Taustatukihenkilöksi kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille

Suoritus ajankohta: 16.11.2021 - 31.05.2023 / Haku päättyy: 30.4.2023 / ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus

Haluaisitko olla vapaaehtoisena auttamassa ja tukemassa kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille suunnatun kohtaamispaikan eli Kohtaa mut -kahvilan toiminnassa?

Haemme iloista apuohjaajaa Haukiputaan Asukastuvalla toimivaan kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille suunnattuun Kohtaa mut -kahvilaan. Kahvilatoiminta on osa Kehitysvammaisten Tukiliiton Elämä omaksi -hankkeen toimintaa. Kohtaa mut -kahvila kokoontuu joka toinen tiistai klo 17.00-18.30. Kahvilassa noudatamme osallisuutta tukevan ryhmätoiminnan mallia, jolla rohkaisemme osallistujia kehittämään toiminnasta itsensä näköistä ja esimerkiksi rohkeasti ehdottamaan aiheita tai tekemistä, joka osallistujia itseään kiinnostaa.

Tehtäväsi on toimia ryhmän taustatukena. Voit auttaa esimerkiksi ottamaan tulijoita vastaan, kattamaan kahvipöytää, osallistua keskusteluun ja toiminnan ideointiin tai olla kaverina mukana siinä, mitä ikinä ryhmässä sillä kertaa onkin ohjelmassa. Emme vaadi sinulta erityistaitoja, riittää että olet kiva ja ennakkoluuloton kaveri. Emme toki laita pahaksemme sitäkään, vaikka sinulla olisi sellaisia erityistaitoja, joista voisi olla iloa ryhmässä. Kohtaa mut -kahviloissa on aina mukana myös Elämä omaksi -hankkeen työntekijä, joka vastaa toiminnasta.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja jutellaan lisää! Tarjoamme sinulle perehdytyksen tehtävään. Lisäksi toiminnasta vastaava työntekijä on tukenasi vapaaehtoisena toimiessasi.

Lisätietoja:
Heidi Similä, hankesuunnittelija
heidi.simila@tukiliitto.fi
Puhelin: 040 5235712

Haukiputaan Asukastupa

Jokelantie 1 L 1 90830 Haukipudas

Osoitteet

 • Haukiputaan Asukastupa

  Jokelantie 1 L 1 90830 Haukipudas

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Oulu

Kaupunginosa / Kylä
Haukipudas

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Arki-iltaisin

Suorittamispaikan esteettömyys

 • Tilaan pääsee pyörätuolilla
 • Tilaan pääsee rollaattorilla
 • Pysäköintimahdollisuus

Asiasanat

Kohtaa mut -kahvila

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Edellytämme, että olet ennakkoluuloton, reilu ja kiva kaveri. Tulet hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Infotilaisuus

Koulutuksen kesto (tunnit): 2

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen

Vapaaehtoisen tuki

Saat kattavan perehdytyksen tehtävääsi ja Elämä omaksi -hankkeen työntekijä on tukenasi kaikissa tilanteissa. Kohtaa mut -kahviloissa on lisäksi aina mukana työntekijä, joka vastaa toiminnasta, joten et jää yksin. Kauden päätteeksi kanssasi käydään palautekeskustelu ja saat vapaaehtoistoiminnastasi todistuksen.

Vapaaehtoisena saat myös mahdollisuuden osallistua Tukiliiton koulutuksiin ja hankkeen järjestämiin vapaaehtoisten tapaamisiin.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 30.04.2023


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan