VAPAAEHTOISEKSI IKÄIHMISTEN PARIIN

Suoritus ajankohta: 1.1.2022 - 31.12.2026 / Haku päättyy: 31.12.2026 / asioinnissa avustaminen, esiintyminen, luova toiminta, musiikki, kampanjat, vaikuttaminen, ruoanlaitto, taloustyöt, ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus, tapahtumajärjestely- ja toimitsijatehtävät, tiedotus, viestintä, tietotekniset tehtävät, ulkoilussa avustaminen, vertaistukitoiminta (vertaistoiminta), ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / Yhteisestä Ovesta ry

Yhteisestä Ovesta ry:n toiminnan tavoitteena on edistää kotona asuvien ikäihmisten hyvinvointia ja ehkäistä heidän yksinäisyyttään Ylivieskan keskustassa ja kylillä. Yhdistyksen toiminta keskittyy keskustassa olevalle Tuokiotuvalle, mutta toimintaa on myös eri kylillä toimivissa SenioriKahviloissa ja keskusta-alueen KortteliKerhoissa.

Toiminnalla luodaan mahdollisuuksia osallistua, kokea yhteenkuuluvuutta sekä merkityksellisyyttä elämässä ja siten vaikuttaa omaan hyvinvointiin. Yhdistyksellä on kaksi työntekijää, mutta vapaaehtoisten merkitys ja tarve on monipuolisen toiminnan mahdollistajana suuri. Jokainen käsipari ja annettu hetki on meille tärkeä ja arvokas!

Tuokiotupa on avoinna joka päivä (myös pyhisin ja viikonloppuisin). SenioriKahvilat ja KortteliKerho ovat avoinna yhtenä päivänä kuukaudessa.

Meillä voit osallistua vapaaehtoistoimintaan oman elämäntilanteesi, osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan. Mitään erityisosaamista ei kuitenkaan vaadita, vaan sinä itse ihmisenä riität. Voit itse päättää, minkälaisissa tehtävissä haluat auttaa, kuinka paljon ja kauan haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan.

Vapaaehtoisena voit toimia esimerkiksi:

 • Tuokiotuvalla juttuseurana, tupaemäntänä tai harrastekerhojen (kuten vaikkapa tuolijumppa, muu liikunta, käden taidot, valokuvaus, näytelmä, jne) pitäjänä
 • kaveri- ja jutusteluseurana kotona asuville ikäihmisille
 • ulkoilu-, kulttuuri- tai asiointiseurana, saattajana
 • piha- ja puutarhatöissä avustajana (nurmikonleikkaus ja lumityöt Tuokiotuvalla)
 • kertaluonteisesti avustajana tapahtumissa
 • muun arkiavun tarjoajana sekä monissa muissa, erikseen sovittavissa tehtävissä

Vapaaehtoistehtäviimme on jatkuva haku ja kerromme mielellämme lisää kun sinulle sopii Järjestämme myös ”infoa ja kahvia” -tilaisuuksia suunnilleen joka toinen kuukausi. Silloin voit piipahtaa tuvalla ilmoitettuna aikana tapaamassa meitä ja muita vapaaehtoisia. Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaan!

Seuraava ”infoa ja kahvia” iltamme on:

Tuokiotupa

Lukkarinkatu 1, Ylivieska, Suomi

Osoitteet

 • Tuokiotupa

  Lukkarinkatu 1, Ylivieska, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Ylivieska

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Sovittavissa

Suorittamispaikan esteettömyys

 • Tilaan pääsee pyörätuolilla
 • Tilaan pääsee rollaattorilla
 • Pysäköintimahdollisuus
 • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Toiveet ja edellytykset

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 31.12.2026


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan