Pohjois-Pohjanmaan Sydänpiiri ry

Pohjois-Pohjanmaan Sydänpiiri ry:n toiminnan tavoitteena on edistää oman alueensa kansalaisten terveyttä siten, että sydän- ja verisuonisairaudet vähenevät, sairastavien hoito ja kuntoutus paranevat sekä hyvinvointi lisääntyy. Pohjois-Pohjanmaan Sydänpiirin alueella toimii 20 paikallista sydänyhdistystä. Sydänpiiri tekee yhteistyötä alueen sydänyhdistysten kanssa, järjestää koulutuksia ja tapahtumia ja tiedottaa sydänterveyteen liittyvistä asioista. Yhdistyksen kattojärjestönä toimii Suomen Sydänliitto.

Jokainen sydänyhdistys on omanlaisensa kooltaan ja toimintaympäristöltään. Yhdistysten jäsenmäärät ja toiminta-alueet vaihtelevat paikkakunnittain. Sydänyhdistyksen toimintaa voi olla mm.:

  • Sydänkerhot, porinapiirit, juttutuvat
  • Tempaukset ja tapahtumat
  • Mittaukset ja neuvonta
  • Liikuntaryhmät
  • Matkat ja retket
  • Kulttuuri

Tukihenkilötoiminta Sairastuminen aiheuttaa kriisin potilaan ja hänen läheistensä elämässä. Se voi synnyttää pelkoa ja epävarmuutta, jota voi helpottaa keskustelemalla ja vaihtamalla kokemuksia toisen saman kokeneen henkilön kanssa. Suomen Sydänliitto on kouluttanut sydänpotilaiden ja heidän läheistensä tueksi tukihenkilöverkoston. Tukihenkilönä toimii yleensä sydänsairautta sairastava henkilö, joka on kokenut sairauden aiheuttamat muutokset elämässään ja on oppinut elämään sairautensa kanssa. Hän toimii kuuntelijana, kokemusten jakajana, tiedon välittäjänä ja rohkaisijana.

Lisätietoja tukihenkilötoiminnasta saa paikallisista sydänyhdistyksistä. Yhteyden tukihenkilöön saa soittamalla. Tukihenkilöiden yhteystiedot löytyvät sydan.fi/vertaistuki


Toimiala

Sairaus- ja potilasyhdistykset, Yleisen terveyden ja hyvinvoinnin yhdistykset

Teemat

kansanterveys, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, sairastaminen

Asiasanat

sydän- ja verisuonisairaudet, sydänterveys, sydänpiiri, sydänyhdistys

Osoitteet

  • Kumppanuuskeskus

    Kansankatu 53, 2.krs. 90100 Oulu

Yhteystiedot

Sähköposti:
tiina.jurvelin@sydan.fi
Puhelin: 050 5519007

Lisätietoa verkossa

Pohjois-Pohjanmaan Sydänpiiri ry

Suomen Sydänliitto ry

Facebook

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Oulu, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulainen, Pudasjärvi, Pyhäjärvi, Raahe, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Kalajoki, Nivala, Reisjärvi, Ylivieska, Haapajärvi

Kumppanuuskeskus

Kansankatu 53, Oulu, Finland

Henkilöt

Jurvelin, Tiina

toiminnanjohtaja

p. 050 5519007
s. tiina.jurvelin@sydan.fi