Oulunsalo Ensemble ry

Oulunsalo Ensemble on viulupedagogi Sinikka Ala-Leppilammen perustama ja johtama, ammattimaisesti toimiva, kouluttava orkesteri ja yhdistys Oulun seudulla. Orkesterissa opiskelijat saavat soittaa ammattilaisten kanssa oppien mestari-kisälliperiaatteella hyvää yhteismusisointia. Sinikka Ala-Leppilampi perusti yhtyeen vuonna 2004 ja on toiminut alusta alkaen sen taiteellisena johtajana sekä konserttimestarina. Virallisen nimen orkesteri sai vuonna 2007.

Oulunsalo Ensemble esiintyy vaihtelevin kokoonpanoin, musiikillisen tarpeen mukaisesti. Soittajat kutsutaan mukaan henkilökohtaisesti jokaiseen konserttiprojektiin taiteellisen johdon päätöksellä. Orkesterin tavoitteena on ylläpitää ja kouluttaa vankkaa yhtyesoiton osaamista Oulun seudulla.

Oulunsalo Ensemblella on pitkä yhteistyöhistoria Oulun seudun kanttorien kanssa erilaisten kirkkomusiikkiteosten esityksissä. Ala-Leppilampi on tehnyt kouluttavaa yhteistyötä myös Suomalaisen Barokkiorkesterin (Fibo) kanssa vuodesta 2011. Syksyllä 2017 orkesteri kantaesitti Ville Mankkisen johdolla ensimmäisen oopperansa, Jukka Linkolan Abrahamin pidot, ja esitti Händelin Messias-oratorion Oulun hiippakunnan oratoriokuoron (OHO) kanssa Pohjois-Suomen kiertueella Raimo Paason johdolla. Oulunsalo Ensemble vieraili myös keväällä Helsingin Musiikkitalossa Abrahamin pidot -oopperan esityksen tiimoilta.

Oulunsalo Ensemble järjestää vuosittain Hailuodon Musiikkipäivät -tapahtuman Hailuodossa. Tapahtuman taiteellisesta johdosta vastaavat Sinikka Ala-Leppilampi sekä Markojuhani Rautavaara. Lisätietoa löytyy täältä. Yhdistys on lanseerannut Musiikkipäivien yhteyteen Sharp Dis-Chord -yhtiön kanssa myös Hailuoto Masterclass -konseptin, joka tuo Musiikkipäivillä vierailevien taiteilijoiden oppia halukkaiden saataville.


Toimiala

Seurakunnat, Harrasteyhdistykset, Kulttuurialanyhdistykset, Lapsi- ja perheyhdistykset, Monikulttuuriset ja kansainvälisiin suhteisiin liittyvät yhdistykset, Muut yhdistykset, Nuorisoyhdistykset

Osoitteet

  • Oulunsalo

Yhteystiedot

Sähköposti:
sinikka.alaleppilampi@gmail.com

Lisätietoa verkossa

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

Oulunsalo