Käylän Seudun Maamiesseura ry

Käylän Seudun Maamiesseura ry on pohjoiskuusamolaisten yhdistys. Sen toiminta-alueena on Käylän, Virranniemen, Takkusalmen, Kantojoen, Säkkilän, Juuman, Kumpulan, Tiermaksen, Kurtinvaaran, Kallunginniemen, Sarvivaaran ja Ruva-ahon alueet.

Seura on perustettu jo vuonna 1917. Toimintaa pyöritetään talkoovoimin.

Oman toimitilan yhdistys on saanut 1950-luvulla. Ensimmäinen tanssitila perustettiin vanhaan navettaan. Seurantalon nimi on Käylän Korpihovi. Nykyinen talo on rakennettu vuonna 1990 ja tanssitila on mitoitettu noin 500 hengelle. Tanssilavaa laajennettiin kesän 2008 aikana ulkolavalla, jolloin tanssitila lähes kaksinkertaistui yli 300 neliöön.

Korpihovi sijaitsee Käylän kylässä, Sallantien varressa (Sallantie 53). Tontti rajautuu Kitkajokeen. Korpihovilla on B-oikeudet. Vuoden aikana Korpihovilla järjestetään useita erilaisia tilaisuuksia ja tietysti maankuuluja tansseja.

Pihapiirissä on 16 asuntovaunupaikkaa. Sisällä on suihkut ja pienkeittiö majoittujille, pihalla on grillikota. Taloa vuokrataan myös yksityiskäyttöön. Maamiesseura vuokraa ruokailu- ja kahviastiastoa,  astiasto on 120 hengelle.

Kesän päätapahtuma, perinteiset tukkilaiskisat  järjestetään heinäkuun  toisena viikonloppuna luonnon kauniissa Käylän koskimaisemassa, jossa yleisö pääsee läheltä seuraamaan perinteisiä  tukkilaistaitoja vaativia lajeja. Tervetuloa mukaan toimintaan!


Palvelemme kielillä

Englanti, Suomi

Toimiala

Muu, Asukas- kotiseutu-, kylä- ja kaupunginosayhdistykset

Teemat

asukas- ja kylätoiminta, kulttuuri ja taide, kerhot, ystävä- ja viriketoiminta, yleisötilaisuudet, perinteet, historia, sukuseurat, talkoot, yhteistyö ja verkostot, harrastus ja vapaa-aika

Asiasanat

maaseutu, kylätoiminta, Avoimet kylät -päivä, yhteisöllisyys

Kohderyhmä

kaikille, jäsenet

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Käyntiosoite

    Sallantie 53, 93900 Kuusamo

Yhteystiedot

Kotikunta: Kuusamo
Sähköposti:
tytti.taivalkoski@outlook.com

Lisätietoa verkossa

Kotisivu

Facebook

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Kuusamo

Kaupunginosa / Kylä
Käylä, Pohjois-Kuusamo

Käyntiosoite

Sallantie 53, Kuusamo, Suomi