Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi – webinaari

30.10.2020 klo 17:00 - 31.10.2020 klo 15:00 / Koulutus/seminaari / Nuorten oma mielenterveysseura NoSe ry

Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi -webinaari Koillismaan yhdistystoimijoille

” Mitä vapaaehtoistoiminta on? Millaisia tehtäviä on tarjolla? Toisaalta, mikä olisi sinua kiinnostavaa toimintaa?
Kurssi antaa laajemman kuvan vapaaehtoistoiminnasta keskustelujen ja erilaisten harjoitusten avulla.  Kurssilla myös vierailee vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreita ja vapaaehtoisia.

Kenelle? Kurssi on tarkoitettu vapaaehtoistoimintaan osallistumista harkitseville, vapaaehtoisina toimiville ja yleisesti toiminnasta kiinnostuneille.

Mitä ja miksi? Kurssi antaa hyvät eväät vapaaehtoistoiminnan harrastamiseen.

Sisältökuvausta Käymme läpi yleisesti millaista vapaaehtoistoimintaa Suomessa järjestetään.  Vapaaehtoisena toimimisen oikeudet ja velvollisuudet on myös hyvä tiedostaa. Millaisia tehtäviä vapaaehtoistoiminnassa järjestetään.  Itsetuntemusharjoitukset ja keskustelut osiosta olemme saaneet hyvää palautetta.  Ajatuksena on ohjata kurssilaisia kohti omannäköistä vapaaehtoistehtävää muutamien pohdintatehtävien avulla.

Kurssilla vierailee VARES-verkoston jäseniä sekä vapaaehtoistoiminnan ammattilaisia että vapaaehtoisia kertomassa omasta vapaaehtoistoiminnastaan.

Kurssin pituus on kokonaisuudessaan 9 tuntia.

Kurssi on osallistujille maksuton.

Tekstin lähde: https://www.varesverkosto.fi/kurssit/peruskoulutukset/

 

Kurssin kouluttajina toimivat Vuolle Setlementin Vares-verkostosta Minna Lassila sekä Annukka Oksman-Hiukka.

Koulutuksessa myös paikalliset toimijat esittelevät tarjoamiaan vapaaehtoistoiminnan muotoja. Jos haluat tulla esittelemään teidän yhdistyksen tai muun toiminnan tarjoamia vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia, niin ilmoita siitä tämän ilmoittautumislomakkeen ”lisätiedot”-kohdassa. Ilmoita samalla osallistutko koulutukseen vai haluatko pelkästään esitellä vapaaehtoistyön mahdollisuuksia.

 

Kurssi järjestetään webinaarina eli etäyhteydellä mutta Kuusamossa kaupungintalolle valtuustosaliin (Keskuskuja 6) voi myös kokoontua porukalla osallistumaan webinaariin.

Kurssin aikataulu:
30.10.2020  pe klo 17:00-20:00
31.10.2020 la klo 09:00-15:00

Kurssi järjestetään zoom-ohjelmalla. Kutsu kurssille lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

On myös mahdollista mennä aikataulun mukaisesti kaupungintalon valtuustosaliin osallistumaan kurssille, johon koulutus lähetetään myös. Paikan päällä kaupungintalolla ovat Lumi Törmä (Koillisen Kumppanit) sekä Pirkko Jaurakkajärvi (Kuusamon seurakunta).

Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella. Kirjoita lisätiedot kohtaan osallistutko kurssille kotoa zoomilla vai tuletko paikan päälle kaupungintalon valtuustosaliin.

Jos edustat jotain yhdistystä tai toimijaa, jotka tarjoavat Kuusamon alueella vapaaehtoistehtäviä ja haluatte esitellä toimintaa, niin ilmoita ”organisaatio”- kohtaan edustamasti taho ja lisää myös ”lisätiedot”-kohtaan haluatko tulla vain esittelemään vai myös osallistumaan kurssille. Esittelyiden pituus on n.10 minuuttia.

 

Ilmoittaumiset ja lisätiedot myös:

Sähköpostitse: kaisu.haataaja@nosery.fi

Puhelimitse: 044 9768915

 

Osoitteet

  • Kuusamon kaupungintalo, valtuustosali

    Keskuskuja 6, 93600 Kuusamo, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Kuusamo

Kuusamon kaupungintalo, valtuustosali

Keskuskuja 6, 93600 Kuusamo, Suomi

Teemat

vapaaehtoisuus

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Ilmoittautuminen

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Valinnaiset kentät ovat erikseen merkitty. Vaihtoehtoisista ilmoittautumistavoista voit halutessasi kysyä ilmoittautumislomaketta käyttävältä toimijalta.

Ilmoittautuminen päättyy 23.10.2020