Sivistysliitto Kansalaisfoorumi

Kansalaisfoorumi on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, yksi 12 Suomessa toimivasta opintokeskuksesta. Tarjoamme koulutusta, tietoa, tukea ja muita palveluita kulttuuri- ja kansalaistoimintaan.

Tavoitteemme on aktiivisen kansalaisuuden edistäminen ja yhteisöllisyyden vahvistaminen erityisesti koulutuksen ja kulttuuritoiminnan avulla. Yhdessä jäsenjärjestöjen kanssa Kansalaisfoorumi tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittää itseäsi kulttuurin, taiteen ja yhteisen toiminnan keinoin.

Koulutamme järjestötoimijoita ympäri Suomea

Järjestämme yhdessä jäsenyhteisöjemme kanssa vuosittain noin 23 000 tuntia koulutusta. Yhteisöllisissä opintoryhmissä opiskellaan noin 6 300 tunnin verran. Osallistujia on vuosittain noin 17 000.

Toimimme valtakunnallisesti. Keskustoimisto sijaitsee Vantaalla ja aluetoimistot Oulussa, Rovaniemellä ja Tampereella. Järjestämme koulutusta myös toimintatilassamme Sörnäisissä Helsingissä.

Elinikäisen oppimisen asialla

Opintokeskus Kansalaisfoorumi on yksi noin 300 vapaan sivistystyön oppilaitoksesta Suomessa. Opintokeskusta ylläpitää Sivistysliitto Kansalaisfoorumi ry. Toiminnastamme säädetään vapaata sivistystyötä koskevassa laissa. Saamme rahoitusta opinto- ja koulutustoimintaan opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Kansalaisfoorumin toiminta on suunnattu pääsääntöisesti yli 15-vuotiaille.

Lue lisää jäsenjärjestöistämme sekä tutustu henkilökuntaamme, hallitukseemme ja strategiaamme.


Palvelemme kielillä

Suomi, Englanti

Toimiala

Muu, Harrasteyhdistykset, Kulttuurialanyhdistykset, Monikulttuuriset ja kansainvälisiin suhteisiin liittyvät yhdistykset

Teemat

demokratia ja ihmisoikeus, kulttuuri ja taide, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, harrastus ja vapaa-aika

Asiasanat

aikuiskoulutus, aktiivinen kansalaisuus, Aktiiviset järjestöt, avustuksia yhdistystoimintaan, harrastajateatteri, kansantanssi, harrastustoiminta, harrastusten tuki, julkaisutoiminta, opintokeskus, kurssituki, opintoryhmätuki, vapaa sivistystyö

Kohderyhmä

järjestötoimijat, yhdistyksen työntekijät, vapaaehtoiset

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Osoitteet

  • Aluetoimisto

    Kansankatu 53, Oulu

  • Keskustoimisto

    Vernissakatu 8, Vantaa

Yhteystiedot

Kotikunta: Vantaa
Sähköposti:
pekka.kinnunen@kansalaisfoorumi.fi
Puhelin: 040 5632783

Lisätietoa verkossa

Kansalaisfoorumi

Facebook
Instagram
Twitter
You Tube

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

Aluetoimisto

Kansankatu 53, 90100 Oulu, Suomi

Keskustoimisto

Tikkurilantie 41b, 01300 Vantaa, Suomi