Hyviksen olohuonevapaaehtoinen

Suoritus ajankohta: 25.10.2021 - 22.12.2021 / Haku päättyy: 31.12.2021 / ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus / Hyvän mielen talo ry

Olohuonetoiminnan vapaaehtoinen on ennen kaikkea läsnäolija ja kuuntelija Hyvän mielen talon matalan kynnyksen kohtaamispaikassa, olohuoneessa. Olohuonevapaaehtoistoiminta on säännöllistä vapaaehtoistoimintaa arkipäivinä talon aukioloaikana (2h/vko tai harvemmin sovitusti oman elämäntilanteen mukaan). Olohuonevapaaehtoisen tehtäviin kuuluu ihmisten kanssa keskustelua, uusien toimintaan tutustumaan tulevien ihmisten kohtaamista (yhdistyksen toiminnan ja tilojen esittelyä) ja omien valmiuksien ja osaamisen mukaan yhteisöllisyyden tukemista pienen toiminnallisuuden avulla (esim. pelailu ja visailu). Toiminnassa aloittamiseksi osallistutaan koulutukseen. Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit saada yksilöllisen perehdytyksen.

Hyvän mielen talo

Kauppurienkatu 23, Oulu, Suomi

Osoitteet

 • Hyvän mielen talo

  Kauppurienkatu 23, Oulu, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Oulu

Kaupunginosa / Kylä
Oulun keskusta

Yhteystiedot

Jenni Tulppo
jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi
044 901 7212
Hyvän mielen talo

Hyvän mielen talo

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Arkipäivisin
 • Sovittavissa

Suorittamispaikan esteettömyys

 • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille, Nuorille

Muut toiveet ja edellytykset vapaaehtoiselle tehtävässä toimimiseen

Olohuonevapaaehtoisena sinulla on mahdollista hyödyntää omaa osaamistasi tai kiinnostustasi mm. erilaisten lautapelien, askartelun tms. pienen toiminnallisuuden ohjaamisessa. Oluohuonevapaaehtoisen tehtävästä voimme räätälöidä sinun itsesi näköisen tehtävän.

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Vapaaehtoiselta toivotaan avointa suhtautumista sekä kiinnostusta, halua ja rohkeutta tutustua uusiin ihmisiin. Hyvät keskustelun ja ennen kaikkea kuuntelemisen taidot ovat eduksi.

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Infotilaisuus
 • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 4

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen
 • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Käymme jokaisen vapaaehtoistoiminnassa aloittavan kanssa henkilökohtaisen keskustelun, jossa perehdytämme sinut toimintaamme ja suunnittelemme sinun vapaaehtoistoimintaasi. Teemme kirjallisen vapaaehtoistoiminnan sopimuksen, joka on voimassa aina kalenterivuoden loppuun saakka. Vapaaehtoistoiminnassasi sinulla on mahdollista saada sekä yksilöllistä että ryhmämuotoista tukea ja ohjausta. Järjestämme vapaaehtoisille säännöllisiä kuukausitapaamisia, vapaaehtoisten vertaiskohtaamisia ja työnohjausta. Vapaaehtoisilla on mahdollisuus osallistua Hyvän mielen talon vapaaehtoistoiminnan koulutuksiin. Tärkeä osa meidän vapaaehtoistoimintaa on myös virkistys. Hyvän mielen talo järjestää kevät- ja syyskaudella vapaaehtoisilleen erilaisia virkistystilaisuuksia.

Koulutus olohuonevapaaehtoistoimintaan to 21.10.2021 klo 10-14.

Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit saada yksilöllisen perehdytyksen.