Oulun Pelastakaa Lapset ry

Oulun Pelastakaa Lapset ry on Pelastakaa Lapset järjestön paikallisyhdistys, jonka kaikki toimijat ovat vapaaehtoisia.

Yhdistyksemme on perustettu jo v. 1929. Kotipaikka on Oulu. Toimintamme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta kansalaistoimintaa.  Maksaneita jäseniä on vuosittain n. 100. Jäsenmaksu alle 29 v. 20€, muut 30€.

Vuonna 2018 toimintamme tukeutuu keskusjärjestömme valitsemaan toiminta-ajatukseen Yhtäkään lasta ei jätetä.

Tavoitteena on toimia niiden lasten hyväksi, jotka eivät ole minkään muun avun piirissä.

Vähävaraisten perheiden toisen asteen opiskelijoita tuemme Eväitä Elämälle -ohjelman lahjoitusvaroin oppimateriaalien hankinnassa. Vuositasolla 10-12 opiskelijaa voi saada tukea.

Pelastakaa Lapset Pohjois-Suomen aluetoimisto hoitaa ammatillista tukitoimintaa. Tukihenkilö ja tukiperhejonoissa on satoja lapsia, joista vuosittain poimitaan muutama 10-14 v. tyttö ja poika, joille pyritään yhdistyksemme tuella järjestämään pienryhmätoimintaa.

Pelastakaa Lapset keskusjärjestö toi v. 2015 Suomeen kansainvälisillä pakolaisleireillä käytetyn humanitäärisen toimintamallin muutamaan vastaanottokeskukseen turvapaikanhakijoiden pienille lapsille. Oulun Heikinharjun vastaanottokekuksessa aloitettiin Lapsiystävällinen tilatoiminta maaliskuussa 2016. Oulun paikallisyhdistyksen hallitus ja koulutetut vapaaehtoiset ovat olleet alusta asti keskusjärjestön paikalliset toimijat Lapsiystävällisessä tilatoiminnassa. Toiminta jatkuu Heikinharjussa v. 2018  vähintään kahtena päivän viikossa. Uusia vapaaehtoisia koulutetaan keväällä 2018. Oppilaitosyhteistyö Oulun yliopiston ja ammattikorkeakoulun kanssa on ollut kiinteää.

Tämän lisäksi osallistumme erilaisiin tapahtumiin ja järjestämme muiden lastensuojelujärjestöjen kanssa lapsille ja lapsiperheille suunnattuja tapahtumia ja retkiä.

 


Palvelemme kielillä

Suomi, Englanti

Toimiala

Muu, Asukas- kotiseutu-, kylä- ja kaupunginosayhdistykset, Ihmisoikeus- ja rauhanjärjestöt, Lapsi- ja perheyhdistykset, Monikulttuuriset ja kansainvälisiin suhteisiin liittyvät yhdistykset

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, lapsuus ja perhe-elämä, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kotoutuminen, lomat ja leirit, opinnot, tiede, kasvatus ja sivistys, varainhankinta ja rahoitus, vaikuttaminen, yhdistyksen sääntömääräinen toiminta, vapaaehtoisuus, yhteistyö ja verkostot, yleisötilaisuudet

Kohderyhmä

kuntalaiset, maahanmuuttajat ja pakolaiset, opiskelijat, perheet, kaikille, jäsenet

Ikäryhmä

kaikenikäiset, leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.)

Osoitteet

  • Oulu, Suomi

Yhteystiedot

Kotikunta: Oulu
Sähköposti:
pelastakaalapset.oulu@gmail.com
Puhelin: 040-7180477

Lisätietoa verkossa

http://www.oulu.pelastakaalapset.fi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Oulu

Oulu, Suomi