Hyvän näkemistä sekä pedagogisen osaamisen vahvistamista – tule vapaaehtoiseksi ohjaajaksi Näe hyvä mussa -toimintaan!

Suoritus ajankohta: 17.1.2020 - 24.05.2020 / Haku päättyy: 12.1.2020 / ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus

Haluaisitko päästä kehittämään omaa pedagogista osaamistasi sekä oppimaan positiivisesta pedagogiikasta? Kiinnostaisiko lasten ohjaaminen ja lapsihavainnointi?

Etsimme innokkaita, motivoituneita ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n Näe hyvä mussa -leireille.

Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjessa jaksamista. Järjestämme pääasiassa leiri-, viikonlopputoimintaa lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Toimintamme on monikulttuurista.

Näe hyvä mussa -hanke tarjoaa viikonloppuleirejä ennaltaehkäisevän tuen tarpeessa olevien perheiden lapsille. Leiritoiminnassa sama lapsiryhmä kokoontuu leirikeskukseen viitenä viikonloppuna. Vapaaehtoisena ohjaajana sinun tulee sitoutua tällaiseen 4-5 viikonlopun kokonaisuuteen. Harjoitteluun kuuluu myös leirien aloitus- ja päätöstapaamisiin osallistumista sekä suunnittelutapaamisia ennen leirejä. Jokaisen ohjaajan tulee osallistua myös leiriohjaajakoulutukseen 14.12. Helsingissä sekä erilliseen Näe hyvä mussa perehdytykseen.

Vapaaehtoiseksi haluavan ammatilla tai koulutuksella ei ole vapaaehtoistyössämme merkitystä. Kaikilla ihmisillä on elämässään hankittuja tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää toiminnassamme. Tärkeää on olla aidosti kiinnostunut lasten ja perheiden hyvinvoinnista sekä heidän kanssaan työskentelystä.

Jokaisella Näe hyvä mussa -leirillä on vapaaehtoisten lisäksi kaksi palkattua työntekijää, eli vapaaehtoiset saavat tukea koko tehtävänsä ajan. Tarjoamme vapaaehtoisillemme mahdollisuuksia koulutuksiin, täyshoidon leireillä sekä maksamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet matkakustannukset. Koska työ on vapaaehtoistyötä, emme siitä pysty valitettavasti palkkaa maksamaan.

Leirit:

Näe hyvä mussa -Hämeenlinnan ryhmä, Lomakeskus Pukkilassa (bussi hämeenlinnasta, Tampereen kautta): 24.-26.1., 21.-23.2., 20.-22.3., 17.-19.4., 15.-17.5.

Näe hyvä mussa -Tampereen ryhmä, Lomakeskus Pukkilassa (Bussi Tampereen bussiasemalta): 17.-19.1., 14.-16.2., 13.-15.3., 3.-5.4., 1.-3.5.

Näe hyvä mussa -Riihimäen ryhmä, Hauhon Leirikeskus (Bussi Riihimäeltä):

17.-19.1., 14.-16.2., 13.-15.3., 3.-5.4., 8.-10.5.

Näe hyvä mussa -Oulun ryhmä, Leirikeskus Koivuhaka (Bussi Oulusta): 14.-16.2., 6.-8.3., 3.-5.4., 24.-26.4., 22.-24.5

Lue lisää osoitteesta: https://xn--nehyvmussa-q5ae.fi/

 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: peppi.turunen@parastalapsille.fi tai 050 407 8784

Toiminta-alue

Alue
Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Kaakkois-Suomi, Kanta-Häme, Kainuu, Kymenlaakso, Keski-Suomi, Satakunta, Uusimaa, Varsinais-Suomi, Lappi, Päijät-Häme, Pirkanmaa

Kunta
Oulu, Kemi, Rovaniemi, Kajaani, Tampere, Jyväskylä, Hämeenlinna, Riihimäki, Helsinki, Vantaa, Espoo, Kerava, Hyvinkää, Järvenpää

Yhteystiedot

Parasta Lapsille ry

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arkipäivisin
  • Sovittavissa
  • Viikonloppuisin

Suorittamispaikan esteettömyys

  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Toiminnan aiheet

aikuiset ja lapset yhdessä, lapset ja nuoret, positiivinen pedagogiikka, Näe hyvä mussa, Parasta Lapsille, Huomioiva yhdessäolo, läsnäolo, viikonloppuleirit, ryhmän ohjaaminen

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Toiminnassa vapaaehtoinen pääsee hyödyntämään omia taitoja ja mielenkiinnonkohteita. Meille tärkeintä on, että vapaaehtoinen on motivoitunut ja kiinnostunut toimimaan lasten ja perheiden parissa!

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu
  • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 6h + perehdytysviikonloppu

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen

Vapaaehtoisen tuki

Vapaaehtoiset haastatatellaan ennen toimintaan osallistumista. Tällä pyritään selventämään ihmiselle myös meidän toimintaamme, jotta suurempia yllätyksiä ei tulisi. Vapaaehtoinen saa koulutuksen ennen leirille lähtöä ja hänellä on toimistolta jatkuva tuki. Ennen leirille lähtöä vapaaehtoinen tapaa leirijohtajan ja vapaaehtoistiimin kanssa. He tutustuvat ja tekevät yhdessä suunnitelmat leiriä varten. Vapaaehtoistiimi on lapsia varten leirillä, mutta myös toisiaan. Leirijohtaja on läsnä koko leirin ajan, joten myös häneltä saa jatkuvasti tukea. Leirien jälkeen vapaaehtoiset saavat antaa palautetta leiristä ja heidän kanssaan käydään palaute ja kiitospuhelukeskustelut.

Vuosittain järjestetään kiitostapaamisia ja tilaisuuksia, joidenka muodot vaihtelee. Tänä vuonna järjestimme esimerkiksi kiitosristeilyn vapaaehtoisille. Tänä vuonna halusimme kiittää myös erityisesti tiettyjä vapaaehtoisia muun muassa Linnanmäki -lippujen kautta.