Perhekahvilaohjaaja

Suoritus ajankohta: 1.8.2021 - 31.12.2022 / Haku päättyy: 31.12.2022 / ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus, tiedotus, viestintä, vertaistukitoiminta (vertaistoiminta) / Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri ry
Perhekahvila on MLL:n paikallisyhdistysten vapaaehtoisten ylläpitämää toimintaa. Perhekahviloiden ovet ovat avoinna ihan kaikille lapsille ja aikuisille. Perhekahvilassa kohdataan ja ollaan läsnä, jaetaan ilot ja surut, saadaan juttu- ja leikkiseuraa.
Jotta perhekahviloiden ovet avautuisivat, tarvitaan niille avaaja. Olisiko sinulla aikaa? Haluaisitko olla mukana lapsiperheiden arjessa? Tule perhekahvilan vapaaehtoiseksi!

Perhekahvilaohjaajan tehtäviin kuuluu muun muassa perhekahvilan tilojen avaaminen ja sulkeminen, kahvitarjoilun järjestäminen ja kahvikassasta huolehtiminen sekä kaikista tärkeimpänä:  kävijöiden vastaanottaminen. Varsinkin uudet tulijat on hyvä toivottaa lämpimästi tervetulleiksi ja esitellä perhekahvilan toimintaa heille.

Perhekahvilassa ei välttämättä ole erityistä ohjelmaa, voidaan kokoontua yhteen juttelemaan ja vaihtamaan kuulumisia kahvin ja teen merkeissä. Välillä voi olla myös muuta ohjelmaa jos kävijät tai ohjaaja sitä haluavat järjestää.

Perhekahvilaohjaajana sinulla on mahdollisuus oppia monipuolisesti uusia asioita, kuten toiminnan suunnittelua, organisointia, viestintää ja kirjanpitoa. Saat tehtävääsi perehdytyksen ja halutessasi voit osallistua perhekahvilaohjaajien koulutuksiin. Koulutuksen jälkeen ja tehtävässä toimittuasi voit hakea perhekahvilaohjaajan osaamismerkkiä.

Suurin osa perhekahviloista kokoontuu viikoittain arkena päiväsaikaan pari tuntia kerrallaan. Joillakin paikkakunnilla on myös iltaperhekahviloita.

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Oulu, Oulainen, Merijärvi, Muhos, Nivala, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Reisjärvi, Sievi, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Ylivieska, Siikajoki, Siikalatva

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Arki-iltaisin
 • Arkipäivisin
 • Sovittavissa
 • Viikonloppuisin

Asiasanat

aamupäivätoiminta, Aikaa yhdessä, aikuiset ja lapset yhdessä, avoin kaikille, avoin kohtaamispaikka, avoimet vapaaehtoistehtävät, Koko perheelle, lapset ja perheet, lapsiperhe, mll, vapaaehtoistoiminta lapset

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Heikosti suomea osaaville, Miehille, Naisille, Nuorille, Perheille

Muut toiveet ja edellytykset vapaaehtoiselle tehtävässä toimimiseen

Perhekahvilan vapaaehtoisena voivat toimia kaikenikäiset. Voit tulla toimintaan mukaan myös oman lapsesi kanssa.

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Läsnäolo, lasten seurassa viihtyminen, luotettavauus.

Jos et halua sitoutua vapaaehtoistoimintaan pidemmäksi aikaa, voit tulla vapaaehtoiseksi myös kertaluontoisesti! Uudet ideat yhdessä tekemiseen ja apu järjestelyissä on aina tervetullutta! Kiinnostuksesi mukaan voit esim. ohjata laulu-, loru tai leikkihetken tai toimia asiantuntijana ja keskustelun virittäjänä eri aiheisiin ja teemoihin liittyen.

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Kurssi
 • Infotilaisuus
 • Koulutus/koulutukset
 • Muu

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen

Vapaaehtoisen tuki

MLL perehdyttää sinut ohjaajana toimimiseen ja tarjoaa tukea sekä  ohjausta toiminnan aikana.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 31.12.2022


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan