Oulun alueellinen vanhempainyhdistys ry

Oulun alueellinen vanhempainyhdistys ry eli tuttavallisemmin kOuluvanhemmat kokoaa Oulun alueen päiväkotien ja koulujen vanhempaintoimijat (vanhemmat) yhteen, auttaa jakamaan hyviä käytänteitä ja tarjoaa tietoa ja tukea vanhempaintoimintaan liittyvissä asioissa sekä vaikutusmahdollisuuksia ja tämä lasten ja nuortemme hyväksi.

Tarkoituksena:

  • edistää vanhempaintoimikuntien, koulujen/päiväkotien, opetustoimen ja hallinnon välistä yhteistyötä

  • lisätä oppilaiden ja vanhempien osallisuutta

  • edistää lasten ja nuorten hyvinvointia

Oulun alueellinen vanhempainyhdistys järjestää tapaamisia eli kOuluvanhemmat treffejä eri puolella Oulua; kouluilla, päiväkodeissa ja yhteistyötahojen tiloissa. Taapaamisissa vaihdetaan kuulumisia, paneudutaan ajankohtaisiin aiheisiin tai teemaan esimerkiksi alustajan avulla. Järjestämme myös tapahtumia ja koulutuksia, monesti yhteistyössä lasten ja nuorten hyväksi toimivien tahojen kanssa. Osallistutaan ja informoidaan myös muiden järjestämistä tilaisuuksista. kOuluvanhemmat seuraa kunnallista päätöksentekoa ja ottaa tarvittaessa yhteyttä päättäjiin tarpeellisten uudistusten aikaansaamiseksi sekä tekee esityksiä ja aloitteita.

Tiedotamme opetukseen ja kasvatukseen liittyvistä asioista ja vanhempainyhdistysten toiminnasta niin paikalliselta kuin valtakunnankin tasolta Facebook ryhmässä ”Oulun alueellinen vanhempainyhdistys”. Jäseneksi Oulun alueellisen vanhempainyhdistykseen voivat liittyä kaikki oululaiset päiväkotien, koulujen ja toisen asteen oppilaitosten oppilaiden vanhemmat tai heidän asioistaan välittävät henkilöt sekä yhdistysjäsenenä rekisteröidyt vanhempainyhdistykset.

  • ei jäsenmaksua
  • saat esimerkiksi vertaistukea, ideoita ja vaikuttamiskanavan
  • toimintaa rahoitetaan Suomen Vanhempainliiton alueyhdistysavustuksella

Toiminnassa ja tekemisessä voi olla mukana myös ilman jäsenyyttä ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti avoimia ja ilmaisia. Vuosikokous pidetään helmi-maaliskuussa. Yhdistys on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Kotisivut löytyvät osoitteesta www.kouluvanhemmat.fi.

Joko teidän vanhempaintoimikunnasta on edustaja mukana kOuluvanhempien treffeillä? Löytyykö päiväkodistanne tai koulustanne vanhempaintiimiä/ toimikuntaa? Mikä puhuttaa alueellanne? Tule mukaan tapaamisiin, joko itsenäsi tai toimikuntanne edustajana!

Tervetuloa mukaan!


Palvelemme kielillä

Suomi, Englanti

Toimiala

Yhdistys, Lapsi- ja perheyhdistykset

Teemat

nuoruus, lapsuus ja perhe-elämä, vaikuttaminen, vapaaehtoisuus, yhteistyö ja verkostot

Asiasanat

ennaltaehkäisevä toiminta, arjen hyvinvointi, vanhemmat, vanhempaintoiminta, vanhemmuus, koulut, päivähoito, varhaiskasvatus

Kohderyhmä

perheet

Osoitteet

  • Oulu, Suomi

Yhteystiedot

Kotikunta: Oulu
Sähköposti:
vanhemmat.oulu@gmail.com
Puhelin: 0449496435

Lisätietoa verkossa

www.kouluvanhemmat.fi

Oulun alueellisen vanhemapainyhdistyksen FB ryhmä

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Oulu

Oulu, Suomi