Kuusamon Rotaryklubi

Kuusamon Rotaryklubi on yksi maailmanlaajuisen Rotary-järjestön paikallisyhdistyksistä.

Rotary on eettisellä pohjalla toimiva kansainvälinen palvelujärjestö, joka toimii yli 200 maassa – jäseniä sillä on yli 1,2 miljoonaa. Suomessa ja Virossa on yhteensä 300 rotaryklubia ja rotareita niissä on yhteensä noin 10 300.

Rotarytoiminnan perustana ovat paikalliset rotaryklubit, jotka kokoavat yhteen saman mielisiä vaikuttajia tekemään hyvää omalla paikkakunnallaan. Klubit kutsuvat jäsenikseen paikkakuntiensa hyvämaineisia ammattimiehiä ja -naisia. Klubeilla on säännölliset kokoontumisajat, joissa eri ammattiryhmistä koostuvat jäsenet pitävät esitelmiä ajankohtaisista aiheista tai kutsuvat ulkopuolisia puhujavieraita.

Rotary tunnetaan hyvin maailmanlaajuisesta nuorisovaihdosta ja nuorten johtajien koulutuksesta. Lähes jokaisella suurehkolla paikkakunnalla Rotary järjestää vuosittain paikallisen nuoren vaihto-oppilasvuoden ja ottaa vastaan nuoren jostain päin maailmaa.

Rotaryn näkyvin projekti on polion poistaminen maapallolta. Rotary on kerännyt rahaa ja tehnyt työtä vuodesta 1985 PolioPlus-hankkeessa. Tavoitteena on rokottaa kaikki maailman lapset poliota vastaan. Yhteistyökumppaneina tässä työssä ovat mm. Maailman terveysjärjestö WHO, Rotary International, USA:n terveysviraston osa ja YK:n lastenrahasto sekä monet valtiot. Myöhemmin tärkeäksi yhteistyökumppaniksi on tullut myös Bill ja Melinda Gatesin säätiö.

Mittavan kampanjan ansiosta poliotapaukset ovat vähentyneet maailmassa yli 350 000 tapauksesta vuodessa lähes nollaan.

Kuusamon Rotaryklubi ry:n kotisivut löytyvät osoitteesta kuusamonrotaryklubi.rotary.fi  ja Suomen Rotaryn kotisivut osoitteesta rotary.fi


Toimiala

Muu, Muut yhdistykset

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

Asiasanat

auttaminen, hyväntekeväisyys

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Kokouspaikka

    Kylpyläntie 5, 93600 Kuusamo

Yhteystiedot

Kotikunta: Kuusamo
Sähköposti:
presidentti: riitta.laulajainen@kuusamo.fi
Puhelin: presidentti: 0400267806

Lisätietoa verkossa

Kuusamon Rotaryklubi

Suomen Rotary

facebook

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Kuusamo

Kokouspaikka

Kylpyläntie 5, 93600 Kuusamo, Suomi