VAPAAEHTOISEKSI IKÄIHMISTEN PARIIN

Suoritus ajankohta: 1.1.2020 - 31.12.2021 / Haku päättyy: 31.12.2021 / asioinnissa avustaminen, esiintyminen, luova toiminta, musiikki, kampanjat, vaikuttaminen, ruoanlaitto, taloustyöt, ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus, tapahtumajärjestely- ja toimitsijatehtävät, tiedotus, viestintä, tietotekniset tehtävät, ulkoilussa avustaminen, vertaistukitoiminta (vertaistoiminta), ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / Yhteisestä Ovesta ry

Yhteisestä Ovesta ry:n toiminnan tavoitteena on edistää kotona asuvien ikäihmisten hyvinvointia ja ehkäistä heidän yksinäisyyttään Ylivieskan keskustassa ja kylillä. Yhdistyksen toiminta keskittyy keskustassa olevalle Tuokiotuvalle, mutta toimintaa on myös eri kylillä toimivissa SenioriKahviloissa.

Toiminnalla luodaan mahdollisuuksia osallistua, kokea yhteenkuuluvuutta sekä merkityksellisyyttä elämässä ja siten vaikuttaa omaan hyvinvointiin. Yhdistyksellä on kolme työntekijää, mutta vapaaehtoisten merkitys ja tarve on monipuolisen toiminnan mahdollistajana suuri. Jokainen käsipari ja annettu hetki on meille tärkeä ja arvokas!

Tuokiotupa on avoinna joka päivä (myös pyhisin ja viikonloppuisin). SenioriKahvilat ovat avoinna yhtenä päivänä kuukaudessa.

Meillä voit osallistua vapaaehtoistoimintaan oman elämäntilanteesi, osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan. Mitään erityisosaamista ei kuitenkaan vaadita, vaan sinä itse ihmisenä riität. Voit itse päättää, minkälaisissa tehtävissä haluat auttaa, kuinka paljon ja kauan haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan.

Vapaaehtoisena voit toimia esimerkiksi:

  • Tuokiotuvalla juttuseurana, tupaemäntänä ja toimintatuokioiden pitäjänä
  • kaveri- ja jutusteluseurana kotona asuville ikäihmisille
  • ulkoilu- ja asiointiseurana, saattajana
  • piha- ja puutarhatöissä avustajana (nurmikonleikkaus ja lumityöt Tuokiotuvalla)
  • kertaluonteisesti avustajana tapahtumissa
  • muun arkiavun tarjoajana sekä monissa muissa, erikseen sovittavissa tehtävissä

Tuokiotupa

Lukkarinkatu 1, Ylivieska, Suomi

Osoitteet

  • Tuokiotupa

    Lukkarinkatu 1, Ylivieska, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Ylivieska

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Toiveet ja edellytykset