Kaveritoiminta

Suoritus ajankohta: 18.8.2020 - 31.12.2021 / Haku päättyy: 31.12.2021 / ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus, tukihenkilötoiminta, ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri ry

Kaveritoiminnan vapaaehtoiset ovat luotettavia aikuisia, jotka saavat koulutuksen, ohjauksen ja jatkuvan tuen. Heiltä edellytetään sitoutumista vapaaehtoistoiminnan eettisiin periaatteisiin, joiden mukaan vapaaehtoinen toimii aikuisen roolissa.

Kaveritoiminta on suunnattu 6-17 -vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka kaipaavat aikuista juttuseuraa ja mielekästä tekemistä luotettavan aikuisen seurassa. Turvallinen ja luotettava vapaaehtoinen kaveritukihenkilö voi olla matkassa esimerkiksi, kun lapsi ei löydä mielekästä tekemistä tai kokee itsensä yksinäiseksi.

Kaveritoiminnassa tavataan noin kaksi kertaa kuukaudessa mukavan yhteisen tekemisen merkeissä. Kaveripari voi tutustua uusiin harrastuksiin, pelata lautapelejä tai ihan vaan jutustella.

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Oulu, Oulainen, Kuusamo, Taivalkoski, Pudasjärvi, Kempele, Muhos, Tyrnävä, Liminka, Siikalatva, Ylivieska, Alavieska, Kalajoki, Sievi, Nivala, Haapajärvi, Haapavesi

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa

Asiasanat

tukihenkilö, lapset ja nuoret

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Vapaaehtoisen tulee olla täysi-ikäinen, luotettava aikuinen. Vapaaehtoiselta ei vaadita erityistaitoja – tai osaamista. Omana itsenänsä riittää.

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu
  • Kurssi
  • Infotilaisuus

Koulutuksen kesto (tunnit): 12

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen
  • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Vapaaehtoisille järjestetään tapaamisia sekä verkossa että kasvotusten. Tapaamiset sisältävät koulutusta, toiminnanohjausta sekä virkistäytymistä. Vapaaehtoisten toiveita tapaamisen sisältöihin kerätään ja pyritään näitä myös toteuttamaan. Vapaaehtoisia kiitetään vuosittain mm. joulutapaamisen yhteydessä.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 31.12.2021


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan