Mummi- vaari vaapaehtoinen

Suoritus ajankohta: 18.8.2020 - 31.12.2021 / Haku päättyy: 31.12.2021 / ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus, tukihenkilötoiminta / Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri ry

MLL:n mummit ja vaarit ovat vapaaehtoisia, jotka toimivat lasten kanssa muun muassa perhekahviloissa, päiväkodeissa, kerhoissa, kouluissa ja kirjastoissa yhteisöllisinä tukihenkilöinä.

Mummiksi ja vaariksi voi jokainen ryhtyä omilla ehdoillaan ja päättää itse, kuinka pitkäksi aikaa ja kuinka usein voi sitoutua. Mummit ja vaarit tekevät lasten kanssa itselleen luontevia asioita, esimerkiksi lukevat kirjoja, askartelevat, leikkivät tai lähtevät mukaan metsäretkelle. Tärkeintä on läsnäolo, kuunteleminen, tukeminen ja rohkaiseminen. Jokainen voi osallistua oman elämäntilanteensa ja voimiensa mukaan. Mummeille ja vaareille järjestetään myös vertaistapaamisia.

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Kuusamo, Taivalkoski, Pudasjärvi, Oulu, Muhos, Utajärvi, Tyrnävä, Kempele, Liminka, Hailuoto, Lumijoki, Siikajoki, Siikalatva, Pyhäntä, Kärsämäki, Haapavesi, Raahe, Pyhäjoki, Merijärvi, Oulainen, Kalajoki, Alavieska, Ylivieska, Nivala, Haapajärvi, Pyhäjärvi, Reisjärvi, Sievi

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa

Asiasanat

isovanhemmuus, aikuiset ja lapset yhdessä, ylisukupolvisuus, ikäihmiset vapaaehtoistyö

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Mummi/vaari -toiminnan vapaaehtoiset ovat  vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita, luotettavia aikuisia, jotka haluavat olla läsnä lasten arjessa ja antaa aikaansa. Mummit ja vaarit eivät ole kenenkään henkilökohtaisia varaisovanhempia, vaan he toimivat yhteisön yhteisinä mummeina ja vaareina.

Tehtävään perehdytys

  • Kurssi
  • Infotilaisuus

Koulutuksen kesto (tunnit): 4 tuntia

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen
  • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Mummivaari -toiminnan vapaaehtoisille on toiminnassa MLL:n työntekijän tuki ja heille järjestetään tapaamisia sekä verkossa että kasvotusten. Tapaamiset sisältävät virkistäytymistä, koulutusta ja toiminnanohjausta. Toiminnassa mukana olevia kiitetään järjestön tapahtumissa.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 31.12.2021


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan