Ohjaaja lastensuojeluasiakkaiden vertaistukiryhmään

Suoritus ajankohta: 1.9.2022 - 31.12.2022 / Haku päättyy: 31.10.2022 / ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus, vertaistukitoiminta (vertaistoiminta) / Hyvän mielen talo ry

Hyvän mielen talon Opastavan perhetyön hankkeessa on alkamassa syksyllä 2022 aikuisten vertaistukiryhmä perheille, joilla on lastensuojeluasiakkuus, tai joiden lapsi/lapset ovat sijaishuollossa tai huostaanotettuina. Tarkoituksena on tarjota perheiden vanhemmille mahdollisuus vertaistuellisiin keskusteluihin vapaaehtoisen ohjaamana, jolla on itsellään kokemus vanhempana tai lapsuudessa sijoituksesta. Joko minä tai Mervi perhetyöntekijänä osallistumme ryhmän järjestämiseen ja toimimme tukena keskusteluissa. Tarkoituksena on tarjota vanhemmille mahdollisuus kuulluksi tulemiseen ja kokemustensa luottamukselliseen jakamiseen vertaisten tuella. Tarve vertaistukiryhmälle nousee kävijöiltämme ja uskomme, että tällaiselle ryhmälle on tarvetta laajemminkin.

 

Opastava perhetyö etsiikin säännöllisestä vapaaehtoistyön mahdollisuudesta kiinnostuneita vanhempien vertaistukiryhmän ohjaajaksi työntekijän työpariksi. Tehtävässä saat hyvää kokemusta lastensuojeluasiakasperheiden kanssa työskentelystä ja vertaistuellisten keskusteluiden ohjaamisesta, pääset suunnittelemaan ryhmän sisältöjä ja toteuttamaan niitä yhdessä työntekijän kanssa. Työntekijän tuki tehtävän hoitamiseen on saatavilla ja tehtävissä työntekijä toimii apuna.

 

Aloitamme ryhmän mainostamisen mahdollisimman pian mm. paikallislehdessä, verkostoissamme ja suoraan Opastavan perhetyön kävijöille.

 

Mikäli kiinnostuit, otathan yhteyttä allekirjoittaneeseen tai täytä ilmoittautumislomake, niin mietitään yhdessä, voisiko tämä olla juuri sinulle sopiva tehtävä.

 

Mukavaa loppukesää Opastavan perhetyön puolesta! 😊

Ystävällisin terveisin
Henry Kaspala
Perhetyöntekijä – Opastavan perhetyön hanke 2021-2022
044 334 6138
henry.kaspala@hyvanmielentalo.fi

Kauppurienkatu 23

Kauppurienkatu 23, Oulu, Suomi

Osoitteet

  • Kauppurienkatu 23

    Kauppurienkatu 23, Oulu, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Oulu

Kaupunginosa / Kylä
Oulun keskusta

Yhteystiedot

Opastava perhetyö

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arki-iltaisin

Suorittamispaikan esteettömyys

  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Asiasanat

lastensuojelu, sijaishuolto, vertaistukiryhmä

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille, Perheille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Avointa suhtautumista ja halukkuutta tutustua uusiin ihmisiin.

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Todistus
  • Uudet taidot

Vapaaehtoisen tuki

Käymme jokaisen vapaaehtoistoiminnassa aloittavan kanssa henkilökohtaisen keskustelun, jossa perehdytämme sinut toimintaamme ja suunnittelemme sinun vapaaehtoistoimintaasi. Teemme kirjallisen vapaaehtoistoiminnan sopimuksen, joka on voimassa aina kalenterivuoden loppuun saakka. Vapaaehtoistoiminnassasi sinulla on mahdollista saada sekä yksilöllistä että ryhmämuotoista tukea ja ohjausta. Järjestämme vapaaehtoisille säännöllisiä kuukausitapaamisia, vapaaehtoisten vertaiskohtaamisia ja työnohjausta. Vapaaehtoisilla on mahdollisuus osallistua Hyvän mielen talon vapaaehtoistoiminnan koulutuksiin. Tärkeä osa meidän vapaaehtoistoimintaa on myös virkistys. Hyvän mielen talo järjestää kevät- ja syyskaudella vapaaehtoisilleen erilaisia virkistystilaisuuksia.


Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.