Mieskaveri lapselle tai nuorelle

Suoritus ajankohta: 01.01.2018 - 31.12.2018 / Haku päättyy: 31.12.2018 / ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / Oulun Ensi- ja turvakoti ry

Mieskaverit®

Mieskaveritoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa tavalliset aikuiset miehet toimivat kavereina yksin lastaan kasvattavien äitien lapsille, joilla ei ole yhteyttä biologiseen isään tai muihin miehiin. Tällä vapaaehtoistoiminnalla tarjotaan yli 4-vuotiaille lapsille ja nuorille turvallinen tapa tutustua aikuisen miehen arkeen ja elämään. Tavoitteena on lisätä lapsen kehitystä tukevia aikuiskontakteja. Toiminnan ydin on kaveruus. Se ei ole tukihenkilötoimintaa, vaan vastavuoroinen kaveruussuhde, jossa aikuisella on aikuisen vastuu. On tärkeätä, että lapsi ja mieskaveri viihtyvät toistensa seurassa. Lapsi rakentaa omaan mieskaveriinsa luottamuksellisen suhteen. Mies saa itselleen tärkeän ja mielenkiintoisen tehtävän lapsen kehityksen tukijana. Parhaimmillaan kaveruussuhde jatkuu läpi elämän. Toiminta tukee myös yksin lastaan kasvattavan äidin jaksamista laajentamalla perheen turvaverkostoa.

Kavereina toimivat miehet ovat miehiä, jotka ovat motivoituneita viettämään aikaansa lasten ja nuorten kanssa sekä haluavat tukea lapsen kasvua ja kehitystä. Kaveruudelle ei ole sääntöjä, vaan jokaisesta kaverisuhteesta muodostuu omanlaisensa. Kaverit tapaavat toisiaan arkisten puuhien, yhteisen harrastuksen tai minkä tahansa yhteisen ajanvieton merkeissä. Miehet ja lapset tapaavat toisiaan keskimäärin 2 – 4 kertaa kuukaudessa.

Oulussa toimintaa järjestää Oulun ensi- ja turvakoti ry.

Mieskaveriksi pääsee mieskaverikurssin kautta. Koulutus kestää noin 15 tuntia. Miesten rikostaustat tarkistetaan koulutuksen aikana oikeusrekisterikeskuksesta. Kursseja järjestetään Oulussa 4 kertaa vuodessa.

Seuraava mieskaverikoulutus Oulussa:

  1. ke 21.11 klo 17-20
   la 24.11 klo 10-15

  ke 28.11 klo 17-20

Yksin lastaan kasvattavat äidit voivat hakea lapselleen mieskaveria ottamalla yhteyttä mieskaveriohjaajaan ja kirjoittamalla vapaamuotoisen hakemuksen toimintaan. Toiminnasta kerrotaan äideille ja lapsille kotikäyntien yhteydessä.

Mieskaveritoiminta on antoisaa vapaaehtoistoimintaa, josta hyötyvät kaikki. Lapset saavat elämäänsä uutta sisältöä ja näkökulmaa – samoin ne miehet, jotka tarjoavat vapaaehtoisesti lapsikavereilleen aikaansa. Äidit saavat myös hetken omaa aikaa ja vertaiskontakteja.

Jokainen meistä kaipaa kaveria.

Kysy lisää toiminnasta:

Raija Lohilahti

Mieskaveritoiminnan ohjaaja
Oulun ensi- ja turvakoti ry
p. 040-675 0300
oulunmieskaverit(at)oetk.fi

Puusepänkatu 4
90130 Oulu

www.mieskaverit.fi

face: Oulun mieskaverit

 

Oulun ensi- ja turvakoti ry / Tapaamispaikka

Puusepänkatu 4, Oulu, Suomi

Osoitteet

 • Oulun ensi- ja turvakoti ry / Tapaamispaikka

  Puusepänkatu 4, Oulu, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Oulu, Kempele, Tyrnävä, Liminka, Muhos, Ii

Yhteystiedot

Mieskaverit

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Sovittavissa

Suorittamispaikan saavutettavuus

 • Pysäköintimahdollisuus

Toiminnan aiheet

kaveritoiminta, harrastustoiminta

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Tavallinen turvallinen mies, joka tulee toimeen lasten kanssa.

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 15 h

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen

Vapaaehtoisen tuki

Mieskaveritoiminnassa järjestetään vapaaehtoisille mieskavereille vertaistapaamisia sekä vapaaehtoisille ja heidän lapsikavereille toiminnallisia vertaistapaamisia. Yhteydenpito vapaaehtoisen ja ohjaajan välillä on mahdollista tarpeen mukaisesti. Toiminnassa tuetaan miesten osallisuutta. Kaksi kertaa vuodessa järjestetään kaikkien Oulun ensi- ja turvakoti ry:n  vapaaehtoisten kiitostilaisuus.

Liitteet

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 31.12.2018


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn