Suomi-Venäjä-Seuran Oulun osasto ry

”Ystävyys on sitä, että kun sen kerran on solminut, voit ja saat vaalia sitä rakkaudella koko loppuelämän.” (Marja Nybacka, puheenjohtaja)

Suomi-Venäjä-Seura on ystävyysseura. Se rakentaa Suomen ja Venäjän välillä kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen yhteistyötä sekä kulttuuri-, ympäristö- ja taloudellisia suhteita. Oulun osasto on suurin seuran paikallisosastoista Pohjois-Suomessa. Osasto järjestää jäsenilleen mm. retkiä Venäjälle, kulttuuritapahtumia ja kielikursseja.

Lisäksi osasto vastaa kolmivuotisesta, suomen- ja venäjänkielisestä Valjakko-projektista (2015 – 2017). Projekti tukee Oulun seudulla asuvien venäjänkielisten maahanmuuttajien kotoutumista ja välittää kantasuomalaisille tietoa Venäjästä. Projektiin osallistuvat auttavat itse omilla tiedoillaan ja taidoillaan toisiaan oppimaan Suomen ja Venäjän kieltä ja kulttuuria.

Общество Финляндия-Россия—общественная некоммерческая организация, призванная налаживать сотрудничество между гражданами и общественными организациями Финляндии и России в сфере культуры, экологии и экономики.  Оульское отделение общества Финлянди-Россия является самым большим на севере Финляндии. Отделение организует для членов общества поездки в Россию, культурные мероприятия и языковые курсы.

На базе Оульского отделения работает трехлетний интеграционный проект «Вальякко»(2015-2017) цель деятельности которого, помогать русскоязычным жителям города Оулу адаптироваться к жизни в финляндии, а финнам помогать в изучении русского языка и культуры. Участники проекта в совместной деятельности  и  общении помогают друг другу понимать и изучать язык и культуру Финляндии и России.

 


Palvelemme kielillä

Suomi, Venäjä, Englanti, Ruotsi, Saksa

Toimiala

Yhdistys, Monikulttuuriset ja kansainvälisiin suhteisiin liittyvät yhdistykset

Teemat

kotoutuminen, kulttuuri ja taide, matkat ja vierailut, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö, opinnot, tiede, kasvatus ja sivistys, yleisötilaisuudet, ystävä- ja viriketoiminta

Asiasanat

venäjä, ystävyysseurat, kielitaito, aktiivinen kansalaisuus, apua, arjen hyvinvointi, arpajaiset, asenteet, järjestöt, kehittämishanke

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Valjakko-toimisto

    Kumppanuuskeskus, Kansankatu 53, 90100 Oulu. 1. krs, h119.

Yhteystiedot

Kotikunta: Oulu
Sähköposti:
svs.oulu@gmail.com

Lisätietoa verkossa

SVS Oulun nettisivu

Facebook
VKontakte

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Oulu

Valjakko-toimisto

Kansankatu 53, 90100 Oulu, Suomi

Henkilöt

Nybacka, Marja

Puheenjohtaja, председатель

p. 040 7756 416
s. svs.oulu (at) gmail.com

Svala, Heidi

Viestittäjä

p. 040 358 3536
s. heidi.svala (at) venajaseuraoulu.net

Тадинен, Анита

Kanerva-lauluryhmän ja Pogovorim-keskustelukerhon ohjaaja

p. 044 349 1864
s. anita.tadinen (at) venajaseuraoulu.net