Autismiliitto ry Pohjois-Suomen aluetoimisto

Autismiliitto on valtakunnallinen asiantuntija-  ja kansalaisjärjestö. Liiton jäseniä ovat eri puolilla Suomea toimivat jäsenyhdistykset.

Toiminta-ajatus

Autismiliitto edistää ja valvoo autismikirjon ihmisten ja heidän läheistensä etujen ja yhdenvertaisuuden toteutumista yhteiskunnassa.

Visio

Autismiliitto ry edistää toiminnallaan autismikirjon monimuotoisuuden arvostusta ja yksilön ainutlaatuisuuden kunnioitusta.

Arvot

Yhdenvertaisuus: Jokaisella yksilöllä on oikeus ja mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan jäsenenä. Toimintamme edistää esteettömyyden ja saavutettavuuden sekä ihmisoikeuksien toteutumista.

Yhteisöllisyys: Tuemme autismikirjon ihmisten mahdollisuutta toimia osana yhteiskuntaa. Rakennamme yhteisöllisyyttä kehittämällä vertaisuutta ja vuoropuhelua jäsenyhdistystemme kanssa. Lisäksi sidosryhmäyhteistyö ja kansainvälinen kumppanuus tuovat yhteisöllisyyttä toimintaamme.

Asiantuntijuus: Olemme luotettava, riippumaton ja ajassa mukana oleva asiantuntijaorganisaatio. Sidosryhmäyhteistyö ja verkostoituminen ammattilaisten ja kokemusosaajien kanssa on keskeinen osa asiantuntijuuttamme. Yhteistyö tutkimuksen ja kuntoutuksen asiantuntijoiden kanssa tuo autismityöhön uusia toimintatapoja ja malleja.


Liiton toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoista. Avustuksen myöntää Sosiaali- ja terveysministeriö/Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

Liiton keskustoimisto sijaitsee Helsingissä sekä alueelliset toimistot Kouvolassa ja Oulussa.


Palvelemme kielillä

Suomi, Ruotsi, Englanti

Toimiala

Muu

Teemat

edunvalvonta, kokemusasiantuntijuus, sosiaali ja terveys, vaikuttaminen, vammaisuus ja invaliditeetti, vapaaehtoisuus, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, lapsuus ja perhe-elämä, mielenterveys, nuoruus, omaistoiminta, osallisuus, vertaistoiminta, vertaistuki, yhteistyö ja verkostot

Asiasanat

asiantuntija, asperger, autismi, autismikirjo, elämäntilanne, erityislapset, vammaisuus, erityisperhe, aikuisuus, ikäihminen, koulutus, vertaisosaaja, vapaaehtoinen vertaisosaaja, nuoruus, vaikuttaminen, kokemusasiantuntija, kokemusasiantuntijuus, edunvalvonta, asiantuntijuus, yhteisöllisyys

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Kansankatu 53

    Kumppanuuskeskus

Yhteystiedot

Kotikunta: Oulu
Sähköposti:
marjo.hayry@autismiliitto.fi
Puhelin: 050-502 22 69

Lisätietoa verkossa

Autismiliitto ry

Facebook
Instagram

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Lappi

Kunta
Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska, Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi, Enontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Simo, Sodankylä, Tervola, Tornio, Utsjoki, Ylitornio

Kansankatu 53

Kansankatu 53, 90100 Oulu, Suomi