Ole luomassa iloisia lapsuusmuistoja – tule vapaaehtoiseksi leiriohjaajaksi lasten leirille!

Suoritus ajankohta: 17.1.2020 - 10.05.2020 / Haku päättyy: 23.2.2020 / ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus

Haluaisitko antaa aikaasi ja tarjota kivaa tekemistä sekä elämyksiä lapsille?

Etsimme toimeentarttuvia, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n lasten viikonloppu- ja lomaleireille. Leireiltä voit saada iloa ja energiaa omaan arkeesi, oppia ryhmänohjaamisesta, saada uusia tuttavia ja mielekästä tekemistä!

Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjessa jaksamista. Järjestämme pääasiassa leiri-, viikonlopputoimintaa lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Toimintamme on monikulttuurista.

Viikonloppuleiritoiminnassa sama lapsiryhmä kokoontuu leirikeskukseen 4-5 viikonloppuna. Vapaaehtoisena ohjaajana sinun tulee sitoutua tällaiseen 4-5 viikonlopun kokonaisuuteen. Vapaaehtoisuuteen kuuluu myös leirin aloitustapaamiseen osallistuminen sekä suunnittelutapaamisia ennen leirejä. Jokaisen ohjaajan tulee osallistua myös leiriohjaajakoulutukseen 14.12. Helsingissä.

Vapaaehtoiseksi haluavan ammatilla tai koulutuksella ei ole vapaaehtoistyössämme merkitystä. Kaikilla ihmisillä on elämässään hankittuja tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää toiminnassamme. Tärkeää on olla aidosti kiinnostunut lasten ja perheiden hyvinvoinnista sekä heidän kanssaan työskentelystä.

Jokaisella lastenleirillä on vapaaehtoisten lisäksi palkattu työntekijä, eli vapaaehtoiset saavat tukea koko tehtävänsä ajan. Tarjoamme vapaaehtoisillemme mahdollisuuksia koulutuksiin, täyshoidon leireillä sekä maksamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet matkakustannukset. Koska työ on vapaaehtoistyötä, emme siitä pysty valitettavasti palkkaa maksamaan.

Viikonloppuleirit:

– AIKAA ILOLLE (Leirikeskus Hauho, kuljetus Hgistä): 14.-16.2., 13.-15.3., 3.-5.4., 8.-10.5.

– AIKAA ILOLLE (Lomakeskus Pukkila, kuljetus Treelta): 17.-19.1., 14.-16.2., 13.-15.3., 3.-5.4., 1.-3.5.

Lasten talvilomaleiri:

-AIKAA ILOLLE, Talvilomaleiri (Lomakeskus Pukkila, kuljetus Treelta): 24.-27.2.

Lue lisää osoitteesta: https://www.parastalapsille.fi/tule-vapaaehtoiseksi

 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: peppi.turunen@parastalapsille.fi tai 050 407 8784

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa, Pirkanmaa, Varsinais-Suomi, Kanta-Häme, Keski-Suomi, Etelä-Savo, Etelä-Karjala, Päijät-Häme, Satakunta, Kymenlaakso

Kunta
Helsinki, Raasepori, Tampere, Vantaa, Espoo, Jyväskylä, Kerava, Hämeenlinna, Riihimäki, Lahti, Turku, Pori

Yhteystiedot

Parasta Lapsille ry

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arkipäivisin
  • Viikonloppuisin

Suorittamispaikan esteettömyys

  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Toiminnan aiheet

aikuiset ja lapset yhdessä, lapset ja nuoret, lapset, ryhmän ohjaaminen, läsnäolo, Parasta Lapsille, vapaaehtoistyö, Aikaa ilolle, leiri, viikonloppuleirit

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille, Nuorille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Toiminnassa vapaaehtoinen pääsee hyödyntämään omia taitoja ja mielenkiinnonkohteita. Meille tärkeintä on, että vapaaehtoinen on motivoitunut ja kiinnostunut toimimaan lasten ja perheiden parissa!

Tehtävään perehdytys

  • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 6

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen

Vapaaehtoisen tuki

Vapaaehtoiset haastatatellaan ennen toimintaan osallistumista. Tällä pyritään selventämään ihmiselle myös meidän toimintaamme, jotta suurempia yllätyksiä ei tulisi. Vapaaehtoinen saa koulutuksen ennen leirille lähtöä ja hänellä on toimistolta jatkuva tuki. Ennen leirille lähtöä vapaaehtoinen tapaa leirijohtajan ja vapaaehtoistiimin kanssa. He tutustuvat ja tekevät yhdessä suunnitelmat leiriä varten. Vapaaehtoistiimi on lapsia varten leirillä, mutta myös toisiaan. Leirijohtaja on läsnä koko leirin ajan, joten myös häneltä saa jatkuvasti tukea. Leirien jälkeen vapaaehtoiset saavat antaa palautetta leiristä ja heidän kanssaan käydään palaute ja kiitospuhelukeskustelut.

Vuosittain järjestetään kiitostapaamisia ja tilaisuuksia, joidenka muodot vaihtelee. Tänä vuonna järjestimme esimerkiksi kiitosristeilyn vapaaehtoisille. Tänä vuonna halusimme kiittää myös erityisesti tiettyjä vapaaehtoisia muun muassa Linnanmäki -lippujen kautta.