Koillismaan Kuuloyhdistys ry

Yhdistys järjestää kuulovammaisille ja heidän läheisilleen erilaista vertais- ja virkistystoimintaa  Samalla se jakaa tietoa tärkeistä asioista, palveluista, kuntoutuksesta ja apuvälineistä.

Yhdistys tarjoaa myös kuulolähipalvelua ja opastaa apuvälineiden käytössä ja huollossa. Sekä ohjaa tarvittaessa muihin palveluihin.

Yhdistys kuuluu Kuuloliittoon joka täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Juhlavuoden teema on Kuuloliitto muuttuvassa yhteiskunnassa. Vuoden suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Liitto sai alkunsa Suomen Turussa 2.6.1930 Suomen Huonokuuloisten Huoltoliittona. Tuolloin liiton tehtäväksi määriteltiin muun muassa kuulovammoista, niiden syistä ja hoitomahdollisuuksista tiedottaminen. Ruustinna Naimi Päiwiöstä tuli liiton ensimmäinen puheenjohtaja.

Kuuloliitto on historiansa aikana ollut kehittämässä monia yhteiskunnallisia palveluita, joista yksi keskeisimmistä on kuulokeskusmalli. Helsingin yliopiston korvaklinikalle perustettiin kuulolaitepoliklinikka vuonna 1935, jonka tarkoituksena oli palvella varsinkin maaseudulla asuvia huonokuuloisia. Kahdessa vuosikymmenessä klinikasta kehittyi maamme ensimmäinen kuulokeskus.

Vuosien varrella Kuuloliitto on kasvanut muutaman yhdistyksen ja parin sadan jäsenen organisaatiosta 16 000 jäsenen liitoksi, jolla on 84 jäsenyhdistystä.

 

Koillismaan Kuuloyhdistyksen jäseneksi voit liittyä osoitteessa;  https://www.kuuloliitto.fi/tue-toimintaa/jasenyys/

 


Toimiala

Muut yhdistykset

Osoitteet

  • Kumppanuustalo Nuotta

    Apajatie 1, 93600 Kuusamo

Yhteystiedot

Sähköposti:
koillismaan.kuuloyhdistys@gmail.com
Puhelin: 0443515081

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa, Lappi

Kunta
Kuusamo, Taivalkoski, Posio

Kumppanuustalo Nuotta

Apajatie 1, Kuusamo, Suomi

Henkilöt

Kemppainen, Elja

varapuheenjohtaja

p. 044 0328084

Paasovaara, Helvi

sihteeri

p. 044 0335212

Riekki, Tapio

puheenjohtaja

p. 040 0160317
s. tapioka.riekki@gmail.com