2023 / ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, verkkovaikuttaminen, vertaistukitoiminta (vertaistoiminta)

Haluaisitko olla verkkovapaaehtoisena auttamassa ja tukemassa kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille suunnatun kohtaamispaikan eli Kohtaa mut -verkkokahvilan toiminnassa? Tässä vapaaehtoistehtävässä voit toimia vaikka kotisohvalta käsin eikä ole väliä, missä asut.

Kohtaa mut -verkkokahviloissa kehitysvammaisilla nuorilla ja aikuisilla on mahdollisuus harjoitella digitaitoja, tavata uusia ihmisiä ja keskustella kiinnostavista aiheista. Verkkokahvila toimii syyskaudella joka toinen maanantai ja tammikuusta alkaen joka maanantai kello 17-18. Toimintaa järjestää Kehitysvammaisten Tukiliiton Elämä omaksi -hanke, joka toimii Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Verkkovapaaehtoisena olet toiminnasta vastaavan työntekijän työpari. Luotte yhdessä Kohtaa mut -verkkokahvilaan turvallisen ja mukavan ilmapiirin, jossa jokainen osallistuja tuntee itsensä tervetulleeksi mukaan toimintaan. Voit halutessasi olla myös ideoimassa ja toteuttamassa erilaisia viihteellisiä tai asiapitoisia sisältöjä verkkokahviloihin, osallistujien toiveiden ja tarpeiden pohjalta. Sinun ei tarvitse sitoutua olemaan mukana joka viikko, vaan voit olla mukana silloin kun se aikatauluusi sopii. Emme vaadi sinulta erityistaitoja, riittää että olet kiva ja ennakkoluuloton kaveri. Kiinnostus verkkotoimintaa kohtaan on toki plussaa.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja jutellaan lisää! Tarjoamme sinulle perehdytyksen tehtävään. Lisäksi toiminnasta vastaavat työntekijät ovat tukenasi vapaaehtoisena toimiessasi.

Lisätietoja antaa:
Heidi Similä, hankesuunnittelija
heidi.simila@tukiliitto.fi
Puhelin: 040 5235712

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa, Lappi

Kunta
Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Muhos, Muonio, Oulu, Oulainen, Pudasjärvi, Raahe, Ranua, Rovaniemi, Sodankylä, Taivalkoski, Utsjoki, Utajärvi, Tyrnävä

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arki-iltaisin

Asiasanat

Kohtaa mut -verkkokahvila

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Edellytämme, että olet ennakkoluuloton, reilu ja kiva kaveri. Tulet hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Verkossa toimimisen taidot ovat plussaa, mutta eivät välttämättömyys, sillä työ tekijäänsä opettaa.

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu
  • Infotilaisuus

Koulutuksen kesto (tunnit): 2

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen

Vapaaehtoisen tuki

Saat kattavan perehdytyksen tehtävääsi ja Elämä omaksi -hankkeen työntekijä on tukenasi kaikissa tilanteissa. Kohtaa mut -kahviloissa on lisäksi aina mukana työntekijä, joka vastaa toiminnasta, joten et jää yksin. Kauden päätteeksi kanssasi käydään palautekeskustelu ja saat vapaaehtoistoiminnastasi todistuksen.

Vapaaehtoisena saat myös mahdollisuuden osallistua Kehitysvammaisten Tukiliiton koulutuksiin ja tapaamisiin.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 30.04.2023


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan